Arkadaşlar habire görüyorum kedilere tapma şeylerini nerden geliyor bu? Kedi heykelleri de var?

Arkadaşlar habire görüyorum kedilere tapma şeylerini nerden geliyor bu? Kedi heykelleri de var?

Antik dönem insanları doğayla fazla iç içe yaşadığından gıda güvenliği sağlayabilmek için kemirgenlere karşı , hastalık ve ölüme sebeb olan sürüngen ve böceksilere karşı koruma sağlaması için besliyordu kedileri. Köpeğin evcilleştirilmesi avcı toplayıcılık döneminde sağlanmışken kedinin evcilleştirilmesi kabaca tarımla başlayan yerleşik hayatla başlarki bu da hane güvenliği için gerekli bir durumdan kaynaklı olduğunu gösterir.
Zamanla kedinin korumacı, doğurgan yapısıyla avcılığından gelen çeviklik, güç ve korkusuzluk yanının faydasını farkeden insanlar bunları tanrısal figürlerle temsil etmeye başladılar. Bu da nesillere boyunca üst üste biriken dinsel bir motif çeşitliliği sağladı ki günümüzden geçmişe bakıldığında kediye tapınma olarak yorumluyoruz bu dönüşümü.
Kedilere tapma olayı, Antik Mısır’dan geliyor. Mısırlılar kedilere büyük saygı gösterirdi çünkü onları tanrıça Bastet ile ilişkilendiriyorlardı. Bastet, koruma ve doğurganlık tanrıçasıydı. O yüzden kedilerin kutsal sayılması ve heykellerinin yapılması gayet doğal. Günümüzdeki kedi sevgisi de biraz buradan etkilenmiş olabilir. 🐱✨
Cevap
2Cevap
Antik mısırda kutsal hayvan çünkü.. Hintililerin inek mevzuu gibi :))
antik çağda kedilere tapıyolarmis
İlk defa duydum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?