Kedi bakmanın olumsuz tek yönü tüyleri değil hatta tüyler basit kalır belki sen kendin vaz geçiçeksin bakmaktan kediler yavruyken çok sevimli olurlar oyun isterler büyünce fazla ilgi istemez rahatına dğşkündür kızgınlık zamanlarında yaydıgı kokuyu akıntıyı halıya bulaştırırsa halıyı çmpe atman gerekir o koku çıkmaz evde eşyalarınız mobilyalarınız yeni ise deri vb yerleri parcalamak isteyecektir yırtık sandalye vb koltukta oturmak rahatsız etmezse sizi ve düzenli olarak dışarı çıkma özgürlüğü sağlayabiliceksrniz deneyin
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Şirin minik bir kedi ile karşılaştığında hayır diyemeyecektir. Annem kedilerden aşırı korkardı ve asla izin vermezdi. Ama zoraki bir şekilde sokaktan sahiplendiğim bir tekir kediyi görünce bir şans verdi. Önce farklı odalarda kaldılar sonradan alıştı. Anneler bir şekilde alışıyor ama burada önemli olan sorumluluk alabilmek. Benim kedim biraz büyüyünce evdeki tüm eşyalara zarar verdi. koltuk perde halı vs. sağlam eşya kalmadı. Açıkcası kendimi kötü hissetmiştim. Kedilerin de bir karakteri var ve sorumluluk gerektiriyor. Veteriner masrafları, kaçışları vs. cok zor zamanları oluyor. tabi cok sıkıntısız kediler de var ama her riski göze almak gerekiyor. Bunun yanında aksam olunca sakince kucağınıza yatması herşeye değer olabiliyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkediler evcildir asla yer değiştirmeyi gezmeyi böyle tatile çıkmayı sevmezler. Tatile giderken mutlaka evinde birisine baktırman ya da çok güvendiğin birisine bırakman. Kediler sahiplerinin değişmesinede üzülürler bizim vardı zaten sonra halamlar kendi kedilerini 4 yaşından sonra istemedi. O kedi bizde kaç hafta böyle saklandı korktu onlar gelincede hep başka odaya kaçtı. yani alcaksan asla verme böyle düşüncen bile olmasın. Annem nasıl alışır diyosan benim annemde istemiyodu babam aniden getirdi ve annemde onu göre göre alıştı şimdi çocuğu gibi.
10 Yorumla
Evcil Hayvanlar konusunda 940 cevap paylaştı. Kedi de sıkıntı yok ki ayrıca zararı da yok ama aileler genel olarak tercih etmiyor kedileri, onun dışında isen bakımına senin üstleneceğini ve kaos süre olarak kalacağını söyle oda alışınca sever diye düşünüyorum. Zaten artık senin olacakta.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
Direkt al gel bir yavru beslemeye başla. Çok sevimli olunca dayanamıyor zaten çok seviyorlar. Bende de var koşup duruyor şu an sağa sola.
33 Yorumla- +1 yıl
Merhaba yavru kediler genellikle nerelerde bulunur annesi terk etmiş veya vefat etmiş bir yavru kediye yuva olmak istiyorum
+1 yılTüyleri sıkıntı olmaz düzenli fırçalarsan be zaten o kendisini yalayıp tüylerini yutuyor. Sorun olacak şey;
1-WC eğitimi
2-Ev ahalisi ile uyum
3-Mobilyaların, özellikle koltuk başlarının yırtılması
4-Kızışma dönemleri...
Umarım dediğin gibi iddialısındır ha keza ben kedimi 5 yıl önce kaybettim 9 Sene kardeşlik yaptı bana, zordur bir canlı beslemek. Ben cesaret edemedim tekrar bir hayvan beslemeye.20 Yorumla
+1 yılevet bir çok kedi türü çok tüy döker. ve çiftleşme döneminde çok ağır kokulu bir idrar salar etrafa. evdeki mobilyaları tırmalar bunlar olacak şeyler eğer kedi sahipleneceksen bunların olacağını bil. hayvancağızıalıp kısırllaştırarak birsürü acyip ilaçla mallaştırarak 4 duvar arasına hapsedecekseniz de hiç yeltenmeyin yazıktır
13 Yorumla- +1 yıl
Hayvanları kısırlaştırmak mallaştırmak değildir. Onlara sağlıklı bir ömür vermektir.
- +1 yıl
@mumaleviilekedi hadi ordan saçmalamayın. hayvanın doğasına müdehale etmek resmen caniliktir seni kısırlaştırsalar hoşuna gidermiş. utanmadan bide gelmiş savunuyor. tozol..
