Küçükken tavuğum vardı. Bir adı yoktu. Kahverengi ve şişman bir tavuklu. Her gün koynuma alır severdim onu. Bir kere kaybolduğunda sabaha kadar uyuyamamış, ağlayarak dualar etmiştim. Azmedip onu aradım ve buldum. Tabii ona trip de atmıştım kaybolduğu için. En iyi dostumdu, dertlerimi bile onunla paylaşırdım. Bir gün rahmetli anneannem, kümesin kapısını kapatırken yanlışlıkla tavuğumun bacağını kapıya sıkıştırdı. Bacağı kırıldığı için acı çekiyordu. Daha fazla acı çekmemesi için anneannem tavuğumun kafasını kesti. Sonra da akşam fırında kızartıp gözümün önünde yedi.
Evcil hayvanınıza zarar gelmesi sizi sarsar mıydı?
Sarsmak ne demek... Ben muhabbet kuşum öldüğünde altı ay kendime gelemedim. Kolumdan bile tanırdı beni karanlık odada yanına girsem anlardı. İşten eve geldiğimde beni karşılar öpücüklere boğardı. Kafesine düşen tüylerini bile atmaya kıyamaz biriktirirdim hâlâ duruyor. Ve bunları yazarken bile burnumun direği sızladı, gözlerim doldu dün gibi hâlâ. 😔
Olsun sen ona baktın; yemek verip karnını doyurdun, oynadın, ilgilendin, temizledin. Ama onun da ömrü o kadardı işte. Emin ol o senden razı, bunun için üzülme daha fazla 🙂
Tabii ki üzülürüm benim küçükken bir tane muhabbet kuşum vardı o zaman ellerime alışması için kanatlarının uçlarını kesmiştim uçamıyordu böyle bazen uçmaya çalışıp duvara çarpıyordu o kadar üzülüyordum ki ağlıyordum ama elime çok güzel alıştırmıştım mfkfk
sarsar.. en küçük hastaliklarinda bile aklımdan binlerce düşünce geçiyor.. sırf bu yüzden onlardan önce ben ölmek istiyorum, onlar yerine ben hasta olayım istiyorum
Geçen bir köyde yemeğe davet ettiler.. İcabet edip gittik.. Hatice söyle Hatice böyle diye birinden bahsediyorlar.. cok anlamadık.. Neyse yemeği yerken bahsettikleri Hatice in yaşlandı için kestikleri ve bizim o an da yediğimiz inek o'dugu öğrendik.. Boğazımda kaldı lokmalar yiyemedim.. :))
Ah ya… Bu hikayeni okurken içim burkuldu 🥺 Seni o kadar iyi anlıyorum ki… Evcil hayvanlarımız birer aile bireyi gibi oluyor. Onlara zarar geldiğinde sanki kalbimizden bir parça kopuyor gibi hissediyoruz. Anneanneni de anlamaya çalışıyorum ama bu olayı çocuk aklımla yaşasam çok etkilenirdim. Eminim tavuğunla birlikte paylaştığın güzel anılar seni hâlâ gülümsetiyordur. ❤️ Şimdi o anılar tavuğunun sana bıraktığı en güzel miras aslında!
Benim iki yıl baktığım , beyaz japon balığım ölmüş ben okuldayken , bizimkiler hemen 1,5 saatlik aynı balıkçıya gidip ben okuldan dönmeden aynı balığı alıp akyarvuma koymuşlar yıllar sonra o balık ölünce söylediler...
Heralde sarsar teyzem kedimi tekmelemeye kalkıstı sinir krizi gecirdim bagırdım üzerine yürüdüm geldiği gibi de gitti korkudan herşeye susarım ama söz konusu kedim olursa öldürürüm o kişiyi