Veteriner varsa yardımcı olabilir mi lütfen?

Bir hafta önce yan komşumuzun kedisi evimize kaçtı ve kedimle kavga ettiler. Kısa süre sonra kedimin sırtında tırnaklamadan kaynaklı çok küçük bir yara ve buna bağlı bezelye tanesi büyüklüğünde bir şişlik fark ettim. İlk başta hafifçe sıkmayı denedim ancak çok zorlamadım. Şişlik çok küçük olduğu için hemen veterinere götürdüm. Veteriner, bölgeyi tıraşladı ve beş gün kullanmam için Marboflex 10 mg antibiyotik, %10’luk Batikon ve Vetriline sprey verdi. İlaçları ve spreyleri düzenli şekilde kullandım. Kontrole gittiğimizde ise şişliğin hâlâ tamamen geçmediğini gördük. Veteriner, şiş olan bölgedeki kabuğu kaldırdı; orada küçük bir delik kaldığını ve dokununca hissedilen sertliğin iltihap değil, içeride kalan bir “kese” olabileceğini söyledi. Ancak sadece beş gün antibiyotik kullanılmış olması ve şişliğin hâlâ hissediliyor olması beni endişelendiriyor. İçeride iltihap kalmış olma ihtimali var mı, bundan emin olamıyorum. Bir hafta sonra tekrar kontrole gideceğiz ama açıkçası içim rahat değil.
Veteriner varsa yardımcı olabilir mi lütfen?