Olay bugün yaşanmış. İş yerinin de kameralarına yansımış. Hayvanları çok seviyorum ama pitbull cinsi cidden tehlikeli :(

Olay bugün yaşanmış. İş yerinin de kameralarına yansımış. Hayvanları çok seviyorum ama pitbull cinsi cidden tehlikeli :(

bak benim kadar hayvansever yoktur. Kendi evimde besliyorum evcil hayvanlarım var. Hayvanları seviyorum ama bazı hayvanların dilinden gerçekten anlamıyorum. Her hayvan gerçekten aynı değil. Çok seven insanlar evlerine alıp baksa. Bana kalırsa da yurtdışındaki gibi amerikada'ki gibi sokaklarda sokak hayvanları olmamalı. Arkadaşlar niye diye sormayın onları ötekileştirmiyorum. Gerçekten hepsini toplasalar özel bakım evlerinde kalsalar onlar içinde bizler içinde çok daha sağlıklı olmaz mı? En azından soğukta aç susuz kalmazlar. Zaten ben cok hayvanları sevdiğini düşünmüyorum türk milletinin bu hayvana zulümlerden sonra. Bari iyi yerlerde olsunlar. Köpekler sokakta olunca hanginiz bi kap su koyuyorsunuz. Mama koyuyorsunuz hiç 3-5 kişi. Gerçi haklılar insanlarda suç yok 1 kilo sıradan marka kedi maması 120 tl'di en son. Bune ya. bu ülkedeki hayvan barınaklarında nasıl bakılıyor onuda gördük geçen hafta. Allah kahretsin ya. Bi insan bi hayvana neden eziyet eder tecavüz eder o sana naptı hayvan ak. Bence tüm köpekler toplanıp yurtdışına daha hayvansever ülkelere gönderilmedi. Türkiyeden iyi bi s! k! m olmaz.
Toplanmalı diyemem ama pitbull tehlikeli bir tür. Hiç saldırmayanı da var ama bu mesela saldırgan yetiştirilmiş. Bu cinsi sahiplenmenin belli kuralları olmalı ve bu şekilde başıboş sokağa bırakılmamalı kesinlikle.
Bakan kişiler sınava tabi tutulmalı bence ehliyet verilmeli çünkü bu canlı özellikli bir canlı basit bir köpek değil o çene bir kitlenirse kurtuluşu olmaz insanın ben yakından gördüm fabrika da besliyorlardı dört tane hayvanı iki zincirle bağlamışlardı gezdirirken bile korkutuyor insanı.
Suçu olmayan köpeklerin toplatılmaya hakkı yok. 3 tane arkadaşım var hepsi pitbull besliyor ikisininki rednose birininki bluenose ve kimseye şimdiye kadar saldırmadılar, hepsi evcil kedi gibi uysallar. Bence o hayvanı o hale getirenlere ceza kesilmeli hayvandan değil.
