- Evcil Hayvanlar konusunda 10,4b cevap paylaştı.
u +1 yılEşinizin evde kedi istememesi, sizin için zor bir durum olabilir. Ancak, onu kedi sahiplenmeye ikna etmek için bazı adımlar atabilirsiniz:
Eşinizin neden kedi istemediğini anlayın: Eşinizin neden kedi sahiplenmek istemediğini anlamak için onunla açık bir şekilde konuşun. Belki de kedi alerjisi veya evde kedi bakmak için yeterli zamanı ve enerjisi olmaması gibi bir nedeni vardır.
Eşinizin kaygılarını gidermek için plan yapın: Eşinizin kedi sahiplenmekle ilgili kaygıları varsa, onların nasıl ele alınabileceğine dair bir plan yapın. Örneğin, kedi alerjisi varsa, hipoalerjenik kediler hakkında bilgi edinin veya evde kedi bakımını kolaylaştırmak için otomatik yemleme ve sulama sistemleri gibi araçları kullanın.
Eşinizin kedinin getireceği faydalarını anlatın: Kedinin evdeki stresi azaltabileceği, mutluluk ve keyif getirebileceği gibi faydalarını eşinize anlatın. Ayrıca, kedinin evdeki yalnızlığı azaltabileceği ve aile bağlarını güçlendirebileceği gibi pozitif etkileri de vardır.
Eşinizle birlikte kedi sahiplenme kararı alın: Eşinizle birlikte kedi sahiplenme kararı alarak, kararı ortaklaşa alabilirsiniz. Kedi sahiplenmekle ilgili sorumlulukların eşit şekilde paylaşılacağından emin olun.
Kedinin evdeki uyumunu sağlamak için özen gösterin: Eşinizle birlikte kedi sahiplenmeye karar verdiğinizde, kedinin evdeki uyumunu sağlamak için özen gösterin. Kedinin ihtiyaçlarını karşılamak, ona sevgi ve ilgi göstermek, evdeki diğer üyelerle de uyumlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak önemlidir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKedi Güzel Ama Helaldir Peygamberimizde Severdi😊 Namazlığın Üstünde Doğum Yapmış Kedi O Yüzden Helal Olmuş Köpek Evde Beslemek Haramdır Eşinize Bunu Anlatın Bakalım Yadq besleyin Kötü Bisi yapmıyosunuz isterse Tavır Alsın Kızsın Kediyi Görünce Sevgisini Sıcaklığını Oda Yumuşar Bir Kedi Öldürmek 7 İnsan Öldürmek demek o kadar Günah Bunuda Söyleyin Öldürmeye Kalkmasın Kediler Masum😊
04 Yorumla- +1 yıl
Bir şey soracağım köpek beslemek haramdır demişsiniz de bu kuranda geçiyor mu? Çünkü kuran okuyan tanıdıklarım kuranda böyle bir şeyin geçmediğini söylemekte
- +1 yıl
köpek beslemeye yalnızca bekçilik ya da av gibi vazifelerde kullanmak üzere cevaz var. köpek olan yere melek girmez ve namaz kılınmaz. köpeğin herhangi bir şeyinin değdiği elbiseyle şafide namaz kılınmaz her yeri ağır necistir, hanefide ise yalnızca kuru yerleri pis görülmemiştir. Kuran'la değil hadis ise bildirilmiş bunlar, Kuran'da geçmiyor yani.
- +1 yıl
@bosverseneismimimm köpegin nefesi kokuyor köpek olan yere melek girmez örnek vereyip köpek heryere kakasını yapar ama 5 aydir kedi besliyorum kaka yaptiğında haberim yok helal olmasa Peygamberimiz beslermiydi kedi kendi kendini temizliyor köpek öyle degil köpekleride severi. Ama dışarda😊
- +1 yıl
@bosverseneismimimm kopek kediye gore daha pis pir hayvandir ve namazda kilinfigi icin pek uygun olmaz
Eve bi kedi alınıyorsa o yıllarca sizinle olacak evin çocuğu konumuna getiriyor insanlar evli değilse hele kadınlar psikoz hastası oluyorlar kedi bakacam diye kısa süreli bisey değil ki yoksa bende hayvansever biri olarak evde kedi bakma taraftarı değilim tüyü sidigi bi sürü kötü yanları mevcut
20 Yorumla
Öncelikle, eşinin kediye karşı isteksizliğinin nedenlerini anlamaya çalış. Belki de daha önce bir kediyle olumsuz bir deneyim yaşamıştır veya evde kedi bakımının sorunlara yol açacağından endişe duyuyordur.
