Merhaba, kedi sahiplenme konusunda genel olarak anneler çoğu zaman kış, tüy, dağınıklık meselesini düşünerek evde kedi beslenmesine karşı çıkarlar. Ancak annelerin kalbi yumuşaktır ne zaman kediyi görür başta hık mık etse de ileriki zamanlarda kediyi kabullenecektir. Hatta ileriki zamanlarda kediyi sizden daha çok bile sahiplenmesi olasıdır.
Kadınlar duygusal ve anaç bir yapıya sahip oldukları için bence kedi sahiplenme konusunda olumlu bir tavır içindeler.
Annene bunu güzellikle anlatır birazcık da ısrarcı olursan ben annenin ikna olacağını düşünüyorum kedi sahiplenme konusunda.
İyi günler ve keyifli paylaşımlar dilerim, her şey gönlünüzce olsun 🌸🙏🙏
Bunun tek yolu kediyi kimseye sormadan eve getirmek. Odan var ise kendi odana koy. Ancak bir süre kavga gürültü olacaktır sabret. Sonra zaten alışıyorlar. Ancak en önemli noktası bu, kedi bakmak dışardan göründüğü kolay değil. Sabrınız çok olmalı. Unutmayın ki ölene kadar bir bebek bakacaksınız. Bazen bakışları ile bazen miyavlaması ile size istediği şeyleri anlatacak. Eğer sabrınız, aile bireylerinin sabrı yok ise, kedinin zarar görme durumu ihtimali varsa hiç almayın. Kendi ayrı eviniz olana kadar sabredin.
Lütfen kedi veya hayvan sevgisi ile evde beslemeye karşı çıkma olayını birbirine karıştırmayın. Ben çok severim ancak evde beslemeye karşıyım mesela. Bahçede ok ancak evde olmuyor, yaptık denedik, halen evde besleyen tanıdıklarım var, illa olsun ben katlanırım dersen, tüyüne, kokusuna, çişine vs.. dersen yapacak bişi yok. Anne sözü dinle derim, yine de sen bilirsin.
"Ucunda ölüm olsa dahi al" gibi yorumlara takılma sen. Anne bu ya, aile yani bir de anne, bir kedi sevgisine anne sevgisi değişilir mi! Ha, ikna edebilirsen dene, uğraş. Çok sıkboğaz edip canından bezdirip evet dedirtme ama. Bi şekilde yavru kedilerle kaynaşmasını sağlayabilirsen, biraz sevmesini vakit geçirmesini sağlayabilirsen yumşayabilir. Artık bi tanıdıkta, açık havada, bir yerde bir şekilde olabilir. Bol şanslar.
Ben de annen gibi cevap verirdim sana, üzgünüm. Kedi bakmak meşakkatli bir iş. Üstelik dillerini de bilmiyorsun, konuşmuyorlar ki ahshshs. Hadi bebek olsa bir şekilde harf çıkarır, bir şeyler söylemeye çalışır ama kedi bu yani insan gibi değil ki. Tüy döker, sürekli gezeler, dikkatini dağıtır. Zor yani.😅
Hayvan sevmek ve okşamak vücuttaki serotonin ve oksitosin gibi mutluluk veren hormonların salgılanmasını sağlar Araştırmalar, her gün evcil hayvanlarıyla yaklaşık 25 dakika boyunca vakit geçiren, oynayan ve onlarla göz teması kuran kişilerin vücudundaki oksitosin düzeyinin %25 oranında arttığını gösterir. Oksitosin, mutluluk hormonu olarak da bilinir. Depresyona ve strese iyi geliyor. Mutluluk hormonu salgılatıyor evcil hayvanlar.. Araştırmaları göster.
Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki kedi ya da kopek sahibi olmak kalp hastalığına yakalanma riskinizi de bu hastalıktan ölme riskinizi de yüzde 30-40 oranında azaltıyor. Depresyona yakalanma riskini azaltır
Hayvan sevmek ve okşamak vücuttaki serotonin ve oksitosin gibi mutluluk veren hormonların salgılanmasını sağlar ve bu da depresyona yakalanma riskinizi azaltır. Bir hayvanla birlikte olmak güven ve sevginin daima hissedilmesi anlamına gelir.
Annene söyleme bir tane yavru kedi al kutuya koy içine ekmek doğra birde ufak kücük su kabı yalandan tabii amaç kediye sokağa atılmış terkedilmiş süsü vermek!!! 🤣 eve götür annene sokakta buldum annesi felan yoktu kücük çocuklar eziyet ediyordu de büyütene kadar kalsın de zamanla annen alısıcak ( anneni şimdi beraber kandırmış olacagız ) günahı sana banane 😋🤣
Bu numarayı yemeyecek Anne yok..! Kardeşim... Kediyi yavru bulmayı çok kücük ve tabiki biraz toz toprak çamur felan sür pislet 😋 kediye iyi bakmaz sokağa felan geri bırakır san günahı vebali sana 😉
Hep kendi acimizdan bakiyoruz. Bu sefer de annen icin dusun bence. Seni kedi almamaya nasil ikna edebilir onu dusunup annene soyle😄 yazik degilmi kadina hem size bakmis buyutmus kendi evinde zaten bircok zorluga katlanmis. Bide kediydi kopekti diyip yorma kadini bence.
Keske oyle olsa ama maalesef ona da uci dokunur 🙂 ama illaki kedi beslemek isiiyorsan sana tavsiyem brotish sorthair veya scottiah fold bulman.. sokak kedisi evi mahfeder cok deneyen oldu cevremde ne kedi severler gordum aninda evden yollamak zorunda kaliyorlar ve uzuluyorlar haliyle. O yuzden eve uygun cinsleri tercih etmelisin. İran kedisi en uygunudur ama tuyuyle ugrasmak inanilmaz zor. Bide annen sikayet eder tuylerden. bide ömürleri malezef kisa oldugu icin 10 yil somra hayatinda inanilmaz bir aci birakacak bunu da goze almalisin.
o değil de görseldeki kedi bir zamanlar bu resim çok modaydı, her yerde çıkardı. Açıkçası bu resmin nerede çekildiğini bilmiyordum. sonra bir gün yürüyüş yaparken normalde pek de yürüyerek geçmediğim bir yerden geçerken bir de batım bir kalabalık. arkadaşımla merak ettik bakalım dedik. Bir de baktık ki bu kedinin anısına tam bu resmin çekildiği yere kedi büyüklüğünde kedi heykeli zçılışı... gazeteciler bile gelmiş. ama maalesef ki kentsel dönüşüme kurban gitti o heykel.
Kediyi al evin ortasına bırak aldım de 5 bin tl verdim atmak istersen at de Ben öyle yaptım sonra 30 kedim oldu evde şu an hiç yok annem ameliyat oldu hastalıkdan dolayı sahiplendirdim hepsini😂