Bana göre hediye olarak görülmemeli hayvanlar. Bazı insanlar evet, çok istiyor olabiliyor ama bakacak sorumluluğa sahip değiller. Elbette sorumluluğu alabilen, gözü gibi bakan insanların da olduğunu unutmayalım. 🙃Bir gün benim olacaksın miyavsu.. 🦁
Size evcil hayvan hediye edilse kabul eder misiniz?
Bakabileceğim konusunda kendime güvenmiyorsam kabul etmezdim. Sevmek başka bir canlının sorumluluğunu alabilecek düzeyde olmak bambaşka. Bir hevesle alıp bakamadıkları için sokakta yaşama terk edilen onlarca hayvan var. Sokak yaşamına ayak uyduramayıp can veren. Ağzı dili olmayan hayvan dostlarımıza bu kötülüğü yapmaya kimsenin hakkı yok.
Hayvan hediye edilmemeli sahibi sozunu bile sevmiyorum. Duyar kasmak icin soylemiyorum bunu ama bazi seylerin artik kalkmasi gerektigini dusunuyorum. Bir insan kendi sahiplenmek istiyorsa birakalim kendisi yapsin. Hediye olarak parfum alinsin, kitap alinsin yeni bir t shirt alinsin ama kedi alinmasin. Benim tepkim kabul ederdim annesi gibi bakarim o kediye her turlu. Fakat alan arkadasima bunun yanlis oldugunuda soylerim. Ben hayvanlari cok seviyorum elimden gelenide yaparim fakat herkes ayni hassasiyete sahip degil hele 4-5 yasindaki cocuklara kedi kopek alinmasina cok karsiyim. O hayvani kendi mali gibi gormesi hosuma gitmiyor. Dikkat edilmeli.
Hayvanlardan korkuyorum ne yazık ki ama bu onları sevmediğim anlamına gelmiyor. Eğer sahiplenereksem ben sahiplenirim hediye edilmesi saçma geliyor. Sonuçta evin bireyi olacak. Kimse başkası için yuvadan çocuk alıp hediye edemiyorsa hayvanlar içinde öyle olmalı. Onun sorumluluğunu alacak onu sevecek birileri sahip olmalı
Etmez olur muyum? Hiç tabiki de kabul ederim Kedi veya köpek hediye edilse alırım onlara ilgi sevgimi gösteririm Öyle severim ki Bana alisabilir 😊 Susadın mi Eğer susarsa diye su veririm önüne yemekte acıkınca su isteyince yer içer Oyun oynarız sonra Mutluluk huzur kaynağı yia kedi köpek özellikle yavrular
Gözlerimi bağlayıp sürpriz olarak sahiplenmek için barınağa götürmesi benim için en güzel hediye olur düşüncesi bile amin dedirtiyor. 🤗 Onun dışında parayla satın alınmasını pek doğru bulmuyorum.
Ya hediye eden de zaten hayvan sevmeyen birisine hediye etmez diye düşünüyorum biraz mantıklı biriyse bu olaya niye bu kadar sert gereksiz önyargıyla yaklaşılıyor anlamıyorum
Böyle densizlik yapan insandan kurtarmak için mecburen kabul ederim. Nasıl ki bir insan bebekleri seviyor diyip ona bebek hediye edilmiyorsa hayvanlara da aynı özen gösterilmeli