3 gün önce dışarıda beslediğim kediyi kıyamayıp eve aldım 2. gün kusmaya başladı whiskas yaşmama vermistim ondan olabilir mi acaba dedim kustuktan sonra bi kac saat yemek vermedim sonra haşlanmış tavuk verdim bugün az önce yine kustu acaba neden kusuyor veterinere götüreceğim de o kadar maddi imkanım yok
KEDİM NEDEN KUSUYOR?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kedinizin kusma nedenleri mama değişikliği, alerjik durumlar, parazit, tüy yutması, mide tıkanması, kalitesiz mama ve stres olabilir. Burada kedinizin kusmasının nedeni mama olarak gözüküyor. Whiskas mamalar iyi değil verme bir daha. Kusmasının geçmesi için ona bir süre mama vermeyin midesi rahatlasın kedinin. Su içmiyorsa içmesini sağlamalısınız. En yakın zamanda evcil dostunuzu veterinere götürmelisiniz. Önemli bir durum olabilir.
Whiskas mama hakkında benzer şikayetler var. Kanli ishal yaptığına dair vs. Yani kullanmanızı tavsiye etmem yüksek ihtimal mama kaynaklı bir durum bu.. Bunun yanı sıra pekcok sebepleri de olabilir paraziter hastalıklar, tüylerini yutmasi vs. gibi.. Velhasılı sorunun mama bazlı olduğunu düşünerekten önce o mamayi bırakmanı tavsiye ederim. Haslanmis tavuk, patates, pirinç tarzi gıdalar ver. Gözlemle durumda değişiklik olmazsa bulunduğun bölgede ki Tarım müdürlüğüne kedini götür. Orada ki veteriner hekimler yardımcı olacaktır diye düşünüyorum
Mamadan olabilir ama en iyisi veteriner. Belediyelerin ücretsiz veterinerleri var. Götürmelisin🙏🏿
Bir de yoğurt ver, belki zehirlenmiş de olabilir.