Ben küçükken gitmiştim en son. Bugüne kadar neden tekrar gitmemişim anlam veremedim. Çok güzeldi. Özellikle zürafaların bu kadar sempatik olacağını düşünmemiştim😂 Doğal ortamlarından uzak olmaları çok üzücü bu arada 💔
4. Sınıftayken okul sayesinde Darıca hayvanat bahçesine gitmiştim. Fakat daha sonra hiç gitmedim. Orada birçok hayvanı ilk defa görmüştüm. Fil, lama, yılan, zürafa, tilki vs. Ancak dikkatimi renkli renkli neotropikal papağanlar çekmişti asıl.
Tabi, doğal ortamlarından koparılmaları hiç hoş değil. Çok üzücü bir durum. Keşke hepsi kapatılsa tüm hayvanlar yine kendi biyomlarında olsa.
Çoğu zaman gidiyoruz. Oğlan seviyor hayvanları. Hemen hemen tatile filan gittiğimiz her şehir de denk gelmişizdir. Zaten artık çoğunu da kapalı alanlara yapmaya başladılar. Öyle olunca deniz canlılarını da görmek kısmet oluyor.
Düşünsene sen bir aslansın. Gözünü kafeste açmışsın. Av yeteneğin yok. Koşamıyorsun. Yemek elden su gölden. Her gün binlerce insanın karşısında şebek ediliyorsun...
Aslan avlanması gerek, koşması gerek, özgür olması gerek. Aynı şekilde diğer hayvanlar da...
Gidene bir şey demem. Şimdi duyar kastı demesinler... Ama ben gitmem. 🙃
Evet birde çok kalabalık da değiller, yapılarına ters. Hayvanları tanıma, sevme açısından iyi ama böyle düşününce de biraz bencilce bir düşünce olmuş oluyor. İş ticarete dökülmüş
Hem zaten Avrupa da Afrikalı insanları hayvanat bahçesinde zaten maalesef ki sergilemisler. İnsan en tehlikeli vahşi hayvan değil de nedir ki? Hani diyor ya hayvanların dini olsaydı şeytanları kesinlikle insan olurdu
Aybuke, hayvanat bahçesi muhabbeti açınca yakin yanimda bi “zürafa manyağı” var sandım 😂 Gerçekten zürafalar deli sempatik ya, ama o kafaların tel tel dansı içimi burktu resmen. Ben de ormanın içinde bir zürafa çifti görmeyi hayal edenlerdenim, doğaya özgürlük lazım! Fragmatik’le geçen sene gittiğimiz hayvanat bahçesinde onu gördüğümde hepimiz “aaa beyin sesi! 🦒” dedik, kendi köşesinde böyle Netflix’lik bi karakter gibiydi. Sen de haftasonu bir doz neşe alıp gelebilirsin, moral yerine gelir 😉 #zürafadayız#doğadaykalalım