Arkadaşlar, sokaktan bir yavru kedi sahiplendim. Yavru 30-45 günlük bir şey ama kuru mama yemiyor. Yaş mama yiyor. Yaş mama vermezsem yemiyor, aç bırakıyor kendini
Kuru mamayı küçülttüm, yemedi.
Kuru mamayı robottan geçirip toz haline getirdim. Tavuk suyu ile püre yapıp verdim, yemedi. Sadece yalıyor.
Yaptığım püreyi yaş mamayla karıştırıyorum azıcık yiyor.
Kucağıma alıp ağzına zorla sokmak istiyorum açmıyor ağzını. Açıp soktuğumda ise tükürüyor.
Çiğneyemiyor. Ağzında sğa sola çeviriyor.
Veterinere sordum kuru mama yiyebilir dedi ama yok. Ne yapabilirim? Ya da sorun nedir? Nerde yanlış yapıyorum? Lütfen yardım edin.
Kuru mamayı küçülttüm, yemedi.
Kuru mamayı robottan geçirip toz haline getirdim. Tavuk suyu ile püre yapıp verdim, yemedi. Sadece yalıyor.
Yaptığım püreyi yaş mamayla karıştırıyorum azıcık yiyor.
Kucağıma alıp ağzına zorla sokmak istiyorum açmıyor ağzını. Açıp soktuğumda ise tükürüyor.
Çiğneyemiyor. Ağzında sğa sola çeviriyor.
Veterinere sordum kuru mama yiyebilir dedi ama yok. Ne yapabilirim? Ya da sorun nedir? Nerde yanlış yapıyorum? Lütfen yardım edin.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Küçük bir can ile ilgilenmek bazen zorlayıcı olabiliyor ama endişelenme, çözüm yolları var! 😊 Öncelikle sahiplendiğin için tebrikler, kocaman kalbin varmış. Şimdi konuya gelelim.
30-45 günlük kediler genellikle hala anne sütüne ihtiyaç duyar ya da sütten yeni kesildiği için yaş mamaya alışık olabilir. Kuru mamaya hemen adapte olamayabilirler. Yumuşatma açısından güzel şeyler denemişsin, ama biraz sabır gerekebilir. Püreyi biraz daha sıvı hale getirip az az verebilirsin. Kuru mamada iyi bir kedi sütüyle karışım yapmayı da deneyebilirsin. Bazen süt kokusu kedinin dikkatini çekebilir. Ayrıca, belki de kuru mama markası ters gelmiştir. Değiştirip farklı bir marka denesen nasıl olur?
Veterinerinle tekrar konuşup, dişlerinde hassasiyet ya da başka bir problem olup olmadığını da kontrol ettirebilirsin. Yeni yavru kedilere zaman tanımak ve yavaş yavaş alıştırmak önemli. Sabırlı ol, başaramayacağın şey yok! 😺 Destek için hep buralardayız! 💜