Bir kedi sahiplenmeden önce, eşinle birlikte bir hayvan barınağına giderek birkaç kediyle vakit geçirmeyi dene. Kedilerin ne kadar sevimli ve sevecen olabileceklerini göstermek için belki de onlara bakımınızda yardım edebilirsiniz. Bu, eşinin kediye karşı tutumunu değiştirmesine yardımcı olabilir.
Kedi bakımının sorunlara yol açabileceği endişesi varsa, evdeki kedi bakımının nasıl yönetileceği hakkında konuşun. Kedinin yemeği, tuvaleti ve diğer ihtiyaçları için özel bir yer belirleyebilirsin. Bu, kedinin evdeki faaliyetlerinin eşinin yaşam tarzını etkilemesini engelleyebilir.
Son olarak, eşinin kediye karşı tutumunu değiştirmesi için baskı yapmaktan kaçın. Kedi sahiplenmek büyük bir sorumluluktur ve eşinin bunu gerçekten istemesi gerekir. Kediye karşı isteksizliğini anlayarak ve endişelerini ele alarak, belki de kediye karşı bir tutum değişikliği gösterebilir.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
- Evcil Hayvanlar konusunda 701 cevap paylaştı.
+1 yılKedi bakmak yükümlülük isteyen bir iştir gadası. Aranız bozulsun istemiyorsan bu konuyu kapat.
10 Yorumla Herkes bos yapmis.
Yok psikolojik travmasi varmis da yok allerjisi varmis da. Adamin kedi allerjisi olsa evde kedi isteyen karisi zaten bunu bilir. Hicbir sebep olmaksizin istemiyorum diye dusunebilir. Belki gunah diyodur belki pis olur diyodur. Hepsi bos sebepler. Hayvan sevgisi cok baska. Belki hayvan sevmiyor. Bence esin cok bencil. Sadece yatmaya gelecegi altiustu birkac saat uyanik zaman gecirecegi bir evde karisi 24 saatini hep gecirecek buna ragmen karisi hep evde bulunacak olmasina ragmen kendi istegini karisininkinin onune koyuyor. Onu anlamaya calis diyorlar ama kendini anlatmaya calisman lazim ve onun seni anlamasi lazim. Ayrica baslarim evliligine sonra evlilik kolelik dedigimizde rerero
20 YorumlaCilve işve yaparak ikna edeceksin.
Bir kadının en güçlü silahı cilveli işveli konuşması bunu hareketlerine yansıtmasıdır.
Hiç bir erkek işve cilve karşısında duramaz.
Eriyip biter ve pamuk gibi olur.
Eğer ki ben işve cilve nasıl yapılır bilmiyorum diyorsan.
Aç youtube den Sibel Can'ı izle.
Sahnede iken ve şarkı söylerken bu kadar iyi işve cilve yapan gelmiş geçmiş tek sanatçı Sibel Can'dır10 Yorumla
+1 yılkedi beslemenin olumlu yanlarını söyle. kedi beslemenin dinimizdeki yerini araştır ve anlat. kedi beslemek dinimizde sünnettir. kediler temizliği temsil eder. peygamberimizin de kedisi vardı. hatta bir gün peygamberimizin abdest alacağı sudan kedi su içmiş peygamberimizin yanındakiler suyu değiştirmek istemiş kedi içti diye. peygamberimiz onun içtiği sudan bir şey olmaz demiş değiştirtmemiş ve o sudan abdest almış. ve bir gün kedisi onun oturduğu yerde yanında uyuyormuş. kedinin bir kısmı peygamberimizin giysisine değiyormuş. peygamberimiz kalkmak istemiş ama kediyi rahatsız etmek istememiş. o yüzden kıyafetinden kedinin değdiği parçayı yırtıp öyle kalkmış. o derece önemli bir hayvandır kedi ve peygamberimizin kedisinin adı müzezzadır. okuduğun için teşekkür ederim.
20 YorumlaEvinizin balkonu yok mu
Balkona
Kartondan kedi evi yap
orada besle kediyi
Eşin evde iken kedi ile balkonda ilgilen
Eşin evde yokken evin içinde sev
Eşine balkonda bakacağını söyle
ya da evin, apartmanin bahçesi varsa orada
Bir kedi evi kur
orada kediye bak
Eşin inşallah ikna olur umutsuz olma00 Yorumla
+1 yılOna hadisten cevap ver peygamber efendimizin de kedisi vardor ve içtiği sudan abdest alırdı kediler kendi kendini temizleyen hayvandır en. azindan iki ayaklidam tehlikesizdir 😉Aişe (r. a.) tarafından yapılan rivayete göre Hz. Muhammed şöyle demiştir: Resûlüllah (a. s.) Efendimiz: "Şüphesiz ki kedi necis (pis) değildir, o da ev halkından bazısı gibidir" buyurdu. İmam Şafii'ye göre, kedi su içtikten sonra arta kalanı temizdir. İmam Mâlik'e göre, kedinin artığı temizdir.
