Biz muhabbet kuşumuzun tırnağını keserken biraz derin kestik,1 2 dakika kanadı, ne yapabiliriz? Bir şey olur mu? Bazen ayağını kaldırıyor. Lütfen cevap verin çok endişeleniyorum..
Veteriner olan var mı? Acil yardıma ihtiyacım var?
Bir daha tırnaklarını kesmeyin. Canı yanıyor maalesef ki o yüzden de üzerine basamıyor. Umarım sizi suçlu bulup insanlardan da uzaklaşmaz.
Yapacakların basit
Kafesi ve tüm ekipmanlarını steril hale getir temiz yem temiz içme suyu koy yani bastığı yerden ayağı mikrop kapmasın. Kafes ceyranda kalmasın. Bu hatandan dolayıda kuşu ödüllendir ballı kraker vitaminli yemler seveceği meyve sebzelerden felan koy kafesine
Ya madem yapamıyorsunuz neden kalkıp kesiyorsunuz cidden cani misiniz allah aşkına canı çok acımıştır çünkü çok hassas oluyor veterinere götürmeniz lazım ama şu an mümkün değil
Burda boşuna duyar kasmayın ilk kesişimiz değil ama ilk kez kanadı cani olsak evimizde hayvan beslemeyiz kanı aktıkça ben ağladım veterine de sordum yapmam gerekeni söyledi zaten
Bişey olmaz kolonyayla temizle yarayı mikrop kapasın. Kuşu da yıka yarın öğlen. İyice kurula havlu ve saç kurutma makinesiyle Ben de gagasını azcık derin kesmiştim bişey olmadı kan durdu yine uzadı
Veterinere sordum tentürdiyotlu bezle 5 6 dakika elinde tut enfeksiyon kapmasın dedi, yaptım, şu an da normal davranıyor zaten yemini yiyor yine kendini sevdiriyor, bazen ayağını kaldırıyor acıdığı için. Bugün uyumayacağım ona bakacağım bakalım, canımdan can gitti valla o böyle bağırırken.
Yav ne eziyeti? Eziyet etmek istesem kafesine yemine bakımına o kadar dikkat eder miyim? O can çekerken ben kahkaha atarak onu mu izliyorum sanıyorsun? Boş duyar kasıp hayvan haklarına şikayet edeceğine git sokaktaki masum hayvanlara işkence edenleri şikayet et.