Malum kış soğuk, dışarda Bir sürü hayvan dostlarımız var çok üzülüyorum bu duruma elimden geleni yapıyorum ama eksik kalıyorum..
Ne derlerdi sizce?
İyi akşamlar arkadaşlar ❣️
Ne derlerdi sizce?
İyi akşamlar arkadaşlar ❣️
Çok kızdığınızda veya trafikte bazen kendi aranızda Genel adımızı veya belirli canlıların adını kullanıyorsunuz. Ey İnsanoğlu Mahfettiğiniz bu koca dünya için , bizler sizler için nasıl bir tabir kullanalım?
Merhaba,
Hayvanlar konuşsaydı şunları söylerlerdi diye tahmin ediyorum:
Gibi sorular olurdu...
Teşekkür ederim 🤍
Hayvanlar mevsimsel olarak dışarıya uyum sağlayabilicek şekilde yaratılmıştır. Sadece karınlarının doyması yeter. Lakin
Dışarıda onlarca evsiz, ufacık şeyler satarak geçinmeye çalışan, üstünde tam dürüst elbisesi olmayan insanlar var. Önceliğimiz insanlar olmalı
Cevap
19Cevap
Muhtemelen dile gelseydiler diyecekleri şey şu olurdu " ben sizin yedi ceddisinizi s. kyim zulüm ediyor, zevkiniz için öldürüyor, evimizi yok ediyor bu dünya bir tek sizin için yaratılmış gibi davraniyorsunuz" derlerdi herhalde.
Ben bir hayvan olarak dünyaya gelmiş olsaydım eğer, çok şükür ki gelmemişim. İnsanlara kin ve nefretten başka bir şey duymazdım. Ne bir kap bir sey konuyor önlerine koyduğumuzu da alıyorlar onun bunun çocukları..
Hayvanlar konuşsaydı eğer biz insanlar insanlığımızdan utanır yerin dibine girerdik.
Söylecekleri çok şey vardır muhakkak.
Dünyayı yaşanmaz hale getirdiniz derlerdi.
Ben hergün 6 kedi besliyorum hepsi işlerimin kapısında sabah bekliyor 🙂
Bana pati atıyor şopar kedi ya. Dede olmuş yürümeye takati yok ben de bunla arada sakalasiyorum 😃
Keşke nerde o günler yeter bize bu kadar zalim olmayin derlerdi
İnsanlara yardım et. Hayvanlar dış ortama uygun yaratıldılar.
sanırım bir kap yemek..
birazcık ilgi..
sıcak olmasa da korunaklı ufak bir yer isterlerdi.
bence uzun bir bip yerdik😀 ama haklılar yani şahsen elimden geldiğince bakıyorum ama
Bu dünya sizin kadar bizim de yaşam alanımız derlerdi bence.
Biz Allah'ın sessiz kullarına karşı çok acımasıssınız ey insanlar:/
Konuşmasınlar ne olur.. havlıyorlar tavsiyemi veriyorlar sanıyorsun. Kalayı basacak
Bence insnalarında kendileri gibi bir hayvan oldğunu söylerlerdi. Bence hayvanlar insan denen canlı ıle ıletşim kurmamaları daha iyi o mahsum dünyalarını kırletmemiş oluruz.
annene dün gece söyleyeceğimi söyledim daha fazlasına gerek yok
Bizden dahada hayvanmışsınız diye insanlardan iğrenirlerdi
Hayvan siz olmalısınız
Kediler küfür ederdi kesin :D
beni öldürmek istiyor sevimli şeyler
Sizden nefret ediyorum
Düz giderlerdi kesin 😅
Arkadaş olmak isterlerdi bence
Ana avrat sövecekleri kesin
Ne kadar. Gözlüsünüz derlerdi.
İnsanların pisliklerini
sapık öpme beni artık derdi slksşels
Ben hayvan olsam soverdim herhalde
kışı geçirdim ama yediğim ayazı unutmadım
Şeytan derdi
Yemek ver lan puşttt!!
Kızarlardı
Siz insanlara burası fazla hadi ordan gidin
Şeytan dermiş.
Hiçbir şey
Yemek ver su ver beni sev bana vurma.
Küfür ve lütfen evine al mama su ver
sizin mısınıza koyim ey insanlar derlerdi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba,
"Eğer hayvanların dini olsaydı, şüphesiz şeytanı insan şeklinde hayal ederdi."
William Ralph Inge
Ne kadar üzücü bir tespit, değil mi?
İnsanoğlu yeryüzüne geldiğinden beri yani yaklaşık 200.000 yıl içinde neredeyse binlerce hayvan türü yeryüzünden silinmiş ve önümüzdeki 20 yıl içinde de yine bir o kadarının yok olması öngörülüyor.
Ne yazık ki kendi yaşadığı ekosisteme bu kadar zarar veren bizden başka bir canlı türü yok dünyada. Hatta kendi türüne de bu kadar zarar veren. Ancak diğer taraftan insanların hepsi böyle mi? Tabi ki hayır. Şeytan ruhu taşıyan insanlardan daha fazla melek ruhu taşıyan insanlar olduğuna inanıyorum.
Sokakta yaşayan ve insanların canını yaktığı bir köpek ile yine sokakta yaşayan ve insanların sevip beslediği bir kedi de şüphesiz farklı şeyler söylerdi. İnanın bana onlar insanları çok iyi tanıyor.
Son söz: Doğasını bozduğumuz canlıları yine koruyacak bizleriz. Lütfen hiç bir şey yapamıyorsanız bile en azından zarar vermeyin.
Sevgiler.
Elinize sağlık cok güzel ozetlemişsiniz😊👏
doğasını bozduğumuz canlı diyorsunuz da biz nerede yaşayacaktık? denize gitsek balıklar var. havaya çıksak kuşlar var, toprakta yaşasak kedi köpek vesaire var. nerde yaşayalım biz hocam?
Binlerce yıldır doğada canlılar uyum içinde yaşar. Avlanma rituelleri bile bellidir. Biz hariç…