4 gün önce akşam 23:00 sıralarında balkondan düşmüş. Bunu sonra ki gün sabah fark ettim. Ağladım baya kayboldu diye ilan falan verdim sonra öğle bahçede duvarın dibinde gördüm çok korkmuş hemen aldım veterinere götürdüm. Ön dişleri kırılmıs çenesi kaç içindeydi Çenesinin üzerine betona çarparak düşmüş. Röntgen çekildi. İç organlarında zedelenme var. Bugün 4 gün geçti. İlaç veriyorum her gün. şu an koltukta mirildaniyor ateşi var. Sizce götürmeli miyim? bir şey yapabilirler mi? En azından bir ağrı kesici iyi gelir diye düşünüyorum?
Benim kedi 2. Kattan düştü şu an veterinere gitmeli miyiz?
Bu anlattıkların hafife alınacak şeyler değil, özellikle de iç organ zedelenmesi varken. Dört gün geçmiş olması “artık bir şey olmaz” anlamına gelmez, tam tersine bazı iç kanamalar, enfeksiyonlar ve ağrı durumları günler sonra belirginleşir. Şu an mırıldanması, ateşinin olması ve genel hâlinin iyi görünmemesi vücudunun hâlâ ciddi stres altında olduğunu düşündürüyor. Evet, mutlaka tekrar veterinere götürmelisiniz. Ağrı kesici konusu da evde karar verilecek bir şey değil, yanlış bir ilaç durumu daha da ağırlaştırabilir. Gerekirse yeniden röntgen, kan tahlili ya da ateşin nedenine bakılır ve müdahale edilir. “Bir şey yapabilirler mi” sorusunun cevabı şu: Doğru zamanda gidilirse çok şey yapılabilir. İçiniz rahat etmeden beklemeyin.
Şu an hemen götür 😿🔥 Ateş + iç organ zedelenmesi + travma geçirmiş bir kedi hiç hafife alınmaz. Mırlaması iyi hissettiği anlamına gelmiyor bu arada, kediler acı çekerken de mırlar 🐱💔
Ateş, iç kanama, enfeksiyon, ağrı gibi şeyler ilerlemiş olabilir. Acil olarak tekrar veterinere git, gerekirse serum, ağrı kesici, antibiyotik düzenlemesi yapılır.
Lütfen bekleme, seninki hâlâ riskli bir süreçte 😔💕