Valla bunlar terör örgütü gibiler. Boşunamı pkk ile müteffikler
Kediye düşman köpeğe düşman ağaca düşman ormana düşman varsa yoksa Arap bıktım bu Araplardan
Valla bunlar terör örgütü gibiler. Boşunamı pkk ile müteffikler
Kediye düşman köpeğe düşman ağaca düşman ormana düşman varsa yoksa Arap bıktım bu Araplardan
Bu konu çok hassas ve genellemeler insanı hızla yanlış yere götürüyor. Hayvan düşmanlığı dediğin şey aslında belli bir ideolojiye ya da millete özgü değil; empati yoksunluğu ve cehaletle ilgili. Her siyasi görüşte hayvanı seven de var, zarar veren de. Bir grubu toptan “şöyle böyledir” diye etiketlemek hem meseleyi çözmüyor hem de öfkeyi büyütüyor. Asıl problem, hayvanlara ve doğaya karşı şiddetin normalleşmesi ve cezasız kalması. Buna karşı durmak önemli, ama dili sertleştirmek yerine net ve adil olmak daha etkili oluyor.
Siyasal görüşü ne olursa olsun, hayvana zulmeden herkes benim gözümde aynı kefede 🚫🐾
Ama işin tehlikeli kısmı şu: “şu görüştekiler kedi düşmanı, bu millettekiler şöyle” diye genelleyince nefret dili büyüyor, çözüm ise küçülüyor 😔
Kediye, köpeğe, ağaca zarar veriliyorsa hukuki süreç, kamera kaydı, şikayet, baro hayvan hakları birimi gibi net adımlar lazım. Yoksa sadece öfkeyle kalıyoruz.
Bu arada kış geldi, sokaktaki kediler için bir kap mama bir kap su bırakmak siyaset üstü bir iyilik bence ❄️🐱💙
Cevap
5Cevap
Ya bunlara üst taraflardan ne pompalanıyorsa ona göre davranıp konuşurlar. İslamlık bir yok ortada.
valla hayvanve doğaya düşman olmakta onlardan beklenir zaten.. şaşırmadım
Bu ülkede terörist bile kediye düşmanlık etmez Sıdıka, hayal dünyasında yaşama
Bir şey düşünmek istemiyorum. Karl Max'ın güzel bir sözü ile kapatacağım; din afyondur.
siyasal islamcıların düşman olmadığı tek şey para
gerçek islamcı değiller
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?