Girmez olur mu tıpkı insan gibi (bu yüzden evcil diyoruz) onların da farklı karakteristik özellikleri vardır özellikle duygusal zekası gelişkin olan kediler için daha fazla geçerlidir zaten bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre kediler insanlara %90 benzerleri köpekler sadece %64 benziyormuş şaşırtıcı bir oran halbuki bugune dek nankör kedi sadik köpek diye bilir herkes aslında tam tersi bunu anlamak çok zor olmasa gerek dışarı çıkınca verdiği tepkilerden tutun o anlamlı bakışlarına ve evet uzulurlerse insanlardan daha ağır depresyona girebilirler minnoslar:(((
Gün içinde bu minik arkadaş için ben de böyle düşünmüştüm , ağacın dallarında dinlenmeye çekilen bir 🐱 kedicik...
İnsanlar da bazen dinlenmek için kendisiyle başbaşa kalmayı ister ya. Bazı insanlar yalnız kalmak ister daha iyi toparlanmak için , daha iyi değerlendirmeler yapmak için, kendini dinlemek ister ya öyle bir izlenim verdi bana. Kendini dinleyerek daha güçlü olurlar. Sanırım bu arkadaşlar da tam olarak bunu uyguluyorlar.. :))
Eşim ölünce oğlum (Minyatür Pinscher) 15 gün boyunca ağzına bir şey sürmedi veterinerini aradım veteriner yas tuttuğunu söyledi daha birkaç ay önce ameliyat oldum oğluşumla kardeşim ilgilendi ben oğlan bu seferde tırnak yemeye başladı hayvanlar kesinlikle depresyona giriyor özelliklede cins olanlar
Bende uzaklara dalıp gidiyorum. Demek ki girebiliyor. 😒 Ya benim bebişimde bu aradalar çok mutsuz. Gİttim bir sürü oyuncak aldım yok. Veteriner yalnızlık çekiyor dedi. Bende çantasına koyup her akşam gezmeye çıkartıyorum.
Girer tabi ama böyle olmaz, oraya da çıkmaması gerekiyor depresyonda olunca. Olduğu yerde durması, orada takılması gerekiyor ve ayrıca başka belirtiler de.
Bu daha çok bu görüntüde nerede ne karıştırsam veya burada ne oluyormuş yaa bakışı sanki djskks
Aslında onlarin da beyin hormonları var ondan girebilirler. Sadece dilleri yok gariplerimin ondan bilmiyoruz. Bizim gibi terapiye filan gidip dertlerini de anlatamazlar
Hayvanların da insanlar gibi ruhsal sorunlar yaşarlar strese ya da depresyona girebilirler. Hayvanın sahibi tarafından şiddete maruz kalması ya da hayvana kötü davranılması, sevilmemesi, yürüyüşe çıkartılmaması gibi pek çok sebep hayvanların depresyona girmesinde son derece büyük bir etkendir. Hayvanların depresyona girmesindeki en büyük sebeplerden biri de hayvanın sık sık yer değiştirmesidir.
Benim kedi sürekli depresyonda yapısı öyleymiş hekim öyle dedi. Evde yan yatıp takılırken neye üzülüyor bilmiyorum ama eve bebek girince daha çok üzülüyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Bence giriyolar bazı hayvanlar aşırı üzgün duruyo
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
kediler depresyona girer. ancak sen öyle açık balkona bırakırsan bigün cansız bedenini aşağıda görürsün.4 . kat bide nerden baksan 15 mt.
Kapalı balkon sevmiyorum ben, balkon keyfini alamıyorum. 2 aylıkken aldım bu kediyi ve kardeşleriyle birlikte hep pencerede yatarmış. Sanırım hala o alışkanlığı unutamadı o yüzden çıkıyor.