Sevgilimle aynı evde yaşamaya başladık. Onun babası vefat etmiş. Benim babamla annem trafik kazasında vefat etti. Onlardan geriye kalan kedimiz vardı. 3 kedi doğdu, 3 kediden sadece siyah erkek kedi hayatta kaldı ona bakıyorum.
Sevgilim kedimi istemiyor. (Kapalı) balkonda ona bir yer yapabilirsin ama evde istemem. Hele hele bebek olunca hiç istemem diyor. Ne yapabilirim? Üstelik kendisi doktor. Kediden hastalık bulaşmayacağını en iyi o bilir.
Sevgilim kedimi istemiyor. (Kapalı) balkonda ona bir yer yapabilirsin ama evde istemem. Hele hele bebek olunca hiç istemem diyor. Ne yapabilirim? Üstelik kendisi doktor. Kediden hastalık bulaşmayacağını en iyi o bilir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar,
Hepimiz yaşamdaki kararlarımızın çoğunu akılcı ve rasyonel şekilde vermeyiz bunun yerine duygularımızı kullanırız.
Örneğin sizin bir kediye baktığınız zaman hissettiğiniz duygularla başka bir insan baktığı zaman hissettiği duygular farklıdır.
Bu tür konularda insanları rasyonel ve mantıksal sebeplerle ikna etmeniz zordur çünkü sizin olumlu duygular hissetiğiniz şeylere karşı o insanlar olumsuz duygular hissediyor olabilirler.
Burada öncelikli olarak yapılması gereken karşınızdaki insanın olumsuz duygularının sebebini anlamaya çalışmaktır. Yani ona kedilerin ne kadar güzel varlıklar olduğunu anlatmak yerine bu olumsuz bakışının ardında ne tür farklı duygular yattığını öğrenmeye çalışmaktır. Bazı durumlarda bu ana duygu değiştirilebildiği zaman olaya bakış ta değişir.
Örneğin ömrü boyunca avokado yememiş birisini düşünün. Bu kişi avokadonun acı olduğunu düşünmektedir fakat hayatı boyunca tatmamıştır. Bir gün yemekte önüne avokadolu bir yumurta gelir.
Kendisi ne olduğunu bilmeden koca bir tabağı iştahla yer. Sonrasında "Bu yumurtanın içinde ne vardı harika bir şeymiş" der. Kendisine biraz önce yediğinin ömrü boyunca zehir gibi acı zannettiği Avakado olduğu söylenince hayat boyu bu meyveye hissettiği tüm duygular bir anda değişir. Duygular değiştiği zaman kararlarda ona göre değişir.
Umarım vermek istediğim fikri anlamışsınızdır.
Sevgilerimle