Çevremde çok fazla sevgilisine evcil hayvan hediye alan arkadaşlarım var. Sonuçta o kedi ya da köpek bir canlı ve belli bir sorumlulukları var. Böyle hediye vermeyi ben doğru bulmuyorum sizce?

Çevremde çok fazla sevgilisine evcil hayvan hediye alan arkadaşlarım var. Sonuçta o kedi ya da köpek bir canlı ve belli bir sorumlulukları var. Böyle hediye vermeyi ben doğru bulmuyorum sizce?

Doğru değil. Ona sorumluluk yüklemek anlamına geliyor bu. Kedilere bayılırım ama biri bana kedi alsa hoşlanmazdım. İstesem kendim sokaktan bile eve alıp aşı vb yaptırırdım yani. O sorumlulukla ilgilenmek istemeyebilir herkes
Öncelikle hayvanların hediye edilmesi söz konusu olamaz.. Sahiplenilmesi en mantıklısıdır.. Bunun yanı sıra sahiplenecek olan kişinin, hayvanın sorumluluğunu alabilip alamayacağı da bu noktada önemlidir..
Evcil hayvan satılık bir ürün değil. Haa mesela hayvanları gerçekten çok sever ve normalde de beslemek gibi bir niyeti vardır o zaman sahiplenip ona verebilirsin.
Cevap
14Cevap
Neden olmasın can a can hedıye
yani bu hediye ile karşı tarafa aslında yeni bir sorumluluk yüklüyoruz hem maddi hem manevi
Bunun onceden zaten hıssedersın eger bakar ve severse
bu bakımdan düşününce mantıklı, birbirini iyi tanıyan çiftler için okey ama sosyal medya ilişkinin başında olanlar bile yavru kedi almışlar falan. Onları diyorum aslında
Aşırı rahatsız olduğum bir durum. Hayvanları sanki bir eşya gibi hediye ediyorlar, sonra hevesini alıp sokağa atıyorlar ya da başkasına veriyorlar. Onlar bir canlı, hayvanları kullanmayı bırakın.
Benim görüşün açılımı budur
ben de benzer düşünceler içindeyim, ayrılık durumlarında sonra kedi ya da köpeği sahiplendirmeye çalışıyorlar
Ayrılık mı? Sence önemli olan bu mu
Keşke sahiplendirseler. Sokağa bırakıyorlar mahvoluyor kediler. Hiç gördün mü bilmiyorum.. ayrıca bunlar eşya değil duygusal bağın olacak canlılar boş beleş aşk meşk işlerine alet olamazlar yapamazlar
bende doğru bulmuyorum. hem belki o kişi ya da onun ailesi evcil hayvan sevmiyor ya da istemiyor olabilir. hayvana zarar verebilirler
Komşumuzada sevgilisi kedi almıştı sonra kız sıkılıp geri birine sattı kediyi. ya da ayrılık olursa o kediyi bile öldürecek insanlar gördüm.
Yani doğru değil işte.
Bana bakabilecek durumum olduğunda yavru kedi hediye ederlerse çıldırırim onu hemen alır kalbime basarım
Hayvanları sonra sokağa atıyorlar hayvanların hediye olarak verilmesi bile saçma, onlar canlı psikolojileri sonra bozuluyor...
Yani şirin bir durum ama hayvanları böyle kullanmak rahatsız edici
evet şirin ama hoş bir hediye değil bence
Yani evt
Katılıyorım bana böyle hediye alsa sen ne yaptın derim direkt kendimiE zor bakıyprız zaten bir de evcil hayvan çıkmasın başımıza
Bana hediye edilmesini şahsen istemezdim çünkü ben hayvanları sevsemde evde beslemeye hazır değilim
Bakabilecek sorumlulukta ve olgunlukta olursa belki. Bir canlı sonuçta. Doğru bir tercih değil.
Gerçekten değer verecek ve bakabilecekse gayet hoş.
Bana kedi hediye etse bir kere daha aşık olurdum ona
Hediye edilebilir ama öyle eşya gibi bir hediye olarak değil, burada ince bir cizgi var
Sevgilisinin bu sorumluluğunu alabileceğini biliyorsa ve kedi köpek sevdiğini de biliyorsa neden olmasın
evet bu bakımdan düşününce mantıklı. Bunun bilincine ulaşmak için ilişkinin daha uzun süreli olması lazım bence
Tabi ki ilişkide zaten hediye ne kadar iyi tanıyorsan o kadar iyi hediye olur dusuncesindeyim
kesinlikle öylee
Hayvanlar eşya değil. Yanlış.
ben de öyle düşünüyorum, karşı taraf sonuçta bu sorumluluğu almak istemeyebilir
Ya da alabileceğini düşünüp alamayadabilir
Gayet de şirin bence seviyorsa hele
Hayvan sever biriyse neden olmasın
ayrılınca velayet davası açanlar var 😂
Seviyosa ve istiyorsa çok güzel bir hediye
Eğer seviyorsa kesinlikle doğru.. :)
dogru degil bence belki istemez bakamaz
Hayır onlar bi şeya değil
Gereksiz şeyler bana göre