Bugün sokaktan yavru kedi buldum hastaydı veterinere götürdüm solunum enfeksiyonu var dedi ağzından nefes alıyor hıg hıg gibi sesler çıkarıyor başını öne getirip götürüyor iç dış parazit yaptı antibiyotik iğnesi yaptı ve reçete verdi kediyi eve getirdim ama durumu hala aynı ve yemek yemiyor su içmiyor ne yapmalıyım farklı bir yere daha mı götürsem ölürse diye korkuyorum 🥹🥹
Bilgisi tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Kaynamış su ile mamayı yumuşatıp, püre şekline getir ve şırınga ile 2 saatte bir yedir. Gourmet kıyılmış mama alabilirsin, içeriği iyi değil ama oldukça iştah açıcıdır. Kedilerin tedavisinde genellikle kullanıyorum. Buna ek olarak kaynamış ılık su veya şişe suyu ver gene 2 saatte bir.
Teşekkür ederim dediklerinin hepsini yapıyorum dün geceden beri daha iyi oldu ağzından nefes alması bitti ara ara tekrarlıyor sonra düzeliyor tavuk göğsünü püre haline getirip o şekilde veriyorum veterinerin verdiği reçeteyi aldım azitro ilacı onu vericem birazdan 🤍
1 ml yazıyor reçetede 7 gün boyunca her gün bir kere verilcekmiş ama ilk sahiplendiğim kediyi de sokaktan bulmuştum oda üşütmüştü başka bir ilaçtı 0,3 ml veriyordum doktor öyle demişti ama bu miktar çok gibi ya bilemiyorum
Yavru kediler için süt tozu oluyor, ondan ver. Ben de 2 hafta önce buldum bir tane, aynı durumdaydı, şimdi iyileşti, oğlum oldu. Sürekli sıcak tut, veteriner kontrollerini asla aksatma.
Minik pamuk ciddi bir durumda, bunu görmek çok üzücü.🥺 Solunum enfeksiyonları yavru kediler için hayati tehlike yaratabilir, o yüzden zamanla yarışıyorsun. Şu an antibiyotiğin etkisini göstermesi biraz zaman alabilir, ama yemek yemiyor olması olayın ciddiyetini artırıyor.
Kedinin halsizliği ve yemek yememesi hayati sıvı kaybına yol açabilir. En iyisi bir an önce başka bir veterinerden ikinci bir görüş almak. Ayrıca veterinerden beslenme için mama enjektörü ya da anne sütü ikamesi önerisi isteyebilirsin. Evde nemli ve sıcak bir ortamda tutmaya özen göster. Umarım çözüm bulabilirsin canım. 🐾💔
kediye antibiotik uyguladılarsa bu zamanla düzelecek anlamına geliyor, anında düzelmiyor yani. Kuru veya yaş mama verdin mi? küçük kediler için konserveler oluyor içeriği iyi onlardan verebilirsin. Bu sorduğun soruyu doktoru arayıp ona sor ne yapabilirim diye, bu gün hiç mi yemek yemedi? den yemiş miydi yemek?
Bugün buldum saat 3 4 gibiydi direk veterinere götürdüm zaten evde bir tane kedim daha var ondan ayrı tutuyorum hiçbirsey yemedi suda içmedi tavuk haşlayıp püre haline getirdim onu verdim minicik yedi bıraktı doktor pek ilgilenmiyor gibi geçiştiriyor başka yerlere yazdım durumu anlattım daha cevap gelmedi bu saatte tek başıma çıkamıyorum maalesef