Neden surekli kiyas?

Dis gorunusum cok kotu degil. Hatta guzel oldugumu dusunurler biraz kilom fazla. Askta sansim hic gulmemistir. Karsima gercekten kafama uyacak biri cikmadi. Ben bu aralar insanlarla istemesem de kendimi kiyasliyorum. Mesela neden neyle bu kadar mutlu oluyolar diye sorguluyorum. İş bulamiyorum ciddi anlamda bunun icin caba sarfettim bazilari sanslidir benim hic bir işim şans eseri gitmez. Hatta bu ara yolunda giden pek bir seyim yok diyebilirim.
Herkesin konumu benden daha yuksek geliyor. Arkadaslarim evli mesela onlarla hafta sonu flan program yapmiyorum hafta ici arada cikiyorum. Anne baba zaten hafta sonu disari cikmaz cok aktif degiller. İster istemez aktif olan insanlara da ki bunlar erkek de olsalar icimde bir imrenme kiskanclik oluyo. Mutlu birini gorsem aklimda neden bu kadar mutlu oldugunu bulmak istiyorum kendimde bu seylerden mutlu olabilmek icin. Aslina bakarsaniz cok da mutlu olabilcek bir sey bulamiyorum anlamsizlasma var.
Ne yapabilcegimi bilmiyorum acikcasi. Umarim beni anlayan ve yol gosterebilcek biri vardir.
Neden surekli kiyas?