Cevap
30Cevap
Hayır sorun kötü yetiştiren insanlarda
bütün köpekler toplatılmalı duygusallaşmaya gerek yok anayasa da ki köpek koruma yasası kaldırılmalı ve hükümet bunun için bütçe ayırmalı bütün köpekler özel korumalı bakım evlerinde bakılmalı
2 sene önce falan bende saldırıya uğradım bacağımı koparıyordu köpekler nerden saldıracakları belli olmuyor günde nerdeyse bir hastaneye 150 den fazla kuduz vakası geliyor tek hastaneye
👍🏻 kopeklerin yeri sokaktir toplatmayin diye aglayan sjwler gercek hayvan sever bile degil
ben senle ayni seyi diyorum zaten. kopeklerin sokakta olmasini savunmak onlar icin de zararli
kopekler evcil ve yasam yerleri evler. sokakta avlanamazlar yicek bulamazlar zaten cok sefil bi sekilde yasiyolar bu onlar icin de iç acıtı bi durum
o hayvanlara barınakta ne yapıldığını bilmiyor olman komik
hepsi topluca katlediliyor
valla ona bakarsak insanları topluca hapse sokmalıyız daha tehlikelisiniz
komik olan bişi yok zaten her dakka insan katliamı var
daha önce köpek ısırmıştı zaten beni ama hâlâ senin gibi düşünmüyorum
boşa bahane arama
hiçbir canlının canı daha üstün değildir
@xİstilacıTürİnsan çok saçma, eğer köpekleri seviyosan bunu nasıl desteklersin. köpekler evciller, kurt gibi dışarda avlanamazlar sen hiç sokakta kendi kendine beslenebilen tok bi köpek gördün mü hayır. çünkü onların yeri bizim yanımız zamanında evcilleştiren de bizdik. sokak köpeklerini evlerde insanlar bakabilir kalan köpekler de onlar ve bizim iyiliğimiz için uyutulmalı. barınaklarda dediğin gibi korkunç şeyler oluyor. bu konuda tek gerçekçi mantıklı çözüm bu maalesef. köpek nüfusu çok fazla türkiyede son yıllarda.
ben şahsen hayvanlara bayılırım paramın bi kısmını onları doyurmak için harcarım ve harcayacağım da ama durum ortada sokaktaki köpekler adına ve bundan zarar gören insanlar adına üzülüyorum tek çaremiz bu. iki tarafım iyiliği için de.
ne saçmalıyorsun sen ya başka bi hayvanı uyutmak ne madem insanları çok seviyorsun sende al evinde besle o zaman
doğanın dengesini mi bozmak istiyorsunuz bi hayvan yok olursa başka bi canlı çoğalır
ayrıca gayette tok geziyor burdaki köpekler
asıl fazla olan sizsiniz dünyayı da sona sürükleyen sizsiniz
mantıklı düşünmüyorsun sana kalsa açlıktan gebercekler sokakta gerçekten duygusalca dediklerin.
başımıza ne geliyorsa fazla insanlar yüzünden geliyor
fazla olan sadece biz değiliz sen de öylesin
sen de insansın çevrendekiler de öyle ailen de öyle
ee ona bakarsak insanlarda açlıktan ölüyor
ben senin gibi hayvanları bi yere kapatmak için çabalamıyorum arada bi fark var
imdat. dediğinle alakası ne konunun. insanlar açlıktan ölüyor evet bu da üzücü onlar için üzücü köpekler de açlıktan ölüyor bu da üzücü ama açlıktan ölmesi bizim suçumuz onların av yeteneklerini elinden alanlar biziz. evet köpeklerin tok ve sokakta mutlu olması çok güzel olurdu ama kendi kurduğun ütopyada düşünme bunu türkiye için düşün dünya için düşün gerçekçi düşün mümkün değil bu.
her köpek avcı değilki bu ne alaka şimdi ayrıca av yeteneği olan bir çok köpek var hâlâ
ve sen de diyorsun canlı çoğalır falan bunun tersi de var köpeklerin çoğalması da kedi ve çocukların canını alıyor. köpek sayısı çok fazla. normalden çok fazla
bir çok köpek kanka? sokaktaki köpekler av köpeği mi ne yaşıyosun ya
hayvanların yeri şehirlerdir dört duvar arası değil
fare, sinek, hamam böceği nüfusu da çoğalsa birden hastalıklar çoğalsa ağlarsın ama bu da aynı şey
ne sokak köpeklerini ev köpeği falan mı sandın sen
hayvanların yeri şehirlerdir mi?
