Arkadaşlar 2 ay önce oranda cinsi diye aldığım balığımın boyu hâlâ normal. Anca mı büyüyecek yoksa dolandırıldım mı? Oranda şişko ve çok büyük olur bu 2 aydır küçük kaldı, aldığım boydan sadece bir tık üstü büyüdü sadece. Kafasında sünger gibi yumuşaklık var normal Japon balığı gibi değil cinsi farklı belli yani. Neden büyümüyor anlayamıyorum. Bilgisi olan açıklayabilir mi?
japon balığının farklı türleri var diye hatırlıyorum. ben araştırıp baktığımda hepsinin kafasında o süngerimsi yapı olmuyor ve boyutları farklı oluyor. belki başka bir balıkla üretim sonucu da farklılık olmuş olabilir. ama normal japon balığı belli yani. sorun yok. ilk oranda tecrübesi diye düşün daha iyi bir yerden istediğini bulursun sonrasında
0
1 Yorumla
Soran
4 ay
Umarım büyüyen şişko cinslerdendir o zaman 😂😂 cevabın için teşekkürler
Fotodaki minnoş yüzde yüz oranda 🧡 Dolandırılmamışsın rahat ol 😄 O kafasındaki süngerimsi kısım (wen) zaten cinsini ele veriyor.
İki ay balık için çok kısa süre. Orandalar doğru şartlarda yavaş yavaş büyür. Akvaryum hacmi küçükse, su değerleri iyi değilse, yeterince kaliteli yem yoksa gelişimi yavaşlar hatta bodur kalabilir 🫥
En azından 40 litre ve üstü bir akvaryum, düzenli su değişimi, protein ağırlıklı kaliteli yem ve ara ara canlı / dondurulmuş yem destekleri büyümeyi hızlandırır. Bir de su ısısı çok düşük olmasın.
Yani sorun büyük ihtimalle bakım şartlarında. Cins doğru, bakım biraz upgrade istiyor diyebilirim 🐠✨
Aaa o kadar büyük akvaryumda bakıldığını bilmiyordum. Benim akvaryumumda 3 tane Japon vardı derhal büyütmem gerek o zaman. Cevabın için teşekkür ederim 🙏🏻