kedim doğurdu ve annem onlara fazla dokunmamı istemiyor. olay çıkartıp yok evden gidicem sen kal burada falan dedi sesini yükseltti biraz. büyümez diyor kedi taşımak istiyor dokununca diyor yok kediyi göndercem diyor. (anne kediyi yani)

kedim doğurdu ve annem onlara fazla dokunmamı istemiyor. olay çıkartıp yok evden gidicem sen kal burada falan dedi sesini yükseltti biraz. büyümez diyor kedi taşımak istiyor dokununca diyor yok kediyi göndercem diyor. (anne kediyi yani)

Sana zararı yok ama bildiğim kadarıyla Kedilere var. Çünkü yavru kediler ekstra hassas oluyor özellikle anne süt içerken kesinlikle dokunmamak gerek çünkü ciğerlerine kaçabiliyor, Ya da çok alıp fazla hareket ettirmemek gerek çünkü şu anda boyunları çok hassas, Hani yavru bebeklere süt derler ya kediler için de aynı bildiğin süt şu an. Boyunlarını bile dik tutamıyorlar, Ellerini kollarını çok rahat hareket ettiremiyorlar, O yüzden birazcık fazla hareket onlara zarar verir çok fazla dokunmayın ama yattığı yerden okşamak sıkıntı yaratmaz bence ama zaten sana zararı yok kedinin sana zararı olamaz
E tabi diğer yorum yazanlardan gördüğüm kadarıyla koku olayı da doğru. Eğer çok fazla dokunursan senin vücut kokun onlara geçtiği için annesi onu kabul etmiyor.
Merhaba
Zararlı demeliyimde anneleri kıskanır. O yüzden büyüne kadar uzaktan sevmemiz lazım büyüdükleri zaman yerinde duramıyorlar zaten. O yüzden onların bebeklik döneminde hiç dokunmayın anne istemez çünkü.
Annen aşırı dominant
Aslında biraz araştırırsan, sevmemenin değilde sevmenin gerek olduğunu anlayabilirsin. Koku sinmesi olayları sokak kedileri vb. gibi insan evi içerisinde yetişmeyen ya da insanlarla teması olmayan kedilerle bağlantılı oluyor. Zaten, baktığın bir kedi evinde doğrup senin güvenini sağladıysa yavrularını sana getirir. Kedilerin, uyku ve ilk bebeklik döneminden sonra nazik ve yavaş hareketlerle sevmen onların sosyalleşmesi açısından daha iyidir. Minik dokunuşların zararı olmayacaktır, bu arada hepsi çok tatlı tüyleri kadar ömürleri olsun!
Cevap
6Cevap
Bence zararlı olabilir kokusu üstüne siner çünkü anne tanıyamaz herhalde öyle bir şey vardı
kokusu sinince kediyi taşımak istiyor ama odaların kapıları kapalı o yüzden taşıyamıyor
Bence yeni doğmuş iseler bi süre dokunmamak anneleri ile baş başa bırakmak en doğrusu olabilir, biraz büyümeye başladığında istediğin kadar seversin zaten.. 🍀
Gayet doğal 😃
En sevimli zamanları ya zararını bilmem ama ben olsam ben de sürekli severdim
yeni doğan kediler annesiz yapamaz annesine ve kendisine dokunmayın bir süre yavrular 2 ayı geçsin ayaklansın yavaş yavaş alışır size zaten
Sen 3 hafta falan pek elleme annesi onları kabullensin senin kokun sinerse annesi reddedebilir yani dışlayabilir elleme annelerine alışsınlar
Çok fazla dokunma teninin kokusu yavru kediye sinerse anne kedi bakmaz yavrularina.
Annesi saldırabilir bence
Elininn kokusu geçersenanne red deder
mecbur olmadığın sürece dokunma bence ama abartılıcak bir şey olduğunuda düşünmüyorum
Evet / en azından 3 hafta /
Sürekli dokunmak zararlıdır
Yavru kediler için de öyle. Büyümüyorlarmış
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?