https://vimeo.com/637830811
Kedi nasıl tedavi edilir?
https://vimeo.com/637830811

Bulunduğun yerdeki yani ilçedeki belediyeye ulaşabilirsen belediyenin veterinerinin gelmesi lazım insanlıkları ölmemiştir sanırım. İmkanın varsa yaraları iyileşene kadar bir yerde koru kediyi ciğer alabiliyorsan yaraları daha hızlı iyileşir ya da balık ya da tavuk artığını da severler. Vitamin bolca var bu saydıklarımda. inşallah sağlığına kısa sürede kavuşur. Geçen hafta evin arkasında baktığım anne kediyi kaybettim. Gözleri kanlanmıştı. Halsizdi ve iştahsızdı. Kötü birşeymi yedi dedim ama çokda seçici bir kediydi buna ihtimal vermedim. Belkide iç organlarının birinde rahatsızlık oluştu. Nedenini bilemedim ve öldü . Yavruları kaldı onlar var ama üzüyor insanı. İnşallah hiçbirşeyi kalmaz iyi galiba.
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için ıslak mama yediriyoruz alıştı kedi şu an ayrıca kediniz için üzüldüm çok farklı hastalıklar var özellikle sokak kedileri için bir yerden sonra yapacak bir şey kalmıyor bazen. Bizim bahçede 30'a yakın kedi besliyoruz ama ölenler illa ki oluyor bu sene içinde 2 tane yavru kediyi kendim toprağa gömdüm gerçekten üzülüyor insan bazıları hastalıktan ölüyor bazıları yola çıkıyor araba eziyor bazılarına da köpekler saldırıyor. Bu resimdeki kedinin kardeşini köpekler öldürdü mesela gece vakti saldırmışlar kurtaramadık bunu da ellerinden zor aldık inşallah iyiye gider
@coldekipenguenn güzel yorumun için bende çok teşekkür ediyorum. Üzülmezmi tabi insan. Maaesef köpek saldırması ve boğması sonucu ölümler oluyor. Bu durumu bazı kedilerimde bende yaşadım.
İnşallah bir daha böyle durumlarla karşılaşmayız 🤲🏻
Amin.
eczaneden genta göz damlası al damlat günde 2 3 kere
Kedi çok korkuyor ve yaklaştırmıyor zorla tutsak kafasından öyle damlatsak olur mu ki?
Mama var çok şükür o konuda sıkıntı yok yalnızca dokundurmaması sıkıntı oldu. Çok teşekkürler Allah razı olsun
Belediyenin veterinerine goturebilirsin ya da direk git maddi durumum yok gozlerini kaybediyor de eger vicdanliysa yardim eder yapanlar var cunku. Tek sorunu gozleri degil deri hastaligida var. Burun kismi sismis. Ya gotur bi sekilde ya da yardim iste. Boyle bekletme gunah
Hiçbir veteriner parasız bakmıyor.. Belediyenin veterinerleri de yalnızca köpeklere bakıyor, kediyle gidince boşa gitmiş oluyorsun.. Yapılacak şeyleri yapmış olmasam buraya yazmazdım ama yine de teşekkür ederim.. Bir şeyler yaptık ve gözleri açıldı çok şükür iyiye gidiyor..
Hmm.. gentagut diye bir damla var ondan damlat. Hergun temiz bezle ilik suyla temizle gozlerini. Yas mamayla besle kucuk gorunuyor kuru mamada zorlanir belki. İnsallah iyilesir
Evet kuru mama yiyemiyor diye yaş mama aldık dün, damlayı da yarın alacağım inşallah çok sağol Allah razı olsun 🙏🏻
Sendende. İnsallah iyilesir
Sağol inşallah
Asilarini yaptir bi sure sonra ic dis parazit
Ne kadar tutar?
50-70 arasi fiyat
Tamam sağol söylediğin göz damlasını aldım 1 tane de antibiyotikli losyon aldım inşallah işe yarar
Cevap
7Cevap
Goturemesen bile ne yapacagin hakkın da bir veteriner kliniğinden bilgi al ya da en azından ilaçları almak için bir çaba göster ne bileyim harcligindan kıs ailenden tedarik et tabi ne şartlar altin da olduğunu bilmiyorum ama o da bir can ve şu an senin kontrolun altın da elinden geleni yap bence ve iyi olmasını sağla
Meleğim benim❤
Bi'Bilen gerekli cevabı vermiş dye düşünüyorum şu an nasıl kedi
Sağolsun yardımcı olanlar oldu Bi'Bilen de dahil olmak üzere.. şu an gözleri açıldı, mama da yiyebiliyor ve durumu iyiye gidiyor çok şükür..
