Ben hiç hoş karşılamıyorum açıkçası, o hayvanın daha sonra bakımsızlıktan ölmesi veya sokağa düşmesi ihtimaller dahilinde. İnsan bakacak olsa gider kendisi alır. Onlara bu bakışı atıyorum.
Evcil hayvanlardan hediye olur mu? Size evcil hayvan hediye edilse ne tepki verirsiniz?
Bir dönem ergenlik yıllarımda dedemi kaybettiğimiz zaman anneannem yalniz kalmasin diye ona kuş almıştım kendisi çok hayvan sever bu arada hep sokak hayvanlarını besler buna güvenerek ve bilerek aldım ama sonra ben ona bir şey olursa dayanamam üzülürüm diyip istememişti ve geri biz almıştık o zaman düşünememiştim ama şimdi düşünüyorum başkasını mutlu etmek için yani o kişinin doğum günü olur veya üzüntülü bir zamani olur baska bir canlının sorumluluğunu vermek bence hem bizim açımızdan bencillik yani düşünemiyoruz ki karşı taraf bakacak durumda olmayabilir hem de o kişide bu durumda istemeyince kendini kötü hissedebilir o yüzden hayvanlar sadece insan kendi karar verince ve sorumluluk alabilecek güçteyken insanin kendi tarafından alınmalı. Bana hediye edilse karşı tarafın kötü bir düşünceyle etmediğini bilirim benim değer verdiğimi düşünüp beni mutlu etmek için almıştır kötü bir tepki asla vermem ama bir şekilde durumu açıklarım bir çiçek bile alsan versen o kişi iki gün yanında tutar üçüncü gün belki varlığını bile unutur sulamaz o yüzden sadece güzel diye hediye edilmemeli çoğu şey bilmek lazim o kişi uygun mu istiyor mu.
Evcil hayvan, bir sorumluluğu da beraberinde getirir yani hediye edilmesi her zaman hoş karşılanmayabilir. Ancak, kişi almak istediğinden bahsediyorsa ve zaten o evcil dostu arıyorsa, bu işten anlayan biri sağlıklısını hediye edebilir. Anlamayan biri hasta evcil hayvan aldığında, hediye edilen kişi çok alışır ve maalesef hayvan iyileşemez kaybederse, kötü sarsılır.
Ben açıkçası hayvanın hediye alınmasına karşıyım hoş değil bana göre onlar hediye değil bana göre öyle bir hediye alacağına hiçbir şey almasın daha iyi 😐🌺
-biz oğluşumla gayet mutluyuzBence cidden çok hoş bir hediye bir arkadaş bir dost hediye etmek gibi mesela ama sadece insan kime alacağını bilmeli bakmayıp sokağa atacağını bildiği birine tabiki alınmaz. Ben çok fazla istiyorduk ama ailem karşıydı ve hediye edilince ailemde karşı çıkamadı ve ona çok alıştılar şimdi oda bizim ailemizin bir üyesi💖
bak şimdi diyelim ben erkek arkadaşımla yasıyorum ve kopek çok istiyorum gerçekten oda istiyor ve gidip hediye olarak getiriyor tamam derim buna ama bi insanın bakıp bakmıycagını bilemeden almamalısınz gerçekten gereksiz olur ve sonrarsı çok kötü olabilir
Kesinlikle ve kesinlikle buna karşıyım. Alınan evcil hayvan, bakımı en kolay bir balık bile olsa kişi bundan hoşlanmayabilir, ya da buna harcayacak zamanı olmayabilir veya istemiyordur... Bir çiçeğin bile kurumaması için düzenli olarak su verilmesi gerekir. Bir hayvana bakmak, çocuğa bakmak gibi sorumluluk şahsımca. Umarim biri bana hayvan vermez kesin açlıktan olür hayvancağız kendimi zor besliyorum ndjdjdjr
Muhabbet kuşum var, birisi ona hediye olarak darı, oyuncak falan alsa, muhabbet kuşumu çok Sevdiğim için mutlu olurum. gerçekten çok tatlı bir hareket olur.🌺🤭
Daha yeni kedi sahiplendirdik kuzenimi. Istiyodu zaten. Istedigi birseyse cok guzel olur, istemedigi birseyse hic guzel olmayabilir. Herhangi bir canlinin hakettigi ilgiyi gormemesi normal karsilanmamali.
Ama zaten önceden planlarsın hediye etmeden önce yaniii 😄 bakabilir mi seviyor mu falan diye ağzını da yoklarsın ona göre alırsın hediye edersin öbür türlüsü kötü olur tabikiii 😻 biri kedi hediye etse alırım mesela aileme 7. Bebişi katarım 😄😐
Hayvanlar bir malmış gibi hediye edilmesine karşıyım ben satın alanlara da. Sokakta binlerce hayvan var zaten. Hayvan sevgisi olan gider besler sever bir kap su koyar ama gösterişi sevenler satın alıyor sonra sıkılınca sokağa atıyor.
Satın alınmışsa o hayvan gerçekten sinirlenirdim. Ama satın alınmammışsa, sokak haybanuysa bana bir dost gelmiş olur ben mutlu olurdum zaten 3 kedim de var. Fakat şu var her insan hayvan sahiplenemez yani bakımları özen ister bakamayan insana verildiğinde o hayvana yazık olur
Hayvan hediye olamaz, verdiği kişi bakmak istemiyor ya da bakacak durumda olmayabilir. Sonra sokağa attıklarında o hayvan uyum sağlayamıyor. Ama bana alabilirler ben severim 👩❤️🐶🐱🐰
Ya sen hediye alirsin o an çok sevimli de olabilir ama kişinin bakim yetisi yoksa bakmaya gönlü yoksa o hayvan yarin sokağa mahkum kalir. zaten hayvan dedigin sey sokaga aittir alip bi muddet evde bakip tabiatini degistirip sokağa atiyorlar o garip aciz kaliyor ortamda ben bunlara çok üzülüyorum.
Yapmayın etmeyin. Anlık gülümseme aracı değiller. Ciddi sorumluluk. Büyümeyen bebek onlar. Maddi manevi emek ister. Hediye etmeyin. Gerçekten isteyen kişiye sahiplenmesi için yardım et
Eski erkek arkadaşım kedileri çok sevdiğim için bana İran kedisi hediye etmişti, iyiki de etmiş. Çok yıl geçti ondan ayrıldım ama kedim hala benimle birlikte 🙏🙏 ama şu an olsa cins hayvan yerine sahiplenmeyi tercih ederdim ettirirdim yani hayvan tüccarlığı geliyor satın almak birine hediye hayvan satın almak kaldık i herkes hayvan sevmeyebilir korkabilir alerjisi olabilir vs...