Aşağıda gördüğünüz siyah beyaz dişi kediyi ben sokakta buldum. İlan verip sahibini aradım bulamayınca sahiplendim. Kızana girince de cins olduğundan cins bir kedi bulup ciftlestirdik. Maksat asla satmak degildi muhabbet kuşum 150 ye yakın yavru doğurdu 8 senede, birinden para almadım.
Damat adayımızı sahibine geri vermek için 10 gün kadına ulaşmaya çalıştık görüldü attığı da oldu cevap vermediği de oldu telefonu açmadığı da oldu. Sonra kedimiz hamile kaldı hamilelik 2 ay dediler doğum zahmetli dediler doğurdu 2 aylik oldu şu an biri bende biri abimde birini de amcama verdik 3 yavru geldi dünyaya. Anne kaçtı gitti bulamadık. 4 ay surdu bu süreç. Ve bu süre zarfında babanın sahibi kadın bir kerecik olsun ne durumdasınız diye sormadı aramadı ilgilenmedi. Kendisi de hayvan ticareti yapan evinde cins kedi üretimi yapıp satan bir kadın. Elindeki kediler satılınca aklına gelmişiz 4 ay sonra heralde aradi bugün beni, beni engellemişsin kediler nerde? Dedim sen nerdesin 4 aydır? Kusura bakma da yok kedi medi aldı benim eski erkek arkadaşım gitti nazilliye dedim. Ortada sözleşme yok bisi yok şimdide gelmiş ben seni şikayet edicem diye mesaj atmış. Umrum değil kanitlayamaz. Ama canım sıkıldı, hak mı bu? Saçmalık..
Bende phetsop işletiyorum ve hayvan pazarlama kesinlikle yasaklandı hiç bir hakka sahip degildir bu kadar süre ilgilenmeyen insanın hiç bir hakkı olamaz üzerinde
Bende öyle düşünüyorum ama kadın ısrarla yavru istiyor benden şikayet edicem diye tehditler ediyor. Halbuki şikayet etse kendi zarara giricek petshoplarin bile canlı hayvan satması yasakken sen evde cins üretim yapıp satarsan basın büyük derde girmez mi?
Bugün veterinerde çalışmaya başladım. Onlara da durumu anlattım hiç bisey yapamaz dediler hele bi şikayet etsin. Elimde onun ilanları var ben hiç ilan açmadım sahiplendirmek için kendisinin var ve bu sayfalarda puan demek fiyat demek oluyor polislerde olası bi şikayette görürler neyin ne demek olduğunu.
Valla aklıma geldi tüm ilanlarinin ss lerini aldim beni şikayet ederse bende onu şikayet edicem. Kedi için benim için hiç bir şey kanitlayamaz belge yok bisi yok ticaret yapıyordu biz damadı almaya gittimizde gördük odanın birini yavrulara ayırmış kadın baya baya bu işi yapıyor
Ben satmıyorum ben sadece bebisimiz olsun istedim sahiplendim satmadım abime verdim biri de amcamlarda zaten babannemle dedem bakıyor ona 3 yavru 3ude bende hepimizde misler gibi bakıyoruz en küçüğü bende hatta annesi kaçınca bir iki biberonla besledim sonra yaş kuru mama karistirdim şimdi kuru mama yiyor uğraştım yani emek verdim bebegime satma düşüncesinde de olmadım hiç ama kadın satiyor ve satmak için istiyor
Bide bunun sözleşmesi varmış bilmemne, yapmadı kadın imzalatmadi ben ilk defa kedi ciftlestirdim satmadım da yavrular bizde hepsi ailede yani kadın çatır çutur satıyor kedileri evinde sistemi bile var kurmuş oda
etse bile eline bir şey geçmez siz ulaşmaya çalıştınız.. amacı yavurlardan para kazanmak. şöylede bir durum kayıp olan sahipsiz bir hayvana sahibi ilan vermediği sürece ve sizin onun için açmış olduğunu veteriner kaydı varsa hayvan sizin oluyor.. bunu bilmiyor sanırım o kişi.. hem ticaretini yapıp hem işi bilmiyor olması..
Belgesi varmis bunun sözleşmesi oluyormus noter huzurunda az önce gördüm kadın bize hiç belge vermedi bende bugün veterinerde çalışmaya başladım gidip hemen karne çıkartayım da görsün bakalim gudubet
bilidğim kadarı ile o dediğiniz belge satış için olan bir durum.. ama tam hatırlamıyorum.. benim dediğim olay ise ister begeli veya belgesiz olsun o kediyi siz dışarıda buldunuz, bu yüzden böyle bir hakkınız oluyor.. ama sorun olmaması için iyi bir araştırma yapabilirsiniz.. ki çalışmaya başlayacağınız yerde size bununla ilgili yol gösterebilirler ))