00 YorumlaEşin neden istemiyor ilk önce iletişim kurmayı dene. Kedi istenmeyecek türden bir dost değil bütün gün evde yalnız kalıyor isen mantıklı bir tercih olacaktır. Üsluplu bir şekil de anlatabilirsin.
11 Yorumla
Soran+1 yılTum gun evde yalnizim isimil gucum yok
Evcil Hayvanlar konusunda 522 cevap paylaştı. Emrivaki yaptığın için bile istemiyor olabilir. İsteğin her ne kadar makul görünse de bu konular önceden konuşulmalı. Sonuçta onunla çok zaman geçireceğin için o kedi sana daha yakın olacaktır. Eşin bu durumu kiskanabilir de.
20 Yorumla
+1 yılKocan niye istemiyor bunun sebebini bilmemiz lazım hayvanları mı sevmiyor kedileri mi sevmiyor yoksa bakımı zor olur diye mi istemiyor veya masraflı olur dite mı bir sürü sebebi olabilir bunu bilmen gerekiyor
11 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle hocam aynılarını yazacaktım
Kedileri çok severim ama yeri apartmanlar değil.
Ev bahçeli değilse eve kedi sokmak o hayvanlar için de işkence.
Onun maması bile kokuyor.
Kaldı ki bunlar dışkılayan bir canlı.
Eşin haklı
30 Yorumla
+1 yılFikrini sorma sadece alıyorum de. Ben zamanında bunu yaptım, şu an 11 tane yavrum var. Evi temizleyen sensin, onunla ilgilenecek olan sensin, doğru düzgün bir masrafı da yok. Eğer fobisi yoksa sorma al sadece, bazen bazı konularda böyle yapmak gerek.
00 YorumlaIstememe sebebini net şekilde öğrenirsen "canim istemiyor" karşılığı dışında olan herseyin çözümü var.. buraya yazdiklarini anlamasını sağlarsan bence sirf inadına yapmıyorsa kabul eder 🤷♀️
10 Yorumla
+1 yılBenim de annem eve istemiyor seveceksen dışarı da evde asla istemem kafandan sil diyor bende sendenim bende artık dışarıdaki sokak kedilerini seviyorum
30 Yorumla
+1 yılEvde istemiyorsa istemiyordur. Ona yapacak bir şey yok. Şahsen bende istemem mesela. Ha sevmemek değil. Her hayvanı sevmek lazım ama beslemek veya beslememek tercihtir. Ben tercih etmem şahsen
22 Yorumla- +1 yıl
Her hayvanı sevmek lazım mesela kuzuları çıtır çıtır yerken de bu cümleniz aklınıza gelir mi?
- +1 yıl
Peki benim ne yeyip ne yemiyeceğim sizi ilgilendiriyor mu?
+1 yılşu soruyu sor kendine hayatında kedin olmadığında mı üzülürsün yoksa kocan olmadığında mı? işte cevabı sende
41 Yorumla
+1 yılSende sana nasıl bakıyorsam. Ona da bakabilirim de. Hak etmiş. İnsanın isteklerine biraz saygılari olsun kişilerin ya. Hayat müşterek evet ama. Anlamak da lazım.
00 Yorumla
+1 yılNeden istemediğini öğren önce. Sonra neden istediğini anlat. Eğer anlayışlı biriyse anlayacaktır. Ayrıca alıştıra alıştıra eve almaya çalış direkt gözüne sokma.
00 YorumlaCan dostlarımızı sahip edinenlerin kalpleri temiz ve gerçekten insandan iyi anlayışa sahipler. Ben de golden can dostumu evlat edindim. Can dostlarımızdan kimseye asla zarar gelmez.
02 Yorumla
+1 yılBende kedileri çok severim ama evde istemem.
