Babam bu konuda haklı mı?

Kedim Turşuyu üç aylıkken sahiplendim ve şu an bir yaşına girmek üzere. Ailemle beraber yaşıyorum ve şu vakte kadar her şey yolundaydı. Şimdi kedim kızgınlığa girdi ve babamla tartışmaya başladık. Kendisi bir kediyi sadece yavruyken sahiplenmek ve büyüdüğünde sokağa salmanın doğru olduğunu savunuyor ben ise aksini düşüyorum. Kedi şu vakte kadar her zaman evde yaşadı ve sokaklardan da aşırı derecede korkuyor. Sokakta asla yaşayamaz bunu biliyorum. Babam ise günah olduğunu vs söylüyor. Kedimi bırakmak istemiyorum ve babama eğer kedi giderse beni yok sayın dedim. Bunun üstüne yemediğim laf kalmadı. Cidden ne yapmalıyım bilmiyorum. Kedim tekir bir kedi olduğu için böyle yapıyor hatta kendisi ağzından kaçırdı cins kedi olsaydı bunu söylemedim diye. Bundan kaç sene önce ben küçükken bir yavru kedi getirmişti babam ve çok severek bakmıştım ve yine o kediyi şu an ki kedime yapacağını söylediği gibi zorla alıp sokağa bıraktırmıştı. Lütfen bir akıl verin. Bir hafta içinde sokağa bırakmamı söylüyor yoksa kendisi birakacakmis. Kendisiyle aram hiç bir zaman iyi olmadı zaten. Hep sadece maddi olarak yanımdaydı o da zoraki bir şekilde. Şu anda da araya dini karıştırıp beni zorluyor.

Babam bu konuda haklı mı?