Sevdiğiniz birisinin doğum gününde ona yavru kedi veya köpek almak doğru bir davranış biçimi olur mu çevrenizde birileri böyle bir şey yapsa tavrınız ne olur?
Doğum günü hediyesi olarak yavru kedi veya köpek almak doğru bir davranış mı sizce?
Hayır kesinlikle çok ama çok yanlış bir davranış. Bir canlıyı hediye etmek büyük hata. Hediyeyi alan kişi o canlının sorumluluğu için hazır olsa kendisi zaten edinirdi, öyle ben kedi istiyorum, köpek istiyorum diyen ama bunun için bir şey yapmayan insanlar ya o sorumluluğa hazır değildir ya da evi o canlı için uygun değildir. Bu nedenle hediye adı altında bir canlının hayatını başkasına teslim etmeyi yanlış ötesi buluyorum.
İyi bakacağına inanıyorsa neden olmasın. Bir gün arkadaşımda oturuyoruz doğumgününe birkaç gün vardı. O zamanki flörtü yavru kedi almış, maması oyuncakları tuvaleti ve hatta veterinerini falan halletmiş getirmişti. Arkadaşımın kedisi birkaç ay önce ölmüştü bence çok tatlı bi jestti
Yanlış bir davranış olduğunu düşünüyorum. Her insan kedi, köpek veya kuş bile bakabilecek kapasitede değil. Sorumluluk ister, ilgi ister, üstelik masrafları da cabası. Bu sebeple insanlara hediye olarak hayvan alınması doğru değil.
Bakın arkadaşlar hayvanlar eşya değildir. Birilerini mutlu etmek için edindirilmesi gereken canlılar hiç değildir. Onların duyguları karakterleri vardır. Onunla bağ kuracaksınız , ailenizden biri olacak o. O yüzden birilerine doğum günü hediyesi işini bırakınız. Gerçekten istediğiniz için sahipleniniz.
Ben şahsen doğum günümde bana yavru kedi veya yavru köpek alınmasını isterdim. Pitbull'um zaten bana hediye geldi, doğum günümde gelmesini daha çok isterdim.
Eğer karşı taraf seviyor ve ilgiliyse bence alınsa hoş karşılanır. hatta baya sevinir. Fakat karşı taraf pek ilgili değilse hediye olarak başka bir şey düşünülse daha iyi olacak gibi..
Bakabilecek biriyse sokaktan bir canı temizleyip ona verebilirsin, birkaç kiloluk mama alıp onu bu yükten kurtarabilirsin, çok güzel bir sevap işlemiş olacaksın.
Aldığı kişi hayvan seviyorsa bakabilirse neden olmasın
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Kessssinlikle doğru değil. Hayvan bakmak sorumluluktur. O kişi kendisi istiyorsa sahiplenmeli. Hediye olarak sanki bir malmış gibi verilmesi çok yanlış
Bakınabileceğinden ve hayatından eminseniz okey olabilir fakat bu ya kistim al oyuncağını meselesi değil ciddi bir mesele. Evlat olacaksa alabilirsiniz değilse boş yere hayvanın hayatı ile oynamayın.