Arkadaslar üst kattaki dairem yari insaaat halinde ve oturmak icin kendime bir iki kanepe atmistim, kanepinin altina bir kedi dogum yapmis ve bunlari orada gördüm. Altlarina az pamuk ve ustune temiz carsaf serdim annelerini henuz gormedim bunlar tam olarak ne ile beslenir?
Yeni doğmuş kediler henüz vücut sıcaklıklarını düzenleyemezler, bu nedenle sıcak tutulmaları önemlidir. Anne kedinin vücut ısısı, yavruların rahat etmesi için yeterli olmayabilir. Yavruları sıcak tutmak için ısıtıcı veya ısı lambası kullanabilirsiniz. İlk haftalarda yavrular anne sütü ile beslenmelidir. Anne sütü yavruların sağlıklı büyümesi ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için önemlidir. Eğer anne kedi yoksa veya yavruları besleyemiyorsa, veterinerinizden uygun mama formülü alabilirsiniz. Anne kedinin yavruları temizlemesi normaldir ancak yoksa yavruların altını hafifçe nemli bir pamuk veya bezle temizleyerek idrar ve dışkılarını çıkarmanız gerekebilir. Yavruların kilo alımını düzenli olarak takip etmek önemlidir. Sağlıklı bir yavru, doğduğu kilosunun iki katına kadar kilo alabilir. Ağırlık kaybı veya yetersiz kilo alımı durumunda veterinerinize danışmalısınız. Yavruların sağlık durumunu takip etmek için düzenli veteriner kontrolleri yapılmalıdır. İlk aşıları ve parazit tedavileri zamanında yapılmalıdır.
Kankam keşke ellemese idin annesi gelip insan kokusu alırsa bırakabilir ya da başka götürebilir..
Annesi yoksa şırınga ile besleyebilirsin süt ile laktozsuz ve birazcık su katılıp içerebilirsin..
ya da süt anne bulmaya çalışabilirsin..
Sokakta bir anne kedi varsa onun yanına bırak bebekler emmeye gidecekler izin verirse kabul eder izin vermezse pati atar veya hırıltı ses bir ses var..
İnek sütü, bir miktar su, 1 yumurta sarısı, az bir miktar tuz ve az bir miktar şeker karıştırıp ılıtacaksınız. Biberonla yedirebilirsiniz. Yalnız kediler tuvaletini yapmayı da bilmiyorlar. Yedirdikten 1 saat sonra popolarına eldiven yardımıyla masaj yapmanız gerekiyor, yoksa sindiremez ve ölürler..