Selamlar :) Hemen hemen hepimiz barınak dendiği anda, endişeye kapılıyoruz. Bu elbette çok normal. Biz hayvanseverler olarak, canlılarımıza nasıl bakıldığını? aşıları tam mı? veteriner bizzat ilgileniyor mu? gibi sorular beynimizde dönüp dolaşıyor. Eee normal olarak bazen haberler görüyoruz barınakta hayvanlar ama bakım yok, kontrol yok, o küçük masumlara şiddet haberleri ile çalkalandığını görüyoruz. Keşke bizler biraz daha barınakta ki hayvanlarımıza karşı ilgimizi yoğunlaştırabilsek. Çok güzel olur değil mi?
Merak ediyorum. Bir barınak sahibisiniz tamamen size ait bir yer. Doğal olarak çevrenizde ki insanlar endişeye kapılıyor, ön yargıları oluşuyor. Sizler peki bu yargıları kaldırmak için ne gibi planlar yaparsınız? Ya da barınağa yenilikler getirsen bu ne olur du? Belki ileride bu tarz projeler uygulayarak, yenilikler bile getirebiliriz :)
Hayvan barınağının sahibi olsan, ne gibi çalışmalarla insanların barınaklara karşı ön yargılarını kaldırtırsın?
Selamlar 🙂 Barınaklarla ilgili maalesef haberlerde bir sürü olumsuz şey görüyoruz, şiddet bakımsızlık gibi. Barınaktaki tek bir çalışanın bile kötü davranışı tüm barınağı zan altında bırakmaya yetiyor. Barınak sahibi olsam öncelikle çalışanlarımı gerçekten hayvansever olanlardan seçmeye özenle gayret ederdim, para için değil de severek işini yapacak insanlar bulmaya çalışırdım. Onun dışında birini görevlendirip barınağı gezdirip gelenlere hayvanların bakım koşullarını eksiksiz anlatmasını sağlardım, bunu yapardım ki insanlar güvenip buldukları canlıları bize getirebilsin. Ayrıca gücümün yettiği kadar koyabildiğimiz her noktaya klübe mama su kapları koyardım.
Hayvanlar sağlıklı canlı görünüyorlarsa yaşadıkları alan temiz ve mümkün olduğunca kokusuzsa sıkış tıkış ufak değilse yine insanlara saldırmıyorlarsa çalışanlar ziyaretçilere iyi davranıyorsa zaten gelen geçende kötü bir önyargı oluşmaz ayrıyeten halka açık gezme ve oyun saatleri yavru saatleri (ziyaretçilerin yavru hayvanlarla vakit geçirebileceği bir zaman dilimi) koyulabilir ufak ücretler karşılığında bunlar broşürlerle vs tanıtılabilir böylelikle hem insan çekilir hem maddi gelir olur yine bir imalathane ile anlaşılıp hayvan evleri yataklar mama su kapları tasmalar tırmalamalar vs yaptırılıp onlar satışa sunulabilir hayvan sahipleneceklere hediye olarak verilebilir tuvalet eğitiminden tut diğer eğitimler ile ilgili bilgilendirici şeyler yazılı veya video vs şeklinde sunulabilir youtube ve instagram bunun için çok verimli şekilde aktif kullanılabilir
İlk olarak insanlar dış görünüşe önem verdiği için temizlerdim ve süslü püslü kıyafetler alırdım ve en az cins köpekler kadar güzel olabileceklerini gösterirdim. Sonra hepsine eğitim verirdim herkes "gel, otur, kalk" dediğinde söz dinleyen bir köpeği çok sever bu insanların hem çok hoşuna gider hem de sahiplenince bakımı kolaylaşır. Böyle olduğu zaman dışardan ziyarette artar. Ama maalesef ki mama alacak parayı zor bulurken bunların olabileceğini hiç sanmıyorum.
Ana Sayfa > Evcil Hayvanlar > Sorular > Hayvan barınağının sahibi olsan, ne gibi çalışmalarla insanların barınaklara karşı ön yargılarını kaldırtırsın?