şehir sence doğaya uygum bi yer mi sen ne yaşıyosın ya
sokak kedilerin ömrü 2 yıl kanka normal kediler bakılam kediler mesela 16 yıla kadar yaşıyabilir
fareden korkmam hiçbir böceği de gereksiz öldürmem her hayvanın canını savunurum
âmâ abarttın şimdi bak ben bir çok kedi besliyorum sokakta yıllardır oradalar ortalama 2 yıl diye bişi yok yani
bu zamana kadar 100den fazla kedi bakıp büyüttüm
sokak kedileri mesela stresten arabalardan insanlar yüzünden ölüyor, sence şehre uygun olabilirler mi? caretta cerattalar şehir ışıkları yüzünden yönlerini karıştırıyolar sence şehre uygun mu yaşam alanları yani hangi hayvamın habitatı şehirde olabilir agaba
KANKA NE ABARTMASI BU BİR İSTATİSTİK BİLİMSEL Bİ İSTATİSTİK GOOGLEYA YAZ ORTALAMA ÖMÜR DUE 2 yıl çıkar senin gözlemlerin bilimsel geçerli değil bu işler öyle olmaz
fareden korkmazsın ama berbat bi şekilde hastalandığında korkarsın kanka
İstilacı yaşın küçük o yüzden daha düzgün bir konuşma beklemiyordum sizden sizi bir gün organize sanayi yoluna bırakalım o çok sevdiğimiz can köpeklerin bulunduğu bölgeden geçin sonra görelim sizin sevginizi bize burada boş şeyleri savunmayın emin olun bana da saldırdılar bacağımı deldiler o izle yaşıyorum
Hayvanlar deli gibi aç önüne gelen herkese saldırıyor bunlar doğası diye bunları görmezden gelemeyiz günlük tk hastaneye 300 den fazla vaka geliyor ısırma saldırma vakası
Bu da demek her gün 2500 den fazla saldırı vakası geliyor günlük savunulacak bir tarafı yok bu işin
ee sivrisinek de hastalık yayıyor en çok insan öldüren canlı ondan korkuyor musun sen
nolmuş yani benide köpek ısırdı yıllardır izi duruyor ama genede bunu düşünecek kadar cani değilim nasıl ki bir insan cinayet işledi diye her insana düşman olmuyorsanız aynını hayvanlar içinde yapın da iki yüzlü olmayın en azından
of asiri duygusalsin ve biz de kopekleri cok seviyoruz keske tok ve mutlu olsalar gercek bu ulke duygularla yonetilemez
ee o zaman sadece insanları düşünmek de duygusal kapatın hepsini hayvanlarda rahatlasın
hem gel her yeri istila et sonra da onların yeri burası değil
senin uygulayacagin tarife kopeklerin anasini aglaticak zaten soguktan acliktan geberiyolar anlamasi zor degil zaten senin gibi dusunenlerin cozum onerisi yok tek dediginiz hüü kopeklerin yuvasi da burais hüü
sizin tek yaptığınız da kendinizi düşünmek bencilsiniz
aman rahatımız bozulmasın tek derdiniz bu
neyse ben senle daha konusmak istemiyorum, gercekten cok toy duygusal bi insansin, cozum onerin yok sadece düsüncen var, bi de bana bencil diyosun bencil olsam kurekle kafalarini ezin derim? insallah bu sene oy kullancak yasin falan yoktur amin gorusuruz
boşa dua etme 19 yaşındayım inşallah sizin gibiler hak ettiğini alıcak
senin çözümün de hayvanları uyutmak ne çözüm ama
onun yerine insanları uyut o zaman daha az köpekle karşılaşırsınız
boş sensin
Anlamamakta ısrar eden varlıklara senin yolunla bir daha sesleneyim o zaman. Çocuklarını bile yetiştirmekten aciz olan insnalar yüzünden canavarca, suç makinesi gibi büyüyen onca çocuk varken ; sahipleri yüzünden vahşice yetiştirilmiş köpeklere suç atmamak lazım. Suçlu olan köpek değil o köpeği yetiştiren amip beyinlilerdir. Bir köpek sahibi olarak benim kopegim kadar hatta benimkinden daha uysal pitbulllar gördüm ben, kimse suçu köpeklere atamaz o yuzden
Asıl sen ve senin gibi düşünenler anlamak istemiyorsunuz boşuna demagoji yapma. Neden doberman, rotweiler, ajrantin dogo, belçika ve alman kurdu değil de hep pitbull cinsi köpekler saldırıyor? Bal gibi de bu köpekler suçlu bu uyuz yaratıkları suçsuz göstermek için bahane üretip insanları suçlayıp durmayın hatta bunlar köpek bile değiller laboratuvar üretimi köpek benzeri yaratıklar.
