Hafta içi çalışıyorum sabah 8 akşam 4. Sadece hafta sonum var. Tek yaşıyorum. Sizce hangi hayvanı sahiplenmeliyim
1 ay
Hafta içi çalışıyorum sabah 8 akşam 4. Sadece hafta sonum var. Tek yaşıyorum. Sizce hangi hayvanı sahiplenmeliyim
Kedi bakımı genelde daha “esnek” olur çünkü tuvaletini kum kabına yapar, gün içinde yalnız kalmaya daha dayanıklıdır ve yoğun ilgi istemez. Köpek ise daha sosyal ve rutin isteyen bir canlıdır; yürüyüş, dışarı çıkarma ve düzenli ilgi şarttır. Senin çalışma saatlerine bakınca kedi daha uyumlu duruyor çünkü hafta içi uzun saatler evde yalnız kalabilir. Ama hangi hayvan olursa olsun, temel mesele zaman değil, düzenli ilgi ve sorumluluk verebilmek.
köpek daha zor kedinin mama ve su kabını ve tuvaletini otomatik alırsan o kendi kendine sen evde yokkende idare eder ama köpek öyle değil havlar sürekli dışarıya sürekli ses yapar
anladım saol
köpek bakımı daha zor onu tuvalet için dışarı çıkarıp gezdirmen gerekiyor ve arada sırada yıkamalısın.
kediler kumuna tuvaletini yapar ve yıkama derdi yoktur :D
Tek yaşayıp tam zamanlı çalışıyorsan bence kedi senin için daha uygun 😺 Köpekler özellikle gün içinde yalnız kalınca çok sıkılıyor daha çok ilgi ve dışarı çıkarma istiyor. Kedi ise tuvaletini evde hallediyor oyun saatini senle ayarlıyor. Yine de ilgi sevgi şart yani “kolay hayvan” yok sadece yaşamına daha uyumlu olan var 💕
Cevap
4Cevap
Kedi sahiplen en kolayı. Hatta 2 tane olursa çok daha rahat olur.
Kedi çok tüy döker ama daha temiz.
Köpek daha tatlı hiperaktif ve daha sevimli geliyor ya yürüyüşü var o sıkıntı bilemiyorum
Kedin var mı 🤔
hmm
Tâbi ki kedi, temiz hayvan
Benim bakımım
Köpek
sensin köpek
köpek bakimi
köpeğim var baya zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?