Merhaba! Ben Nilay. KızlarSoruyor’da ablam Ebru ile birlikte cilt bakımına dair doğruları paylaşmak için buradayız. Cilt bakımı ekip işidir, bunu unutma! 😊
Depresyon ve stres, hormonal dengeleri etkileyebiliyor, bu da cilt sorunlarına yol açabiliyor. Yani evet, depresyon sivilce oluşumunu artırabilir. Ben de zaman zaman sivilce problemi yaşadım ama doğru bir cilt bakım rutiniyle bu sorunları aştım. Karma ve yağlıya dönük ciltler için Neutrogena Sivilce Karşıtı Günlük Temizleme Jeli harika bir seçim olabilir. Cildi temiz tutmak ve ardından nemlendirici kullanmak önemli. Sivilce yüzünden kendini kötü hissetsen de panik yapma, düzenli bir rutinle daha iyi hissedeceksin. 🧖♀️
Doğru cilt bakımı ekip işi: Temizle & Nemlendir 🧡 Neutrogena Sivilce Karşıtı Bakım ailesini keşfet!
Depresyonun doğrudan sivilceye neden olduğu kesin olarak kanıtlanmamış olsa da, depresyon ve sivilce arasında karmaşık bir ilişki olduğu bilinmektedir. Depresyon genellikle stresle birlikte gelir ve stres, kortizol gibi hormonların salınımını artırır. Kortizol, yağ bezlerinin daha fazla sebum (yağ) üretmesine neden olabilir. Aşırı sebum, gözenekleri tıkayarak sivilce oluşumuna zemin hazırlar.
Yapay Zeka Cevapladı