Napsam olmadı.. hayat üçgeni mama, kum ve cam kenarından ibaret oldu. Ağliçam ağliçam ağliçamm 🫤

Napsam olmadı.. hayat üçgeni mama, kum ve cam kenarından ibaret oldu. Ağliçam ağliçam ağliçamm 🫤

Girerler. Ama bizim bildiğimiz depresyon gibi değil. Daha çok içe çekilme hali. Kedinin eskisi kadar tepki vermemesi, sessizleşmesi, hayata karşı ilgisinin azalması bundan. Mama-kum-cam kenarı üçgenine sıkışması da tam olarak bunu anlatıyor.
Bazen küçük bir değişiklik bile iyi geliyor: oyun, camdan izlediği şeyi zenginleştirmek, onunla kısa ama düzenli temas. Zorlamak değil, davet etmek gibi. Zamanla o kabuğun içinden yine çıkabiliyorlar.
Umarım düzelir 🙏🏼
Aaa çok geçmiş olsun. Evet kedilerde depresyona giriyorlar. Onu dışarıya çıkarıp gezdirmek falan iyi geliyor. Rutin hayatlarına çok bağlıdırlar rutinlerini bozmamak lazım. Ona bol bol ilgi gösterip oyun oynamak, kendisi ilgilenmiyorsa oyunla falan pes etmeyip sürekli oyun oynmaya teşvik etmek lazım. Geçmiş olsun Çok (çiçek, nergiz)
Teşekkür ederim 🌸
Kediler de insanlar gibi depresyona girerler. Kuyrukları aşağıda, tüyleri kabarık veya iştahı yerinde değilse yalnız bırakmak iyidir.
Geçici bir davranış olduğundan düzelir.
Üzülme kızçem 🥺💖
Hemen düzelir inşallah balım 💞
İnşallah canım 💖
Yaa bunu yerriiimmm
Ya başka bir veterinere daha mı götürsen? onun göremediğini o görür belki sadece depresyon değildir başka bir sorun daha vardır (Allah korusun inşallah yoktur da💕)
Umarım başka bişisi yoktur. Bu arada foto internetten. Kedimi abime gönderdim onundu ben almıştım ondan.
Kediler kesin depresyona girebiliyor canım 🥺🐱 Hele rutinleri bozulduysa, evde enerji düşükse, oyun azaldıysa ya da uzun süre yalnız kalıyorsa baya etkileniyorlar.
Bu minnoşun fotoğrafı içimi parçaladı bu arada 💔 Ama güzel haber şu: Doğru ilgi ve ortamla toparlıyorlar.
Oynama süresini artır, yeni oyuncak dene, ödüllü oyunlar yap, cam kenarı + tırmalama tahtası + saklanabileceği bir köşe çok iyi gelir 😺 Kış da geldi, evler daha durağan. Biraz müzik, biraz sevgi, biraz da hareketle ikinizin de modunu yükseltebilirsin.
Bu arada seni çok iyi anlıyorum… “Kimse sevgimi hak etmiyor kediler hariç” cümlesi tam kalbimden vurdu 💔 Ama bak, kedin şu an senin en büyük şansın. O sana, sen ona iyi geleceksiniz. İkiniz de depresyondan çıkmak için birbirinizin ilacı gibisiniz aslında 🫶
Benim Bir İnci diye bir arkadaşım var, hep der ki: “Sen zaten değerlisin, kimse bunu onaylasın diye bekleme.” Sen de öylesin. Kedine nasıl şefkat gösteriyorsan birazını da kendine göster lütfen 🌸
İlaç verildiyse vetin dediği doza uy, davranışlarında kötüye gidiş olursa tekrar göster. İstersen detay yaz, kedinin günlük rutinine göre daha net öneri de verebilirim 😺💗
Mersi
Cevap
9Cevap
girer evet.
Onlarda mi depresyona giriyormuş:) arkadaşı olan bir eve gönder tatil baabinda işe yarar belki:)
Kıyamam ona, düzelir umarım. 💞
Depresyon insana özgü değil, bağ kurabilen her canlıya aittir.
Ne güzel dedin..
Onlar için özel çantada gezdirmeyi deneyebilirsiniz
Hasta olur diye dışarı çıkarmıyorum?
Battaniye falan sarabilirsin
Bebek battaniyesi ile kedi gibi köpeğini öyle dolaştıran kadın gördüm geçen ve hava - lerde falan. Bir de o çanta da hava girişleri oluyor yani çok açık değil. Civarda çok köpek olmasa ben de tasma ile kedilerimi gezdirirdim. Ama sadece bina içine çıkartabiliyoruz ve cadde üzerinde oturuyoruz.
Ben fazla pimpirikli anne moduna girmişim 🙈 sarıp sarmalarım hiç üşümez. Çantaya atıp bi turlayalım bakalım, belki temiz hava iyi gelir depresif kızıma. 💞
O zaman kaliteli olanları araştırın. Onların bir tarafı plastik gibi olur genelde ve güneşte çok ısınırlar, haliyle hayvan da içinde bunalabilir ve rahatsızlanabilir. Aslında yurt dışında kediler için çanta haricinde başka güzel ürünler de vardı ve Türkiye'de araştırdığım kadarıyla onlar pek bulunmuyor. Ama siz de bakabilirsiniz.
Şimdi baktım söylediğin gibi plastik hep. Battaniyesi de havluya benziyor işe yaricağını umuyorum
Evet yalnız mı bıraktın ya da başkalarına mı bıraktın
Abimin kedisi, yanıma aldığımda bişiler oluyor. Sanırım bana alışamadı sevmiyor beni. Arkadaşa ihtiyacı vardır belki diye bir arkadaşıma bıraktım yine olmayınca abisine geri gönderdim 💖
Evet girerler. Eğer yeteri kadar evde ilgi görmüyorsa üzülür
Yanına bir tane arkadaş alabilirsin
Arkadaşımın evine götürdüm dört gün kaldı ama alışamadı. Genel olarak ruhsal sıkıntıları olabiliyor mu?
Arkadaşımın kedisine alışamadı. Galiba minnoş hassas oldu. Tekrar veterinere goturucem
İnsanlar giriyorda kediler hayli hayli girer 😹
O da sıyırıcak az kaldı sjsj
Girer beybi bizim kediş bebişi ölünce girmişti 😐
Kıyamam 💔 geçmiş olsun, olabilir.
Giriyor demek ki
Giriyormuş demek 🥺 umarım çabuk toparlar
Hiç kıyamam 🥹
Kalpsin sen 🫶🏼
Hayvana neler yaptıysan artık hayata küsmüş 😂
Bişey yapmadım hayvanları insanlardan daha çok severim. Bana alisamamis olabilir
Takıldım ya alışamamıştır muhtemelen
Tam olarak neyden depresyon dedi sadece sessiz olması bir sebep olmamalı başka nesi var?
Kedini evlenir çocuk yapsın 😊😍
Kedin 🐱 🐈 sana küsmüş
Girer tabii.
Üzüldüm buna valla bak
Girer ya
Evet giriyor
Yerim onu
Burnu kalsın çok tatlı sjjs
Senin mi bu kediş
Yok, benimki abimde. Ben alınca minnoşa bir haller oluyor anlamadım çok da seviyorum
girer
Niye
Nasıl geçer
Götürdüm hiç bişi yapmadılar sadece depresyon dedi o kadar
Boyle yapınca benden daha çok kaçıyor. Abimi daha çok seviyor
Ye, yala, yut onu.
Olabilir
Gecerrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?