Şükür
enerjisi nasıl peki
Geçen güne göre çok iyi, özgürlüğüne kavuşmak istediğinde ve karnı acıktığında hiç susmuyor gece uyutmadı 🙂 Videosunu çektim dur güncellemeye atıyorum
Çayla sil surekli sonra kortizonsuz damla alıp damlat
Çok sağol Allah razı olsun
kedinin gözüne elinle aç gözlerine kedinin limon sık ya da çayın demini damlat bu sayede kedinşn gözündeki mikrobu öldürebilirsin
Pek de tatlıymış eczaneye sor bence veterinere götüremiyosan da eczacılar bilir ona göre damla vs verirler
belediye ücretsiz kısırlaştırmaya kadar tedavi ediyor
Olmaz olsun lanet k*pekler ne hale getirmişler canım hayvanı
Köpekleri de seviyorum ama bu olaydan sonra nasıl düşüneceğimi şaşırdım
Basit köpekler i*nedir
Köpek kediye, kedi fareye...
Ilık suyla sil gözlerini
Kediye dokununca direk panik oluyor korkuyor. Bir de hayvan kötü kokuyor enfeksiyon gibi bir şey var galiba ne yapacağım bilemedim
Mantar olabilir derisinde. Ilık suyla yıka sonrasında deri losyonları var onlardan sür 1 haftaya bir şey kalmaz. Eğer tırmalıyorsa kalın eldiven giy
Hiç dokundurtmuyor bile. Zorla tutsak iki kişi kafasını da kilitleyip sürsek olur mu acaba?
Olur
Çok sağol Allah razı olsun
Devlet veterinerlerine götürün
Veterinere gidin ondan öğrenin mesela. Ahahha :))
Çok komikmiş hehe
Veteriner
Ona dışarda gördüm de onlara
Veterinere gotur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhabalar,
Üzgünüm ama yapılan bu durum aslında iyi niyetli olsa dahi kedi dostumuz için ne yazık ki çok tehlikeli ve onun gözlerine kaybetmesine neden olabilecek bir durum. Sizi anlıyorum maddi durumunuz elvermeyebilir ama birçok sosyal medyada kedi köpek severler adında gruplar var ve onlardan yardım istemelisiniz ya da onları boşverin belediyelerin veteriner klinikleri var onlar ücretsiz tedavi yapabiliyorlar bunu dışında İl veya İlçe Tarım Orman Müdürlükleri'nde hayvan sağlığı bölümleri var oraya götürüp ücretsiz sekilde muayene ettirip reçete yazdırabilirsiniz.
Göz enfeksiyonları yavru kedilerde çok görülen ve hekim kontrolü ile teşhis - tedavisi yapılması gereken bir durumdur. Bu yavrucağın vebalinin üzerinize almak istemiyorsanız lütfen ilk işini buradan size söylenen ilaçlar, damlalar, kremler değil bir uzmanın önerisi olmalı ve bu öneride ilk başta o patili dostumuzun muayene ederek olacaktır.
Kötü niyetli olarak yaptığınızı düşünmüyorum. Sadece yavrunun gözündeki sorunun ciddiyeti belirtmek istedim. Lütfen buradan söylenen ilaçları buradan bir hekimim ben diyen biri bile öneride bulunsa kullanmayın. Baktığınız varlığın en başta bir canlı olduğunu lütfen unutmayalım.
Allah korusun siz rahatsız olduğunuzda ya da gözleriniz bu durumda olsaydı çok sevdiğiniz kişinin sizi doktor yerine sosyal medyadan çare aramasını ister miydiniz? Sanırım cevabınız hayır olacaktır. Şimdi artık ücretsiz yerlerinde olduğunu öğrendiniz. sizden güzel haberler bekliyorum.
Hocam hazır buradayken cevap yazdığınız çok iyi oldu öncelikle verdiğiniz bilgiler ve açıklamalar için çok teşekkür ederim.. Kedinin iki gözü de açıldı bugün, gittikçe iyiye gidiyor ve gerçekten veterinere götürecek durumum yok ayrıca yaşadığım yerdeki belediyenin veterinerleri kedilere maalesef bakmıyorlar.. Köpeklere bakıyorlar ama kedilere asla bakmıyorlar.. Söylediğim gibi kedinin gözleri açıldı, yalnızca köpek saldırısına uğradığı için ağrıları var ve kötü kokuyor.. Sizin özel bir tavsiyeniz var mı bu durum için?
O belediyeleri de Allah bildiği gibi yapsın
Tekrar geçmiş olsun. Köpeğin neresinden ısırdığına göre olay biraz değişebilir. Köpeğin kuduz aşıları var mıydı? Kokuyor olması yara bölgesinin çürümeye yani içinde bakterilerin üremesi ve bunun sonucunda kokuşmaların başlaması anlamına gelir. Yara bölgesinin önce güzelce batikon ile temizlemesi kerem sonra uygun bir yara kremi kullanılmalı ama bunların yapılması ve kontrol edilmesini yine ilk başlarda hekimin yapması gerek.
Anladım hocam çok teşekkür ederim bir hekim bulmak için elimden geleni yapacağım, köpekler sokak köpekleriydi ve aşıları olup olmadığını bilmiyorum. Bahçede çok kedi var bu yüzden böyle şeyler sürekli yaşanıyor aslında. Tavsiyelerinize uyacağım cevap verdiğiniz için çok sağolun 🙏🏻
@Grienovicc amin