- +1 yıl
Insanlarin cinselligiyle hayvan cinselligi birmi onlar zevk icin yapmiyor bu işi üremek için yapıyor ve kedilerin nufusu cok fazla ve cok fazla hayat demek bukadar hayat kimisi araba carpiyor kimisi hastalaniyor her birine bakmak ne kadar maliyet tutar kim bilir
+1 yılBritish cinsi gibi bir kaç cins kedi pek tüy dökmüyor. Bakimi gayet kolay olan bir cins kedi alabilirsin😊
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim😊⚘
+1 yılBak şimdi taktik veriyorum iyi dinle dışarıda gerçekten bakıma muhtaç bir minnoş buluyorsun yavru da olabilir birkaç gün bakalım yazık diye eve sokuyorsun bir şekilde vicdanına oynuyorsun (mümkünse kediyi annen evde yokken eve sok ve çok kötü durumda değilse yıka kurula o gelene kadar 😅) ikna olduktan sonra hiçbirşey olmamış gibi ama annr çok şirin baksana hiç zararı dokunmuyor görüyorsun ne güzel bakıyorum de ya dışarı atarsak nasıl yaşıyıcak de yine vicdan yaptır tamamdır sonrası. Yalnız şunu söyliyim kum, mama vs derken birazcık masrafları oluyor
00 Yorumla
+1 yılAnnemde kedi istemezdi evde tüylerden dolayı ama abimlerle bir olup bir gün kedi getirdik eve ilk başta çok kızdı istemedi geri götürceksiniz dedi sahiplendiğimiz kedide cins bir kedi parayla aldık geri götüremeyiz deyince istemesede kabul etti ama en sonunda çok alıştı beni bile bu zamana kadar kızım diye sevmemiştir ama kedimizi öyle sever jansmlemwmdmfl yani çok katı olan bir insan bile bir zamandan sonra alışıyor bu taktiği deneyebilirsin :d
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBizim de saçımız dökülmüyor mu kedilerin de öyle. Öbek öbek tüy olmuyor. Trendyol da firça var koltuktaki tüyleri çok güzel temizliyor mavi beyaz rengi aratırsan bulursun. Onunla koltukların üzerinden bir kere geçiver günde. Düzenli de ev süpürülüyordur zaten tüy müy
olmaz.02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada cins kedi yerine yavru sokak kedisi sahiplenmeni öneririm.
+1 yılBende herzaman kedi ve köpekleri sevdim istedim ama annem korktuğu için papağan aldık ve şu an papağanımı çoook seviyorum hiçbir hayvana değişmem.
yani kısacası annen izin vermiyorsa annenin izin verip sevebileceği bir hayvan sahiplenin 🤗12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler.🙂
Uc senedir uğraşıyoruz ikna etmek için biz de ama asla ikna olmuyor. İzin vermeyen kişi anne değil de baba olsa iki günde ikna edilir ama anneleri ikna etmek çok zor
03 Yorumla- +1 yıl
Bak benim annem çok katı bir insan bu konuda ama 5-6 sene önce evimize fare girmişti hiçbir şekilde fareyi yakalayamadik en sonunda kedi aldık ve bunu özellikle annem istedi evimize giren fare çok büyüktü ve her türlü engeli aşiyodu. Sen de eve büyük bir fare alabilirsin biraz iğrenç ama sonucu güzel olur bence
Babam razı gelmedi. Babama ailemize yeni bir üye katılacak dedim adam korktu hamileyim sandı kedi sahipleniyoruz dedim aman ne yaparsan yap dedi şimdi en çok o seviyor kedimi.
11 Yorumla
+1 yılBenim arkadaşımın annesi de istemiyordu ama aldıktan sonra kediyi kızım diye sevmeye başladı. Ağla zirla aldır o kediyi sonra zaten birşey demezler onlar da severler
25 Yorumla- +1 yıl
Haydaa
- +1 yıl
Hiç mi değer vermiyorlar ya
- +1 yıl
Kedi beslemek sorumluluk ister bu sorumluluğu alabileceksen zorla aldır. İlk zamanlar çok pisliğini temizlemek zorunda kalacaksın.
