Kedimin karnı çok şiş?

Kedim son 3 gündür kabız olmamasına rağmen kakasını yapmakta zorlanıyor ve karnı şiş. Bu gün onu tuvaletine koymama rağmen sürekli dışarı çıktı kakasını yapmaya çalıştı fakat bir türlü yapamadi sürekli kendisini çok sıktı çok kastı uğraştı sonunda biraz yaptı ama karnındaki şiş biraz bile ve kabız değildi çünkü kakası yumusakti ve üstünde mukus tarzı bir şey vardı sabah kardeşim benim haberim olmadan kediye patates kızartması yedirmis internete baktığımda bunun kediye çok su kaybettirecegini söylediği için kediye biraz su verdim fakat içmedi (gün içinde de su içmemişti) kuru mamayi sulandırıp veriyorum normalde daha küçük olduğu için ağzından dökülüyo ve yiyemiyor ama bu gün çok su içmediği için mamasını daha fazla sulandırdım fakat mamasını yemek istemedi bu yüzden içine yaş mama ve bir çay kaşığından az zeytin yağı koydum fakat yemeyi bıraktığında karnı daha da şişmişti ailem bana hiç yardımcı olmuyor kedi bakma konusunda bütün sorumluluğu bana yıkıyorlar ve her ne kadar yalvarsamda veterinere götürmüyorlar lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım

Güncellemeler
+1 yıl
Şu anda yanımda yatıyor fakat uyuyamiyor sürekli uyanıp yerini değiştiriyor veya kendini yaliyor normalde yüzüstü bir şekilde yatardi ama şimdi yüzüstü yatmaya calistiginda rahatsız oluyor ve yan yatıyor sürekli irkiliyor bacaklarını karnına çekiyor lütfen yardım edin
Kedimin karnı çok şiş?