MerhabaEvde kedi besliyorum , onların da kedisi var 1 değil 4 kere mama almaya geldiler bizden sipariş ettik gelmedi , çok sinir oldum kedinin önüne çok koyuyorlar her gün hesabını kitabını yapmadan mama istiyorlar.Valla bana tepki vermeyin 1 kere verince devamı geldi , ekonomi kirizindeyiz ben geçen sokak hayvanlarına da mama koydum merak etmeyiniz.
#Moldovyapapatya
Komşunuz evcil hayvan maması istese verir misiniz?
Tabii ki sen de haklısın ben seni anlıyorum. Ama benim şöyle bir düşüncem var bazen insanlara kızıp bu dünyada hiçbir suçu olmayan masumlara faturasını kesmiş oluyoruz böyle yaparak.
Sırf veremezsem içimde kalır diye düşündüğüm için gider yine verirdim, aklıma takılır çünkü. Biliyorum kendimi.
Ama yapılması en doğru hareket bakamıyorsanız sahiplendirin ya da buraya gelsin bende kalsın diye be cevap olurdu. Çünkü belli ki sana güvenerek bakıyorlar o kediye, böyle olmaz.
Bizim durumumuz çok iyi değil ama hem kendi kedilerimize hem de sokaktakilere elimizden geldiğince almaya çalışıyoruz biri gelip istese belki bir iki defa veririz ama tekrar tekrar isterse vermeyiz. Bizden isteyen olmuyor ama mama verince laf söyleyenler çok oluyor onlar olmasın yeter bize
Yok bende de kalmamış ya ekmek felan verdim dersin sen de bundan sonra. Onların başka bir olayı olabilir onlarda kediye mama alınmasına karşı çıkanlar olabilir. Kendi meselelerini çözsünler.
Var fakat az var. Henüz yeni mama alamadım. Az kalan mana da bizim minnoşa ancak yeter. Kusura bakmayın bu sefer veremeyeceğim deme cesaretini neden göstermiyorsun?
Kedi maması almak bu kadar zor değil marketlerde petshoplarda satılıyor hatta petshoplar alo mama hattı bile kuruyorlar , birdahaki geldiğinde bizde de kalmadı sipariş ettim henüz gelmedi bende size gelip soracaktım de
Az kaldıysa vermem ama onun dışında verirdim. E o da can. Bazen ben de mama almayı unutuyorum. Mümkünse evden bir şeyler ayarlıyorum. Tarif verirdim ona.
Zaten bakamayacak bir haldeyse kişi niye hayvan edinir ki? Tamam, hepimiz seviyor. Ben, de seviyorum ama evladın gibi düşün. Bu çocuk yapıp yapıp onun bunun başına atmak gibi.
Sokaktaki hayvana vermek zor gelmiyor da komşunun kedisine vermek mi zor geliyor? Sanki kendi mutfak masrafını sana karşılatmışlar gibi yazmıssın.. sonuç olarak sokaktaki de kedi, seninki de kedi;onların ki de kedi... sen benim dediğim niyetle bakarsan eminim ki Allah sana cok daha fazlasini verir.