Gündüzleri okulda olacağım için sahipleneceğim kedi ya da köpek bir süre tek kalacak. Sizce hangisini almak daha mantıklı

kedi
köpek
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Gündüzleri okulda olacağım için sahipleneceğim kedi ya da köpek bir süre tek kalacak. Sizce hangisini almak daha mantıklı

Yıllardır can besleyen birisi olarak şunu diyebilirim ki, ikisinide ciddi anlamda rahat ettirmek zor. İkisinin de alışkanlıklarına göre zorlukları ve kolaylıkları var... 20 yaşındaki kedimi yeni kaybettim yeni bir kedi aldım eve ve ikisininde özellikleri tamamen zıt. Evet kedi çok ilgi beklemez etmez düşüncesi mevcut ama sahibine düşkün ve oyun isteyen, enerjisini harcamasını sağlamanız gereken kedi kişilikleri de var. Yıllarca köpek de besledim sağlıklı köpeği sabah 1 tur yürüyüş - akşam 1 tur yürüyüş ve yatmadan önce de 1 tur yeterli olabiliyor, enerjisi vs attırmak hem kedi de hemde köpekte karakterlerine ve cinslerine, huylarına bağlı olarak değişiyor. Yok bahçede beslenir yok eve köpek kedi olmaz vs. gereksiz geliyor bana. Düzgün bakımını yapıyorsan her türlü cins her yerde besleniyor bu da senin çabana kalıyor...
Kedi çok ilgi veya dolaştırılmak istemez. Ama köpek sürekli sevilmek, gezmeye ve parka gitmek, oyun oynamak ve sahibini ister. Tek başına mx bir saat geçirebilir ve elbette ki büyük bir ev gerekir.
evet, ve asla apartman dairesinde bakılacak bir hayvan değil..
Ben köpekleri daha çok sevdiğim için köpek beslemek isterdim. ama köpeklerin bakımı daha zor olabilir bence. yani sürekli dışarı çıkması gerek kedilerden daha hareketli de olabilirler
Kedi bakıyorum. Köpeğimde var köpek sürekli dışarı çıkmak istiyor ve çok enerjik oyun istiyor kedi iyi aga köşede uyuyor sadece bir saat oyun istiyor günde.
Cevap
7Cevap
Kedi beslemeni tavsiye ederim. Köpek daha zor çünkü yürüyüşe çıkarmam gerekir ve tuvaleti de büyük bir sorun olur. Kediler daha rahat olur ev için. Hem köpek olan eve melek girmez..
Köpek beslemek daha zor. Sürekli dışarı çıkarmak gezdirmek zorundasın falan. Kedi ev için daha uygun ve evi seviyor, daha rahat bakmak bence.
İkisi de zordur heralde kediye belki tuvaletini eğitebilirsin ama köpeği bilmiyorum
Açıkçası kedi ya da köpek bakmadığım için bilmiyorum
Valla ben kediden korkarım ya asla aynı evde yaşayamam. Köpek mantıklı :))
Köpek zor kesinbakiyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım
yüzde yüz köpek tuvalet alışkanlığı yoksa cok zor
köpeğe bakmak çok zor anca bahçede bakılır
köpeğe bakmak daha zor
Köpek daha zordur diye düşünüyorum
Köpek bakmak daha fazla sorumluluk gerektiriyor..
Evde öküz bakmak hepsinden zor kizlar 🥲🤪
Köpek çok daha zor.
Kopek
Köpeğe bakmak zor
Kediye bence
Köpek.
Köpek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?