Psikolog bir arkadaşım hayvanat bahçesine gittiğindeki gözlemleriyle ilgili bana şunu demişti,"şunu gördüm ;ordaki hayvanlar depresyondaydı, çaresizlerdi.. "Bu sözleri bana çok dokunmuştu.. Onlar için bir şey yapmak istedim.. Dilsiz bu masumların dili olmak istedim, umarım bu farkındalıklı sorum kelebek etkisi yaratır..Hayvanat bahçeleri tüm mahkumların masum olduğu tek hapishanedir. Özgürlük her canlının hakkıdır.
Ve siz sakın hayvanat bahçelerine gitmeyin, böyle bir boykotla bu trajediyi yenebiliriz evet!
Bu Bi çok yerde paylaşıldı ama bizim insanımızın gram umrunda değil hayvan ya nolacak deyip geçen Bi zihniyet var sanki onların canı yokmuşçasına önce zihniyetin değişmesi lazım öa-l gidip aaa kaplana bak aaa oğlum zürafyaa bak aaa kızım ayıya bak kaç anne baba çocuğuna bunların yeri doğa çocuğum evladım burası değil diyor ki her şey para üzerine kurulmuş maalesef anne babaların da Bi çoğu yobaz bencil bilinçsiz odun resmen
Hayvan sevmeyi bilmeyen bir kimse insan sevemez nokta tartışmaya kapalıdır gidin araştırın hayvana şiddet yapanların çoğu şiddete meyilli şizofren bipolar ruh hastası aciz aşağılık kompleksi ezik olan kişilerdir
Hayvanat bahçeleri ile ilgili bu tarz çok şey duydum. Sadece o değil, sirk hayvanlarının durumu da aynı. Hatta daha da kötü. Hiç bir canlı eziyeti ve suçsuz yere özgürlüğünün elinden alınmasını hak etmez.
Bu hayvanat bahçesinin durumu ile ilgili bir konu.. Gazı antep de ki hayvanat bahçesinde kafesde hayvan yok, hepsi geniş bahçede dolaşıyor.. Kuşlar devasa bir kafesde uçuşuyorlar..
Ama mesela bir kaplan uçsuz bucaksız Serengeti bozkırlarında özgürce avlanmak canının istediğini yapmak ister, bir maymun uçsuz bucaksız bir ormanda canının yine istediği gibi daldan dala atlamak gibi şeyler yapmak ister.. Bir penguenin iklimi bembeyaz kutuptur, yapay buzlar değil...
Ah Mehmet amca sadece bedensel değil ki canlılar.. Bunun ruhsal kısmı da var.. O zaman bizi de bir yere kapatsınlar her gün aşımızı koysunlar önümüze ondan sonra sorun yok öyle mi? Kendi nefsinizle adil düşünün lütfen..
Bak evde kedi besleniyor ameliyat edilip cinselliği alınıyor evden çıkmıyor ama evin fertlerine deli gibi bağlanıyor.. Hayvanlar insandan sevgi gördükçe hiç bir ruhsal bozukluk yaşamıyor.. Live natürel adlı diziyi seyret bak..
Dev doğal yaşam parkları hariç , tüm hayvanat bahçelerinin kapatılmasından yanayım.. asla bir hayvanat bahçesini de ziyarete gitmem.. hayvanat bahçeleri hayvan hapishaneleridir.. ve orada yaşayan hayvanlara gerçek biri işkencedir. çoğu zaman itilip kakılan , daracık kafesler içinde yaşamaya zorlanan hayvanların çile yuvalarıdır.. derhal kapatılmalıdır.. Doğal yaşam parklarını destekliyorum.. ki bu da bizim ülkemizde pek mümkün değil.. her arazi ya parsellenmiş ya da imara açılmış olduğu için olsa gerek..
Çok üzülüyorum resmen dünyanin en masum canlılarını bir hapishaneye kapatmışlar kendi eğlenceleri için kullanıyorlar keşke elimden bir şey gelse kurtarabilsem onları kendileri bir dakika bile durabilir mi acaba öyle bir yerde insan en kötü hayvan gerçekten