Kedisi kadar değerim olmadığını hissettiğim için ayrıldım, haksız mıyım?

Beni kedisi kadar değerli görmesini beklemiyordum tabiiki, o onun yavrusu. Sadece en azından bana da biraz değer versin istemiştim. İlişkimiz çok tatlıydı aslında beni gerçekten sevdiğini de hissediyordum ama son zamanlarda bana karşı soğuk olmaya başladığını hissetmiştim. Ailevi problemlerinden bahsediyordu, ona destekleyici şeyler yazdım ve yanında olduğumu belirttim. Birbirimizin mentaline sahip çıkmamız gerektiğini söyledim. O da onun zaten bir mentalinin kalmadığını ve onu bu vakitten sonra tek UZECEK şeyin kedisinin başına bir şey gelmesi olduğunu söyledi, aptal ve enayi gibi hissettim o kadar destekleyici davrandıktan onu mutlu etmeye çalıştıktan sonra bunları duymak gerçekten kırdı sadece kedisi onu üzebilirmiş. Benim başıma bir şey gelse üzülmez misin? diye sordum. Cevap vermedi. Bazen gerçekten çok değersiz hissettiriyorsun dedim, ve ayrılmak istediğimi söyledim. Sen bilirsin dedi. Daha da kötü hissettim, benim için uğraşmamıştı bile. Bunu sadece taktik uygulamak için söylediğini biliyordum, birisi sizden ayrılmak istediğini söylediğinde eğer onu vazgeçirmeye çalışırsanız havalanmış bla bla.. ben ona hep destek çıkmaya çalışıyordum. Ama o bana bi gerçekten nasılsın diye bile sormuyordu, gece hava kararınca bile dışarda kalsam benim için endişelenmiyordu. Bunlar benim için önemli şeyler.
Erkek olan tarafın çabalaması gerektiğini düşünüyorum, en azından beni vazgeçirmeye çalışabilirdi. O kadar zaman o kadar vakit boşuna mıydı yani, bu kadar kolay mıydı. Böyle mi bitecek böyle mi bitti yani, geceleyin beni küs uyutmayan, aylar önce benim kendi şehrimde de kız arkadaşlarım oldu ama hiçbirini senin kadar sevmemiştim diyen adamın buna izin verdiğine inanamıyorum. Severek ayrıldım resmen ve çok kötü hissediyorum. İlişkide insanlar neden taktiklerle hareket ederler anlayamıyorum. Ayrılan kişi benim ama çok kötü hissediyorum ne yapmalıyım bilmiyorum, sizce haklı mıyım?

Kedisi kadar değerim olmadığını hissettiğim için ayrıldım, haksız mıyım?