Tamam haklısın da şimdi bu amip adam bu köpeği böyle yetiştirmiş atmış sokağa köpeğin de bi suçu yok sahibinde suç e dışarıda mesela ben doggo da çalışıyorum doggo köpek gezdirme ve bakım uygulaması küçük bir eğitimle herkes yapar da konu bu değil şimdi ben köpeği gezdiriyorum o pitbul geldi benim vazifesini üstüme alıp gezdirdiğim köpeğe saldırdı öldürdü e bu köpekler evcil el bebek gül bebek yetiştirilmiş hayvanlar kavga etmeyi de bilmiyo öldürdü ben ne yapıcam sahibine ne dicem bazen 7 8 köpek bile önümü kesiyo alıcağım 3 kuruşa köpeğe bişey olmasın diye siper ediyorum kendimi tamam biz de seviyoruz hayvanları da onlar bize zarar veriyo barınakta iyi bakılsa ve zarar görmeleri engellense hayvanlar orada çok iyi yaşar biz de sokakta güvende oluruz sistemin bunu düzeltmesi lazım
@dododoki keşke dediğin gibi barinaklarda iyi bakilabilseler, sokaklarda yağmurda karda islanmasalar, üsümeseler, aç susuz kalıp bir de bazı insnalarin şiddetine maruz kalmasalar. Bir kap mama, bir kap su, sağlık kontrolleri ve birazcik sevgi. Hepi topu yapılması gereken şey buyken kafaları kürekle eziliyor, açlıktan kemikleri sayılıyor hayvanların. Şiddet eziyet görüyorlar barinaklarda. Tüm kanallarda karşıma çıkan ve saatlerce konuşan adam bu konuyu günlerdir agzina bile almadı, gormezden geldi. Bu sistem nasıl düzelsin? Durup dururken kendiliğinden mi düzelecek? İyi bakılacak ve gönüllüler, hayvanseverler tarafından yönetilecek barınaklar olsun bence de orada yaşasınlar, en azından sıcak yuvaları olur ve karınları doyar
ee ona bakarsak bi labrador da çocuğa saldırıp parçalamıştı ki en zeki ve uysal cinslerden
özellikle pitbullar güçlü diye dövüş için yetiştiriliyor pes etmiyorlar
Tamam da dediğiniz gibi sahibinde suç ben buna katılıyorum zaten ama benim gezdirdiğim uysal köpeklerin ne suçu var bugün mesela Doberman gezdirdik bugün arkadaşımla sırf elimdeki köpeği gördüler diye ayağa kalktılar 1 tane olsa iyi 4 tane sokak köpeği sırf onlar yüzünden sahilde yolumuza devam edemedik geri döndük
bu tip yasak hayvanlarn shaiplerine ya da tüm zarar veren hayvanlarn sahiplerime çok ama çokmağır ceza verilmeli. öyle para ceası fişan değl. ciddi ciddi o saldıyı kendisi yapmoi gibi ceza uygulanmalı. yeter artık toplum içinde yaşayıp kendi kafasına göre davranan düşüncesizlerden.