Bir müdürümüz vardı ofiste kedinin adı müdür. Bir sabah geldik sunucu odasına girmeyi başarmış toplam zarar 12 bin tl idi. 2017 de
10 Yorumla
+1 yılİllede kabul ettirip dediğinizi yaptırmanın peşinde olmak doğru değil bi düşünün belki fobisi vardır ya da alerjisi kediler güzeldir karşı tarafa da saygı duymak önemlidir
00 Yorumla
+1 yıl"Aşkım bizim ve çocuklarımızın ciğerlerine dolacak kedi kılının ve misafirleri rahatsız edecek o leş gibi pis sidik kokusunun hiçbir önemi yok" diyebilirsin belki ikna olur
18 Yorumla- +1 yıl
Kedim annem babam ve benimle 2 yıl yaşadı. Hiç bir kimsenin ciğerine kedi kılı da kaçmadı evimiz sidik de kokmadı. Misafirlerimiz geldiğinde de ilk kedimizi sorar, onunla oynardı. Annem babam da eve gelir gelmez kedimizi kucağına alıp sevmek isterdi. bütün komşularımız da tanır, severdi. Dünyanın en temiz ve akıllı hayvanı kedilerdir.
- +1 yıl
Komik olduğunu falan mı sanıyorsun?
- +1 yıl
@Guseeee size zaten soran olmadı. Siz kendi a. pis aranızın kokusuna bakın.
- +1 yıl
@Guseeee pis olan hayvan değil, sorumluluk nedir bilmeyen insanlar. Biz kedimizi bebekliğinden tuvaletine mamasına kadar her şeyiyle eğittik. Ona özel küçük bir tuvaletimiz vardı. O da orayı benimsedi ve dışarıda bile tuvaletini yapmazdı. Akşam dışarıdan gelip tuvaletine koşardı. Evimizi o kadar sahiplendi ki kapının önünden köpekleri geçirmiyordu üstlerine yürüyordu tüylerini dikleştirip 😅 Dışarıda çok pislenmişse annem onu yıkıyordu. Uyumak istediğinde kapımıza patisiyle vurup çağırırdı kapıyı açmamız ve birlikte yatmamız için. Sözün özü pis olan kediler köpekler değildir. Pis olan onlara bakmayı bilmeyen, bir hayvanın sorumluluğunu alacak olgunluğa erişememiş insanlardır. O insanlar çocuk sahibi de olmamalıdır bana kalırsa. İkisi de belli sorumluluklar gerektiren ebeveynlik modelleridir çünkü bana göre.
- +1 yıl
@Almançikiletası fareyi çiğ olarak tüketen, hamam böceği yiyen ve aç gözlülük yapıp midesini doldurduğu için olur olmadık zamanda evin ortasına kusan bir hayvana hijyen konusunda fazla mi saygı duyuyorsunuz acaba?
+1 yılKedi öyledir ya çocuk gibi evde bütün sıkıntını alıyor resmen bence biraz duygu sömürüsü yapsan bu dediklerini eşine üzgün bir ifadeyle söylesen kabul edebilir
00 Yorumla
+1 yılben eşim kertenkele beslemek istiyorum dese bile kabul ederim anlamıyorum siz sevmek ne demek bilmiyonuz mu insan oğlu
20 YorumlaBöyle diyenler sonrasında en büyük bağı kuruyorlar söyleyeyim sonra evde en iyi anlaşan o olur kediyle☺️☺️
10 Yorumla
+1 yılAnnem de kendi evine alırsın evlenince diyee diyee aldırmadı, kocam da aldırmazsa sokacağım artık birinin kafasına hea, yeter ettiniz
12 Yorumla- +1 yıl
Şey, sıkacağım*
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşinle bize anlattığın gibi konuşmayı dene kediler evin neşesidir iyi ki varlar.. Evde kedi besleme olmaz diyenlerin mantığını anlayamıyorum sanki aygır beslenmez gibi söylüyorlar
20 Yorumla
+1 yılArtık o da senin mahareti e kalmış. Ambargo koy, yaptırım uygula.
20 Yorumla
+1 yılboş ver evde kedi, köpek besleme iyi bir şey değil. Muhabbet kuşu al. Kediyi de sokakta sev, zaten mama, ciğer vs ver evin önünden ayrılmaz.
10 Yorumla
+1 yılbenim şahsen evleneceğim kızın kediye herhangi bi itirazının olmaması gerekiyor, o kadar ciddi bi zorunlu madde benim için.
00 Yorumlabilmiyorum ki canım ya ben ee çok istiyorum ilerde aynısını düşünüyorum istemezse ikna edebilir miyim diye
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok basit! Kedi pistir çişi öyle pis kokar ki 1 milyar kediyi aynı anda katledilme yasasını anın da onaylarım o leş kokuyu alırsam. Kedi-köpek ev hayvanı değil bahçe hayvanıdır. Ev hayvan beslenmez.