+1 yıl#satınalmasahiplen
Annen konusuna gelince. Al sokaktan bir yavru götür eve iyice temizle. 1 hafta annenle kalsın annen alışır. Kedilerin yüzüne hareketlerine bakıp da rahatlamayan hayvan düşmanıdır01 YorumlaOna yavru ve sevimli bir kedi gösterip sevdirmen lazım. bizim kedinin de tüyü dökülüyor. Eve geldiği Zaman annem , kedinin her zaman yattığı yere örtü seriyor. O da hep orda yatıyor. Gittiği Zaman da alıyor. Alışınca bir şeyi yok
00 Yorumlaİkna edemezsin ama şöyle bir yolu var, eve bir anda getir kediyi ver annenin kucağına bak nasıl sevip bağlanacak. Çok fazla buna benzer olay gördüm eve kedi gelirse ben giderim diye ama maşallah o kedi o adamın kucağından düşmüyor
00 Yorumla
+1 yılBu kucuk kiz cocugu gibi yapabilirsin😊😊
https://www.youtube.com/embed/d58E4rPlkXA32 Yorumla- +1 yıl
@esra_kk denemelisin.. Kucuk kiz gibi numara yaparak ve istedigini alarak..😇
+1 yılbir tane yavru getir annesi ölmüş ya üşüyodu falan yap hdjsjjd emin ol senden çok o bağlancak kediye
31 Yorumla- +1 yıl
Bxnxndjdhdjjdjdjd kızım ajıte etmeyi öğren
+1 yılBenim ailem de karşıydı. Üniversite okuduğum şehirde sokakta bulmuştum, sahiplendim, baktım ve memlekete dönünce sürpriiizz dedim. O gün surat yapmıştı, niye söylemiyosun demişti bağırıp çağırmıştı. Oğlumla beraber bütün gece ağlamıştık. Ertesi gün gelip yazık kuyruğu da yok kıyamam dedi, sonra ki gün pek tatlı bakıyo dedi. 5. günde kucağına aldığını gördüm. Şu an çok seviyor. Eğer alerjisi filan yoksa bir anda götür eve. Bir iki güne alışır.
10 Yorumla
+1 yılDemek ki o güveni verememişsiniz ailenize. Bakabileceğinize inanmıyorlar. İkna için oyunlar kovalamak yerine kendi kendinize yetebildiğinizi göstermeye çalışsanız daha çok şansınız olabilir.
00 YorumlaAnne o kedi çok masum lütfen evladının mutluluğu için alalım diyebilirsin ben bakarım ona hem gördüğünde sende seveceksin annecim diye söyle
12 Yorumla
u +1 yılSfenks cinsi kedi al, tüy sorunu yok.
02 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim 😊 işe yarar yorumları dikkate almalısınız.
Annene kedinin tüylerini traş ettirip.. eve tüy dökülme sorununu ortadan kaldırabileceğinizi söyleyebilirsiniz..
01 Yorumladoğru söylemiş kendine bakamayan kediye hiç bakamaz heves edip alırsınız sonra hevesinizi alınca iş annenize kalır kadın ondan şey yapıyor bence
08 Yorumla
+1 yılEvin ortasına evcil bir fare bırak. Evde fare var diye ciyak ciyak bağır ve tek çözümün kedi sahiplenmek olduğunu da belirt.
12 Yorumla- +1 yıl
Sonra da ortaya kediyi sal... Annen kendisi isteyecektir. :)
- +1 yıl
@mumaleviilekedi kesinlikle.
Oldu bittiye getireceksin ya da ıyıce konusup ıkna etmen lazım bol şanslar
04 Yorumla
+1 yılKedi almak mí? Sokakta onca yardıma muhtaç kedi varken parasıyla bir kediye sahip olmak mı?
01 YorumlaHep aynı laflar daha kendine bakamıyorsun kediye nasıl bakacağım bahane de bahane. Kediyi al eve getir bak nasıl kabulleniyor.
00 Yorumla
+1 yılFare bırak eve, fare korkusundan kedi almaya ikna olur
01 Yorumla
+1 yılönce kendi poponu toplanmayı öğren
kediye yazık olur!03 Yorumla- +1 yıl
bana değil
anana kanıtla!
+1 yılBir gün sokaktan bir kedi kaptımm getirdim , annem beni de içeri almadı.😅
03 Yorumla- +1 yıl
Onlardan çok var , sitede cevap veren çok kalmadı. Kalanların da %80 i ahlaksızlık için giriyor siteye..
youtubede bu konuda videolar var. aileleri ikna etmek için bu konuda. onlara bir bak istersen
02 YorumlaSezen aksu bir kedim bile yok anlıyor musun? Şarkısını sürekli dinlet
04 Yorumlaİkna etme direk al gel eve 😅 senden cok sevecektir
04 Yorumla
+1 yılAnneler hep öyle ilk başta öyle konuşurlar. Sen habersiz al gel o da kıyamaz kabul eder zamanla.
