Süreklı tıslıyor bi kerede tırmaladı kendi halinde bıraktım şu an

Süreklı tıslıyor bi kerede tırmaladı kendi halinde bıraktım şu an
Korkuyla endişeyle yaklaşırsan o da öyle karşılık verir sakin ol bir süre sadece mamasını suyunu zaten senin tehdit olmadığını anladığında kendi yanaşır sevdirir kendini
mamasını suyunu ver*
Zamanla alışır ama kedinin de beden dili var. Sabırlı olman lazım. Kedi ile iletişim kurarken yavaş olman lazım öncelikle. En ufak fevri hareketini şu an tehdit olarak alabilir ve kendisini savunmaya geçer. Kedi ile bakışıp yavaş yavaş göz kırpma ile iletişime başla mesela. Çok yavaş gözlerini kapatıp sonra aç ve bu sürede sürekli gözlerinin içine bakıyor ol. Bu kedilerde "seninle arkadaş olmak istiyorum" anlamına geliyor. Yaş mamayı kediler çok sever ama zararlıdır. Sana alışana kadar kendi elinle yaş mama yedirebilirsin.
Teşekkürler
Rica ederim, ilişkiniz nasıl peki?
Güzel kaliteli bir yaş mama ver, eve alışmasına yardımcı olur. Markette satılan yaş mamalar kalitesiz oluyor, Royal Canin öneririm. Ayrıca kedilerle iletişiminin olmadığını ve ilk defa kuracağını varsayıyorum ve şu uyarıda bulunuyorum, elini her zaman kedinin kafa seviyesinden aşağıda tut, yere eğil veya otur. Elini yerden ve çok alçaktan kedinin burun hizasına doğru uzatarak seni koklamasını ve seni tanımasını sağla. Evde yüksek ses, gürültü vs yapmayın eve alışana kadar
Kediciğin biraz stres altında gibi görünüyor. Yeni bir ortama girdiyse korkması normal, tanımadığı kokular, insanlar, ortam onun için ürkütücü olabilir. 🐾
Sabır en önemli anahtar burada. Özgüvenini kazanması için ona zaman tanı. Kendi köşesinde kalmasına izin ver, zorla yaklaşma. Yavaş yavaş sevdiği yiyeceklerle yaklaşabilir, onunla yumuşak bir ses tonuyla konuşabilirsin. Onun dilinden anlamaya başlaman zamanla aranızdaki bağı kuvvetlendirir. Azıcık sabır ve bol sevgiyle alışacaksınız! 💕
Cevap
13Cevap
Kendi haline bırak. Dik dik gözlerine bakma. Çok geçmeden alışır. Suyu ve maması arasında mesafe olsun.
Sokaktan sahiplendiysen başta hırçın olması normal. Alışırsın zamanla her kedi sakin veya oyuncu olmak zorunda değil.
Hmm hırçınlığı bundandır o zaman kendini güvende hissetmiyordur. Sürekli sahip ve yuva değiştirmiş sonuçta.
Alışır ablası ortamı tanımaya çalışıyor 😇 sabırlı ol. İyi yapmışsın
Anaa aynı bizimki ha
alışır zamanla
Ay artist artist bakıyor. Alışır inşallah
kedi alınmaz, sahiplenilir
henüz tanışma aşamasındasınız normal görünüyor
Bilmiyorum hiç kedilere dokunamam bile ben
Alışır fazla üstüne gitme
maşşlah adını ne koydun
dişimi erkek mi
Luna. Mia. Sophie. Zeytin. Boncuk. Tarçın. Pamuk. Sütlaç var mı senin beğendiğin bi isim
Hiç bişey olmaz
Yabani niye aldınız ki
Bunun neresi korkunçç
Besle, alışır
Halıya pisliyor mu
Gece sen uyurken gelip boğar bu seni.
Alışır korkma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?