arkadaşlar hayvana neden suç buluyorsunuz ki hayvanın fıtratında bu saldırganlık var bu köpekler yıllarca yurtdışında dadı köpek bakıcı köpek olarak beslendi ve nice örnekleri var ki bebekleri çocukları sahipleniyorlar koruyorlar hayvana ceza verildiği nerde görülmüş yaa cezayı onu bakıp büyüten şerefsize vereceksin o hayvanı o hale getirenin o köpekten ne farklı olabilir hayvan iyiyi kötüyü aldığj eğitimden öğreniyor cezayı hayvan değil sahibi alması lazım köpeği değil de sahibini kısırlaştıracaksın ki bak bakalım bidaha öyle eğitim verecek popo kalıyor mu millette
ee ona bakarsak en uysal aile köpeği olan ırk da çocuğa saldırmıştı o insanın yetiştirmesiyle alakalı
Pitbul saldırgan bir hayvan cinsi. Sahibi dışında affetmez. Beni bir kez köpek kovaladı çocukken zor kaçtım. Yakalasa kol gitmişti. Hele pitbull büyük sıkıntı. Eğer pitbul bakacaklarsa evde bahçeli alanda bakmalılar. Yoksa mahalle ve sokaklarda bu tür saldırılara maruz kalıp haberlere çıkan insanlar, çocuklar, yaşlılar görmeye devam ederiz
bunlar zaten yasaklı ırk ve ağızlıksız gezdirmek de yasak ama insanların o köpeklere yaptığı da hafife alınacak değil boşa bu kadar saldırgan hale gelmiyorlar
Başıboş köpekler toplatılmalı. Sokağa salın diyorlar sözde hayvanseverler sanki sokakta çok bakan var... Kimse çoluğunun çocucuğun kafası gözü kopsun istemez göz göre göre...
Bence her köpeği her insan sahiplenmemeli benim fikrim bu çünkü köpekler ve çocuklar eğitildikleri gibi davranirlar.. kötü eğitilmiş her köpek saldirir eğitmeni bulup cezalandirlamiyiz köpeği değil..
O hayvanı o hale getirenler toplanmalı cinsle alakalı değil katiller var diye tüm insanlık yok olsun kapatılsın saçmalıyorlar
köpekleri seviyorum ama pitbullar köpek değil şimdi yok hayvanın yetiştirilmesi vs diyeceksiniz sokakta gördüğümüz normal köpekler insanlar tarafından zarar da görseler pitbullar kadar acımasız ve vahşi değil hiçbiri onun için pitbulların barınakta bile yaşamalarını istemiyorum yapay hepsi
Suçlu köpekler değildir, onları yetiştiren insanlarda suçu aramak lazım. Hayvan besleyecek insanların aslında birkaç teste tabii tutulması lazım.
Bizde hayvan seviyoz ama kobra beslemiyoz yani bişey tehlikeliyse tehlikelidir. Hayvan seviyız diye herkes aslan beslesin o zaman.
O köpeğin sahiplerini aslanlara atacaksın ve tüm. mal varlığına el koyacaksın
Bu konuda yetkililerin daha disiplinli şekilde çalışması gerekiyor. Normalde pitbul cinsi Türkiye de beslemek yasak zaten.
Aman aman şimdi çocuğu suçlar bir kesim. Kesin çocuğun hatasıdır. Köpekler mükemmel varlıklar
Reis köpekler zaten mükemmel varlıklar onu yetiştiren amip yüzünden öyle ama bende toplanması tarafındayım çünkü ben hobi olarak köpek gezdiriyorum ve gezdirirken önümü 6 7 köpek kesiyo şimdi o da hayvan bu da hayvan ama bu evde çocuk gibi büyütülmüş saldırmayı bilmiyo köpeği bırakıp kaçsam öldürürler böyle yetiştirilmiş köpeklerin toplanması lazım yapıcak bişey yok benim gezdirdiğim köpeğin de bi suçu yok ama öldürmek için saldırıyorlar
Pitbull birçok ülkede yasak lanet olsun ya yasaklanmalı! Sonra yildiz tilbe konuşunca suçlu oluyor
Abi okadar sakıncalı ki hayvanlarda suç yok bunu eğiten hayvandan aşağı insanlarda suç var yasaklanmalı bu konuda
Ya arkadas bu is pinpon topuna döndü. Bir kopek olduruluyor bir cocuklara kkpek saldiriyor. Bu ne dir yahu
Abi yeter ya bu kaçıncı vaka? Bunları gezdiren anda vallar neden bu köpekleri ellerinden kaçırır, neden ağızlık takmazlar?