10 Yorumla
+1 yılEve fare getir. ;-) kediye ihtiyacınız olduğuna ikna et kocanı. Olmadı boşamakla tehdit et. Ciddiye almazsa bir süre evi terk et. 😈
00 YorumlaBu işin ana kuralı evin bireyi oldu zamanla alışırsın kuralı ev ortak yaşam alanınız senin ona saygı duyacağım gibi oda sana saygı duymalı
00 Yorumla
+1 yılOnunla konuşabilirsiniz neden istemediğini sorarsanız sebebini öğrenip çözüm bulabilirsiniz belki
00 Yorumla
+1 yılKapının önünde veya bahçede bakabilirsin belki. Ben öyle yapmıştım. Onun için kutu hazırlamıştım. Kutusunda kalıyordu benim kızım.
00 Yorumla
+1 yılKedi uysal bir kediyse bence alışır zamanla. Kılı tüyü çok dökülüyor ama toplayıcısı var onun. A101 BİM gibi yerlerde.
00 YorumlaKocanızla oturup uzlaşmaya çalışın, neden istemiyor tüy döküyor falan diyemi?
01 Yorumla
Soran+1 yılAlerjisi yok sevmiyor kedi
+1 yılKocanda benim gibi ben de asla eve hayvan sokmam aslaaaa kedi falanda dolancak evde ooggk
20 Yorumla
+1 yılBoşanmak için çok yeterli bir sebep. Eşinizi tanımadan evlenmişsiniz. Bu size ışık olmalı.
10 Yorumla
+1 yılSen dinleme eve al alışır senden daha çok kedici olur
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen eve al kediyi eşin istemese bile kediyi bırakma bir süre sonra eşin de sevmeye başlayacaktır benim de babam kedi istemezdi evde ama ben illa da kediyi aldım eve koydum bir süre sonra bir baktım babam kediyle oynuyor kediler tatlıdır evin neşesidir 😊
10 Yorumla
+1 yılHayvanlara karşı tepkili olan insanlardan mümkünce uzak duruyorum
11 YorumlaSeni seven senin her seyinide sevmesi lazim kedini de yoksa koy kapinin önüne eşini.🙂
10 Yorumlaniye kabul etmiyormus sen ilgilenirsin kediyle olur biter soylemedin mi evde canim sıkılıyor diye
10 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 10,4b cevap paylaştı. kediyi eve alırsan kocanda zamanla sever belki. tatlı kedileri kim sevmez ki?
10 Yorumla2 hafta kalsın sonra vericem de ölür yoksa de alışır zaten sonra
10 YorumlaHayvan sevmeyen insan sevemez ufak bir kedinin ne zararı olabilir ki
#Mirliva00 Yorumla
+1 yılYa 🐈 gibi güzel bir hayvan yok eşin niye istemiyor
00 Yorumla
+1 yılYa b*oku var tüyü var boş ver ya. Her gün kıl yutuom b*oku berbat kokuyo. Dışarda sev.
10 Yorumla
+1 yılOf çok sinir oldum. ya neyini istemiyor pisicigin dinleme kesinlikle koçanı zamanla sever
00 Yorumla
+1 yılBazı insanların alerjisi ve de fobisi vardır kabul ettirmek zor ama imkansız değildir 😊
00 Yorumla
+1 yılVicdanına oyna duygu sömürüsü yap gözyaşlarını kullan 😂
00 Yorumla
+1 yılEvde hayvan beslenmez iyice çivisi çıktı bu işin
10 Yorumla
+1 yıltemizlikten dolayı istemiyorsa robot süpürge alın :D bi taşla iki kuş
00 Yorumla
+1 yılHak ver ya pire torbası işte insan bazen irite oluyor
11 Yorumla- +1 yıl
Pire olan senin beynin
+1 yılKediyi direkt olarak eve al yavru ve savunmasız bir canlıyı Dışarıda ölüme terk edemezdim de ve trip at. Baktın zorla attı kediyi boşa kocanı bugün ona senin hatrına merhamet etmeyen yarın sanada etmez. (Alerjik durumu varsa haklı)
00 YorumlaKedi huzur veriyor stresi azaltiyor mutlu ediyor. kedi yoksa bende yokum de.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılher ilişkiye gireceğinde her özel anda kedi kıyafetiyle ilişkiye girmeyi dene ne alaka değil mi? :) belki işe yarar bana teşekkür edersin :)
00 Yorumla
+1 yılBir veteriner hekim olarak tavsiyem karşılıklı konuşarak beraber karar almanız bu şekilde hem sizin için hemde kediniz için daha uygun ve yararlı olacağı kanaatindeyim (Hayırlı olsun)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevaptır de kedi olan eve şeytan giremez de ikna et
10 Yorumla- Devamını Gör (61)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler