Arkadaşlar merhaba, dört tane yavru buldum iki kömürlük arasına sıkışmış vaziyette. Anneleri yok galiba çünkü birkaç gündür oradan sesleri geliyordu. Uzun süredir aç oldukları için enjektörle laktozsuz süt verdim. Birinin makatta kan vardı küçük damla şeklinde gaita ile karışık vaziyette. Süt verdikten önce mi yoksa sonra mı oldu bilemiyorum. Nasıl beslemem gerek nolur yardımcı olun.
Yavru kediler yaklaşık 5 haftalık oluncaya kadar kendi vücut ısılarını korumaktan acizler. Bu nedenle vücut ısılarini koruman gerekiyor. Bunun için sıcak su torbasından yardım alabilirsin. Ev de yavru için evin sakin, hava akımı olmayan bir köşesinde bir yer hazırlamalisin. Orta büyüklükte bir karton kutunun içine birkaç kat temiz kumaş ser. Sıcak su torbası, yoksa bir su şişesinin içine kaynar olmayan sıcak su doldurup ve şişeyi havluya sararak kutunun içine koy. Yavrulari havluya sardığın bu şişenin yanına yerleştir. Şişenin ağzının kesinlikle su sızdırmamasına ve yavrularin sıcak şişeye doğrudan temas etmemesine özen göster. Şişedeki suyu sık sık kontrol et ve soğudukça yeniden sıcak suyla doldur. Beslemek için de kediler için özel olarak satılan süt tozları var onlardan almalisin. Biberon eşliğinde verebilirsin. Mamayı küçük miktarlar halinde bir seferlik hazırla ve artan kısmını yeniden kullanma, at. Mama ne sıcak ne de soğuk olmalı, oda sıcaklığında olmalı ayrıca.. Yavrularin her 3-4 saatte bir beslenmesi gerekiyor. Tuvalet içinde kediye mamasını yedirttikten sonra ıslatilmiş bir bezle kedinin anüsüne masaj yapmalısın.
İyi geceler 🙂 Öncelikle bir veteriner ile görüşün çünkü durumları hiç iyi görünmüyor.. sizin yapacağınız bir şey yok tek başınıza veteriner ile beraber hareket edin yoksa daha fazla kötüye gidebilirler çok küçükler çünkü ne desek yanlış olur.. geçmiş olsun..
Sıcak ve temiz tut. Kedi anne sütü tozu al ve kaç haftalıksa ona göre süt içir. Gece kalkıp bile süt içirmen gerekiyor. 2-3 saatte bir yani içiriyorsun. Büyüdükçe 4-5 saate düşüyor. Bir de 3-4 aylık olana kadar küçük ve büyük tuvaletini pamuğu suya bandırıp kendin yaptırman lazım. Çok uğraş gerekiyor yani. Buna kendini adaman lazım ya da adayacak birini bul.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hiç uyumam bile, o sorun değil. Sadece akşam vakti bulduk ve malum bu saatte veteriner yok. Süt versem bir türlü, vermesem bir türlü. Sabaha çıkarlar inşallah.
Yavru kedilerin ölmesinin sebebi insanların laktozlu süt vermesi ve anne kedi sütü ile beslememesi. O anne kedi sütünde ihtiyacı olan her şey var, o yüzden hasta olmaz, bir sorun çıkmaz. Paran varsa Royal Canin babycat milk al. Paraya kıy, iyi bir şey al, çünkü adisini bile yapmışlar. Ben bu kediyi büyüttüm, bakacaktım ama sahiplendirmek zorunda kaldım. Hiçbir sorun çıkmadı. https://i.hizliresim.com/1z89x8g.jpeghttps://i.hizliresim.com/3cmvgoa.jpeg
Keşke almasaydın yerinden ölme ihtimalleri çok yüksek. Veterinere git anlatsın sana tuvaletlerini yarım saatte bir elinle yaptırman lazım yoksa ölürler sıcak su torbasını soğudukca tazelemen gerekir yoksa ölürler veterinerin vericeği süt tozunu günde iki biberon vermen gerekir yoksa ölürler.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yeri yoktu ki zaten bir tanesinin boğazına tel dolanmış az kalsın ölüyordu görmesem. Sıkıştıkları yerin hemen önüne bıraktım. Süt zararlı laktoz olduğu için dediler laktozsuz veriyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Bir şey olursa çok üzülürüm.
İnek sütü midelerini bozuyor laktozlu laktozsuz farketmiyor anneler mutlaka gelir yanlarına onlar doğal olarak bağırırlar sen yinede günlük kontrol et bir kere annesini orda görürsen gerisini boşver emzirdiği için daha çok beslenmeye çıkıyor ama en azından yavru kedi süt tozu alıp besleyebilirsin
Öncelikli olarak kedilerin vücut ısısını kontrol etmeniz gerekiyo yeni doğan kediler annelerinin kendilerine ısıtmasına muhtaçtır şayet vücut ısısı düşükse battaniye altına ısıtıcı ped ya da sıcak su torbası koyarak kedinin vücudunun ısınmasını sağlamalısınız vücudu ideal ısıya ulaştıktan sonra beklemeniz gerekiyo yeni doğan kedilerin vücut ısılarının 37 ila 39 derece arasında olması gerekir termometre ile ölçüm yapabilirsiniz özellikle patilerini ve kulaklarını kontrol edebilirsiniz kulakları ya da patileri soğuksa daha fazla ısıtmanız gerekiyo demektir bebek kedilere direkt olarak su vermemeniz gerekiyo çünkü belirli bir süre boyunca su ihtiyacını anne sütünden karşılarlar bu nedenle hazırladığınız toz karışıma ilave etceğiniz su yeni doğan kedilerin su ihtiyacını karşılıcaktır ekstra bir su vermenize gerek yok bununla birlikte yeni doğan kedilerin 2 ila 3 saat arayla beslenmesi gerektiğini de belirtmemiz gerekiyo bu sadece gündüz saatlerinde değil gece saatlerinde de geçerlidir dolayısıyla geceleri 2 ila 3 saatte bir uyanarak yeni doğan kediyi beslemeniz gerekiyo besleme yaparken iğnesiz şırınga kullanmanız sizi bir hayli zorlar bunun yerine biberon kullanmanız gerekiyo pet shoplarda ve eczanelerde yeni doğan kediler için üretilmiş olan biberonları bulabilirsiniz hazırladığınız magmanın sıcaklığı da çok büyük önem taşıyo olabildiğince soğuk ya da sıcak olmayacak şekilde mama vermelisiniz.
Öncelikle şunu söyliyeyim üzüleceksin büyük ihtimalle ama hepsinin yaşama ihtimali düşük bir kaç tanesi yüksek ihtimal ile maalesef ölebilir bunun bilincinde ol bu duruma yapacak bir şeyin yok çünkü çok küçük oldukları için veterinerin bile pek bjr şey yapması mümkün olmuyor. Sonrasında süt verme hem sindiremiyorlar hem de tuvaletlerini yaptirmazsan hiç iyi olmaz eğer ki İstanbul'da yaşıyorsan ve tuzlaya yakınsan köri veteriner kliniğine gidebilirsin acil klinigidir ve geç saatlere kadar açık oluyor. Bir de onları beslemen için anne sütüne benzer toz mama var ondan alman gerekiyor maddi durumun ve musaitlik durumun ne kadar el veriri bilmiyorum ama aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin ben de bir tane yavru kedi buldum 2 haftalıktı onu büyüttüm o yüzden biliyorum temel olarak dediğim gibi sorun var ise yardımcı olmaya çalışırım.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Oraya yakın değilim maalesef. Bir de herkes dediğiniz gibi süt verme diyor ve iki saatte bir besle diyor. Süt vermemem lazımsa gece vakti ne ile besleyeceğim ki? Bir şey olursa gerçekten çok üzülürüm.
Şimdi süt veriyorsan laktozsuz süt veriyorsun sanırım o sütü ılık bir şekilde vermeyi unutma ama işte verdikten sonra tuvaletlerini yaptırman gerekiyor bir gün süt vermekten bir şey olmaz ama ertesi gün toz mama almak gerekir ve veterinere götürüp bilgi alman daha faydalı olur. Bir şey olursa üzülme çünkü bizim kedi evde yavrularını doğurdu 3 yavrudan birisi öldü o yüzden yapacak bir şey yok ve zaten normalde de hepsi yaşamıyor doğal hayatta da. Bir de 2 tane pet şişeye sıcak su koyup onları bir beze sarıp 2 ayrı yere koyun ki vücut sıcaklıkları düşmesin sıcak su torbanız var ise onu kullanabilirsiniz ama beze sardıktan sonra da yakacak kadar olmasın sıcaklığı varsa sorunuz istediğiniz zaman yazabilirsiniz seve seve yardımcı olmaya çalışırım hangi mamayı almalısınız vb. Şeyler içinde yardımcı olmaya hazırım ama sakın olası bir durumda kendini üzme yeterli.
Bende pek bilmiyorum annesi yoksa yemeğini falan sen yedirip poposunu temizlemen gerekiyormuş sanırım yoksa dışkısını yapamayıp ölüyormuş diye biliyorum ben YouTube da videolar var yavru kedi bakımı diye ordan izle istersen