10 Yorumla
+1 yılBenimkide istemiyordu ben aldım getirdim geri de atamadı
10 YorumlaSen anneni dınle en ıyısı, evlenınce kendı Evın olunca rahatla alırsın
16 Yorumla
+1 yılKediyi sahiplen bı süre sonra alışıncak annen hep öyle diyorlar sonra bizden daha çok seviyorlar
00 YorumlaBenimde ailem beni ikna etmek istiyor ama olmuyorum bir türlü çünkü kedi sevmem
00 Yorumla
+1 yılKedi sahiplenmeyi o kadar çok istiyorum ki ama annemi bi türlü ikna edemiyorum sorun masraf tüy dökmesi falan değilmis korkuyormuş zamanla alışacaksın diyorum yinede istemiyorum diyo bana taktik verin acil
11 Yorumla- +1 yıl
Çok mu katı kuralları var kedi için
Kediller çok güzel ev temizliyormuş de, geç köşeye izle ;)
06 Yorumla- +1 yıl
Bu zeka ile işin zor senin
- +1 yıl
@gÜVERCİNKAnadı Zor olanı kolay kılmak bizim sevdiğimiz hareketler evlat, sen dikkat et de kanadın tellere takılmasın.
- +1 yıl
Bak hele laflara bak
- +1 yıl
@gÜVERCİNKAnadı İnsanın sabrını zorlamak yerine işine baksan iyi edersin. Seni alakadar eden bir konu yok burada.
- +1 yıl
Sabrın zorlansın lütfen. Ben çok severim sabrı zorlanan insanları.
- +1 yıl
@gÜVERCİNKAnadı Aferim sana.
klasik anne sözü 'daha kendine bakamıyon'
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKedilere zam geldi fiyatlara dikkat edin 😏trafoya girenler daha pahalıymış👍
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİnsanlar hayvanlardan daha değerlidir ! 😏anladım
Cevap sahibi+1 yılAma onlar seninle aynı kalpe ve kafatasına sahip sonuçta hepsi insan😒
Cevap sahibi+1 yılKedilere tapmıyorum ben agnostikim🚬
Valla annem bahceli ev yaptırttı gene o köpeği eve almadı 😅
00 Yorumlavalla koltuk halı ne varsa tırnaklarıyla bı güzel hallediyo :)
00 Yorumla
+1 yılKediyi alıp gelerek 😱
Hediye kutusuna koyup annene hediye et 😂22 Yorumla- +1 yıl
😉👍
İkna aşaması en zoru ama biraz alışınca aşığı oluyorlar :)
00 Yorumla
+1 yılKredi iyi bir şey değil, asıl annen seni ikna etmeli kredi almamaya
03 Yorumla- +1 yıl
Kredi demiyor kedi diyor
- +1 yıl
@cucepluton 😂😂ah pardon
- +1 yıl
😂😂
+1 yıl36 yaşında olup kedi almaya anneyi ikna etmek
11 YorumlaBenim annem de aynı probleme sahip maalesef :(
14 Yorumla
+1 yılAnnenin başına iş çıkarma
11 YorumlaKedi alıpta ne edeceksin ki reis..
12 YorumlaAlacak mısın, sahiplenecek misin?
03 Yorumla- +1 yıl
Bu yorumu okut o zaman annene. Benimde çok stresli ve iğrenç bir dönemim olmuştu. Psikolojik sorunlarım vardı. Annemleri kedi almak konusunda ikna ettim ve annem çok razı olmasada benim için kabul etmişti. Kedi bir psikiyatriden daha çok fayda sağlıyor inan bana. Mükemmel bir hayvan. şu an annem benden daha çok ilgileniyor ve seviyor. Kardeşim gibi seviyorum onu. şu an çok iyi hissediyorum kendimi ve tamamen ondan kaynaklı. Bence herkes hayvan sahiplenip o duyguyu hissetmeli. Hayatını her anlamda ileriye taşıyor ve güzelleştiriyor.
+1 yılEdemezsin ben çok denedim😄
02 Yorumla- +1 yıl
Hahaha sanırım saatten dolayı uyanamadık henüz 😂
+1 yılEvde miyavlayarak gez annen anlar
02 Yorumla- +1 yıl
Kendini kanıtla illa kedi olması şart değil balık al kuş al ona bak annenin gözünde yüksel bir sonra kedi iste
+1 yılKedinin olduğu fare giremiyormuş de
11 Yorumla- +1 yıl
Kedinin olduğu eve
+1 yılevi temizlemem diye tehdit et 😂
10 Yorumla
+1 yılKediler zararsızdır huzur verir
10 Yorumla
+1 yılAnne ben kedi almak istiyorum de
00 Yorumla
+1 yılBende kızımı kedi almamaya ikna edemiyorum 😊
00 Yorumla
+1 yılBir yol bulursan bana da haber eder misin