Sahte insanlar yerine sevgimize em layık olanların bu güzel canlar olduğunu düşünüyorum. Hayvan sevgisinin insan sevgisinden cok daha önemli olduğunu düşünüyorum çünkü hayatımda vok fazla insana değer verip karşılığını göremeyen insan gördüm. Kendim de dahil.
Ancak bir kediye, bir köpeğe sevgi verip de karşılıksız kalınan bir durumla karşılaşmadım. Bu güzel canlar bence bize çok çok güzel hediyeler. Keşke herkes kıymetini bilebilse.
Sizin evinizde, kira ödemeden yaşayan, cüzdanınizda para kalmamadinin yegane sebepleri var mı? Şu görseldeki iki deli benim paramın bitmesinin ve uykusuz gecelerimin sebepleridir. Ama asla onlarla olduğum için pişman değilim.
Sizin de hayatınızda böyle güzellikler var mı? Varsa isimlerini paylasirmisiniz? Yeni evlat edinenler varsa isim fikri olur hem 🌺
Gri olan Köfte, benim yakışıklı oğluşum🐈 Siyah olan ise Gece benim biricik güzel kızım🐈⬛
Evli olduğum yıllarda vardı. Bir köpek ve bir kedi... 3 ay arayla öldüler, önce kedi, sonra da kedinin ölümü nedeniyle beyninde üzüntüden tümör oluşan köpeğimiz. Onlarla yaşamak çok güzeldi. Hayvanları içtenlikle, karşılık beklemeden sevebilen insanlar benim için bir başka değerli ve özel. Türk insanında hayvan sevgisi "hayvanın bir işe yaraması" temelinde şekilleniyor. Köyde köpek besleniyorsa sürüyü koruduğu içindir, at besleniyorsa binek veya çeki hayvandır, eşek, katır besleniyorsa yük taşıyordur, kedi besleniyorsa fare yakalama görevi vardır. Sadece "can" olduğu için hayvanlarla bağ kurabilen insanlar bu dünyanın güzel yüzü, hayvanları koşulsuz sevebilen insanlarla çok yakın ilişki kurabildiğimi farkettim.
Haha öyle öyle ev sahibimiz pek sevmez bizim kedilerimizi. Kendinde de bir hayvan var benim kedilerim bu güne kadar ne ses yapmıştır ne maddi manevi zarar vermemistir ama onun 2 ayaklı evcil hayvanı bizim arabanın boyasını döktü motorun brandasini delik deşik etti ve sürekli güm güm tepinip birde üzerine böğürüyor ama sorsan benimkiler evde beslenmez
Anladığım kadarıyla kedilerinizden birinin cinsi british diğerinin scottish. Bu hayvanlar kendi türlerinin en sessiz hayvanları zaten. Benimki de british ama bizim kız biraz nazlı beni görünce miyavlayarak naz yapıyor 😂😂 çok şükür kimseyle bir problemimiz yok. Olması da beni pek alakadar etmiyor işin açığı problemi olan varsa gerekeni yapabilir 😂
Evet insanlar çok önyargılı. Kedi beslemenin sünnet olduğu da bilinen bir gerçek. Kedi candır. Köpeğe pek ev hayvanı olarak bakamıyorum henüz ama kedi evin neşesi gerçekten. İlk aldığımda eve annem yeminler ediyordu bunu götür istemiyorum filan diye. Şimdi diyor ki yemin ettik o kadar 3 gün oruç tutayım 😂😂
Benim sıpa pek kucak hayvanı değil rahatına düşkün 😂 Ama öyleler evet. Başta çok ters yaklaşıyorlar ablam bize geldiğinde elini sürmüyordu (köyde kavanozda kurbağa beslemiş kadın bu arada 😂) şimdi alıyor kucağına sen ne güzelsin diye diye seviyor 😂😂
iyi ki varlar valla, babam istemedi ilkinde ikincisini de scottish olanı sahiplendirmek istedi de cipleyip mecbur biraktirttim ama baksan gece ikisi de onun koynunda uyuyor 😂
Bambaşkalar cidden. Cins olduğu için para verip almadım onun annesini sokakta bulup sahiplendim kırık kulak smokin bir kediydi sonra komşunun bluepoint kedisi ile ciftlesmis komşum söyledi 3 yavrumuz oldu ikisi bizim oldu biri onun ikisi böyle gri biri sütlü kahverengindeydi biri abimde biri bende bir diğeri de onunla kaldı 🌺
Hayvanlara olan ilgim babaannemden kalan birşeydi herayı bir arkadaşım sayesinde sahiplendim evde büyük bir boşluk vardı ve onun sayesinde doldu desem yeridir bazen böyle çıldırmış derecede sinirli eve girip onun sayesinde sakinleştim gerçeğini hiç bir şey değiştiremez :)
Bı dişi angel kedim var. Cok guzelde her sabah beni sabahin 6 sinda uyandiriyor, kucagimda yatiyor. Uyandirdi ya beni s@erefsiz. Şimdi piyasada yok.. çok pislik bir şey, cok tatlida kıyamıyorum da.
Annem izin verse eve sokçam. bir tane kedim var evin bahçesinde besliyorum seviyorum geldiğinde peynir veriyorum süt veriyorum Ekmek veriyorum. Çok tatlı üç renkli tombik bir şey
Çok tatlısın ne guzel. Ama peynir ve süt vererek ona iyilik yapmıyorsun çünkü kedilerin laktoz alerjisi vardır ve süt onları kötü bir duruma düşürebilir içlerinde olusturabilecegi parazitleri saymıyorum bile eğer imkanın varsa ona kuru mama vermeni tavsiye ederim sürekli yaş mama vermen de sağlıklı değil sürekli yaş mama ve yumuşak şeyler yer ise dişlerinde tartar oluşur ve bu biz insanlardaki gibi bisey değildir tartar hayvanlarda dış kaybına bile sebep olan ciddi bir dış problemidir. Kuru mama yemeleri hem doyma oranları açısından iyidir hemde kuru mama sert olduğu için onu yerken aynı zamanda dış tartarlarini da kıracak ve dişleri daha sağlıklı bir hal alacaktır. Doğru bilinen yanlışlardan en yaygın olani budur. Kedilere süt ve süt ürünü verilmemelidir güzellik 🌺🌺