Kendisi iyi enerjisi yerinde sadece gözü çapaklanıp duruyor sol gözü
Her gün pamuğu ılık suya dandırıp siliyorum ama günde 2-3 kere yapmam gerek hep oluyor ve o gözünü kısık açıyor gibi?
veterineri şu an karşılayamam ama baktım ki olmuyor sorunu ilerliyor bir hafta daha devam ederse babamdan borç alacağım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yavru kedinizin sürekli çapaklanan gözü konusunda endişeleniyorsunuz, ancak veterineri şu an karşılayamıyorsunuz. İşte geçici olarak yapabileceğiniz bazı adımlar:
Göz çevresini temiz tutun: Siz zaten pamukla ılık su kullanarak göz çapaklarını temizliyorsunuz, bu doğru bir adım. Ancak daha sık yapmanız gerekebilir. Günde 2-3 kez yapmak yerine, göz çapakları oluştuğunda hemen temizleyin. Bunun yanı sıra, pamuğu her seferinde temiz kullanmaya özen gösterin, böylece enfeksiyon riskini azaltırsınız.
Gözün etrafını nemlendirin: Göz çapaklarını temizledikten sonra, bir veteriner önerisiyle uyumlu bir göz damlası kullanarak göz çevresini nemlendirebilirsiniz. Bu, gözün tahriş olmasını azaltabilir ve daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir. Ancak, veterinerden onay almadan hiçbir ilaç kullanmayın.
İkinci bir görüş alın: Veterineri şu an karşılayamıyorsanız, durumu bir hafta daha takip etmek yerine, başka bir veterinerden görüş almayı düşünebilirsiniz. Belki de bir telefonla danışmanlık yapabilirler veya bir klinikte ücretsiz muayene hizmeti sunuluyor olabilir.
Göz enfeksiyonu belirtileri izleyin: Göz çapaklanması göz enfeksiyonunun belirtisi olabilir. Diğer belirtiler arasında kızarıklık, şişlik, akıntı, gözün sulanması, sık sık göz kısma veya sürekli gözünü ovalama gibi durumlar yer alır. Bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, mümkün olan en kısa sürede veteriner desteği almanız önemlidir.
Unutmayın, veterinerin doğru teşhis ve tedaviyi sağlaması en iyisidir. Yavru kedinizin göz sorununu hızlı bir şekilde ele alması gerekebilir, bu yüzden mümkün olan en kısa sürede veteriner desteği almanız önemlidir.