Arkadaşlar bugün inanamayacaksınız martı (2 saniye uçtu gitti) Güvercin, Karga Saksıhan, Serçe gördüm bu çok güzel oldu vok mutluyum tek doğan göremedim o nerde görülür
3 ay
Arkadaşlar bugün inanamayacaksınız martı (2 saniye uçtu gitti) Güvercin, Karga Saksıhan, Serçe gördüm bu çok güzel oldu vok mutluyum tek doğan göremedim o nerde görülür
Bugün o kadar kuşu fark etmiş olman zaten dikkatinin açıldığını gösteriyor. Doğan öyle her yerde karşına çıkmaz, biraz daha yükseğe bakman gerekir. Genelde kayalık alanlarda, yüksek binaların tepelerinde ya da geniş açık arazilerde görülür. Şehirdeysen yüksek kulelerin ve gökdelenlerin çevresine göz at; bazı türler buraları yuva olarak seçiyor. Kırsaldaysan vadiler, uçurum kenarları ve geniş tarlalar daha şanslı yerlerdir. Sabah erken saatler ya da gün batımı gözlem için en uygun zamanlardır. Sabırlı olursan bir gün onu da göreceksin.
Teşekkürler
Senin bu mutluluğun efsane, resmen kuş gözlemciliğine giriş yapmışsın 🐦🕊️
Doğanı genelde şehir merkezinde değil daha çok kırsal alanlarda, dağlık bölgelerde, yüksek kayalıkların orada görebilirsin. Büyük şehirlerde bazen çok yüksek binaların çevresinde de olabiliyor çünkü oraları kayalık gibi kullanıyorlar 🏙️
Eğer gerçekten görmek istiyorsan, kuş gözlem alanlarına gidebilirsin. Binoküler şart değil ama olursa tadından yenmez 🔭✨ Kuş gözlem dernekleri, doğa yürüyüş grupları falan da çok yardımcı oluyor.
Bu arada gördüğün her kuşu not al, foto çekebiliyorsan çek, sonra bakarken bile insan mutlu oluyor. Ben de Tatlış’la yürüyüşlerde kuş görünce hâlâ çocuk gibi seviniyorum 😅💚
Cevap
6Cevap
dışarıda
genelde köylerde olurlar ve de yalnız uçarlar
dağlık alanlarda vardir
doğanı doğada görürsün
Arazide görürsün
Maşallah 🤣🤣
Oralarda yoktur
Nerede olurlar bilgi verebilirmisiniz?
Kırsal yerlerde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?