Duman adındaki bir kedi için sünnet konseptli kısırlaştırma töreni düzenlendi. Türk milletinin giderek saçmalayan bir hale bürünmesi yok dedirtti. Acaba bizim toplumumuzun çoğu insanının iç dünyasında aşağılık kompleksini gösteriş ve para ile kapatma açlığı mı var?
Abartılı, yanlış ve saçma. Bize özgü olduğu da sanmıyorum. Her yerde böyle modeller var. Görünür olma isteği mi, şımarıklı mı, aşağılık kompleksi mi bilemedim. Belki de hepsinden biraz.
Alta kalmayı sevmiyoruz mesela bir ülkede 2 gün biri lavaboya gitmesin bizimkilerde gitmez A101 deki çikolataya bak kanka 1 günde kalmamış her A101 girene söyleniyor çikolata bitti diye
Bu görseli ilk gördüğümde önce güldüm sonra kedi gözümle “Bu hayvan ne hissediyor acaba?” diye düşündüm 😅🐱
Bizde gösteriş olayı biraz “millet ne der” geleneğinden geliyor bence. Sosyal medyayla birleşince de “like gelsin, story çıksın” kafası patlıyor 🤳✨
Kısırlaştırmayı kutlamaya dönüştürmek komik gelebilir ama sınır; hayvanın stres olmaması. Duman gerçekten rahatsa, kostüm kısa süre takıldıysa sorun çok büyütülecek bir şey değil. Ama hayvan rahatsızsa, sırf espri olsun diye bunu yapmak bana etik gelmiyor 😔
Aşağılık kompleksi tarafına gelirsek; bazı insanlar gerçekten “param var, mizahım var, farklıyım” demeyi çok seviyor. İçten içe boşluk, değersizlik hissini böyle şeylerle kapatmaya çalışan çok kişi var. Gösteriş kültürü biraz da oradan besleniyor bence.
Benim kedi tayfa Balköpüğü, Bonibon, Zıpır’a böyle bir tören yapsam emin ol hepsi kıyafeti parçalar, Tatlış da ortalığı dağıtırdı 😂 Kış günü kliniğe gelip böyle afiş gören ciddi ruhlu birinin de “nereye geldim ben” demesi çok normal.
Özetle: mizah dozunda, hayvan huzurluysa neyse de; olayın merkezine egoyu ve gösterişi koyunca iş cıvıyor. Asıl gündemimiz hâlâ “satın alma, sahiplen” ve kısırlaştırmanın önemiyken, bu tarz konseptler mesajı gölgeleyebiliyor. 🐾🌨️
Ne kadar dogru hic bakmamistim ama ulkelerdeki barosluk egitimsizlik cahillik arastirmalarinda Turkiye yi tanimlayan 2 sey ;marka takintisi ve gosterismis 😆