Sahiplendiğim yavru kedim çok korkuyor, zamanla alışır mı?

Merhaba dün yavru bir kedi sahiplendim yaklaşık 3 aylık , geldiği ilk gün koltuğun altına saklandı ve çıkmadı çok korkaktı oturma odasında çok ses olacağı için rahatsız olur daha çok korkar diye kendi odama getirdim ve su ve mama kabini, tuvaleti ni yanina koydum ama burada da yatağın altına saklandı kendi haline bıraktım ve sakinleşmesini bekledim , daha sonra minik temaslarla dokundum ısırma, tırmalama, tıslama gibi şeyleri yoktu ve kendini kenardan sevdirmeye başladı ve sabaha doğru odada minik minik keşfe çıktı sonra yanıma geldi ve ayak ucumda yattı. Sabah da annem odama girince korktu ve geri yatağın altına girdi bende tekrar kendi haline bıraktım ve onu sık boğaz etmemeye çalıştım ilerleyen saatlerde başka bir odada durdum ama onun olduğu odanın kapısını hep Aralık tuttum ama sonra geri geldiğim zaman bana tıslamaya başladı bende yine sakinleşmesini bekledim ve oturdum telefonla oyalandim daha sonra sakinlesti ve elimi uzattığım zaman geldi ve sevdirdi ama yine bir ara gittim geldim o arada ne olduysa yine tısladi sanırım kedim bipolar XJDJXJDJXJSJ NEYSE şaka bir yana kardeşimle iple oynatarak sakinleştirdik ama kapının önünden birisi geçti zaman ya da odaya girip, çıkınca korktup hemen saklanıyor ve tabiki bu çok doğal sonuçta annesi ve kardeşlerinden ayrıldı, farklı ev , farklı insanlar korkması normal ama korkan kedim bir kaç satte tıslamayı öğrendi ve çok korkuyor bu hep böyle mi olacak ya sorun bende mi acaba diye düşünüyorum of birde biraz önce yatağa çıktı beni kokladı falan sonra hemen yatağın altına kaçtı ve tısladı ama daha 3 saat önce elimi yalamıştı , bunun anlamı bana güvendiği beni sevdiği ve beni aileden gördü demek değil mi? 3 aile demek bu ya çok kalbim kırıldı kedim kesinlikle bipolar
Sahiplendiğim yavru kedim çok korkuyor, zamanla alışır mı?