Hayvanın suçu yok onu yetistirenlere ağır cezalar verilmeli
Saçmalamayın nasıl hayvanın suçu yok 🤔 yaratılış gereği saldırgan hayvandır. Şimdi aslanın ayının gorilinde mi suçu yok? 🤔
İnsan insani daha çok öldürüyor. Insanı yeryüzünden toplasak daha fayladali olur dünya sakinleri için. Pitbullarin suçu yok onları yetistiren zihniyetleri toplamak gerekiyor
Bence toplanmalı kaçıncı olay bu sonuçta insan hayatını tehlikeye atıyor
Sadece pitbull degıl tümü. Toplanmalı sadece pitbull mu saldırgan hepsi tehlike unsuru
Sadece köpekler değil, sahipleri de toplantılsın.
pitbull'lar tekrardan yasaklanmalı o köpeği besleyen insanlar da tedavi edilmeli
Pittbull tehlikeli felan değil, saldırmayan pitbullda var saldıran golden de var.
Hayvanın yetiştirilmesi gibi, insanda zor yetişince hırçın olur, rahat yetişince relaks olur
Hayvanları saldırma amaçlı yetiştiren insanların toplanıp soyları kurutulmalı
Tehlikeli olmasına rağmen nedn toplanmiyor bu hayvanlar
Piptbull değil de pitbull cinsi köpeği yetiştirenler daha tehlikeli. Bence ülkemizde yasaklanmalı. Yurtdışında ne yapıyorlarsa yapsınlar
Kesinlikle toplatılmalı sahibini parçalardım
Satışı zaten yasak. Şikayet etsen kolluk kuvveti umursamıyor bile saldırması lazım ki ancaaa bir işlem yapsın. Baştan aşağıya herkes sorumsuz ki.
Sadece pitbull degıl tümü. Toplanmalı sadece pitbull mu saldırgan hepsi tehlike unsuru
Bu köpekler tehlikeli ve beslemesi yasak hala nasıl bakıyorlar
Aksine hayvanlar degil onlari egiten o insanlar hapis cezasina carptirilmali. Hayvanlar toplaninca oyle guzel yerlere gitmiyorlar yani goruyoruz son gunlerdede birak canindan olacagina sahibi olan seref. siz tutuklansin
Şimdi sorunu çocuk da ararlar. Sanki çocuk köpeği ısırmış. Bir müdahale eden de yok.
Bütün köpekler toplatılmalı, hayvanseverler çok istiyolarsa hepsini kendi evlerine alıp baksınlar
Bence toplanmamalı ama dikkat edilmeli. Bazı çocuklar bu konuda fazla duyarsız.
pitbull’lar tehlikeli değil onlardan faydalanan sahipleri tehlikeli
Kesinlikle ama kesinlikle toplanmali bu kacinci vaka. Goz gore gore nasil beslerler bunlari.
O cins zaten doğal bir cins değil, hepsi genetiği değiştirilmiş yapay varlıklar, hepsi imha edilmeli
Hayan severlere sormak lazım
Oyun oynuyordur ablası
feminisler ve sahipsiz köpekler toplatılsın
Hem toplanmalı hem uyutulmalı.
Ben olsam hepsini bir yere toplar yakardım
Başı boş hayvan olmamalı. Çok saldirilar oluyor
Ağızlıksız gezdirilmwycek
Yasaklayın artık şu köpekleri.
Pitbull besleyenler mikilsin
yasak değilmiydi o köpeklere sahip olmak ya
Toplanması kabahat
Toplanmali