Markete giderim saldırırlar, bisiklete binerim saldırırlar sokak köpeklerine neden bir çözüm bulunmuyor?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİnsanlara artık dünya dar geliyor eskiden köpekler insanların koruma ve diğer konularda önemli yardımcıları isi şimdi ise pek ihtiyacı kalmadığı için ilgilenen yok sadece evi müsait olanlar besliyor kimse ne aç ne yok diye bakmıyor sahipsiz köpekler ortalıkta kafasına göre geziyor belediye ya da diğer kurumlar bu konuyla uğraşmıyor hayvan severler hariç ilgilenen yok Türk te defalarca aynı sorun olmadığı sürece çözüm bulmamakta ısrar ederiz insanı önceden koruyan köpekler şimdi sahipsiz saldırıda çocuklar başta olmak üzere bir tehlike arz ediyor yalnız köpeklerin sevgiye ve bakıma ihtiyacı var
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhabalar.
Hem çok haklısınız hemde onlar da bir can.
Barınağa kapatsan bütün hayvanları tutacak kapasitede bir barınak yok. Ayrıca hiç barınaga gittin mi bilmiyorum ama bir kaç barınak dışında tamamen kötü bakımsız yerler..
Hayvanları toplayıp öldürecek halleri de yok.
Bu hayvanlarla yaşamayı bizim insanlar olarak öğrenmemiz gerekiyor.
Mesela Rusya da insanlar sokakta ayılarla beraber yaşıyorlar. ya da başka ülkelerde maymunlarla domuzlarla vs.
Bu insanlar bu hayvanları toplayıp barınağa kapatmıyorlar ya da öldürmüyorlar. Ne yapıyolar? Onlarla yaşamayı öğreniyorlar.
Köpeklerle yaşamayı öğrenebilmemiz lazım. Mesela bir köpekten asla koşarak kaçılmaz yani bu gibi şeyleri bilmek lazım..20 Yorumla
Arkadaşlar çok nadirdir bir köpeğin saldırması. Yani sokak hayvanları aslında bir nevi bizim evcil hayvanımızdır çünkü onlar sokakta buyudğu zaman insanlarla etkileşim halinde oluyorlar dolayısıyla alışıyorlar. Benim hayatımda hiç öyle bir vaka olmadı açıkçası. Yani insanın içinde kötülük varsa onların anladığını düşünüyorum ben. Durup duruken saldırmazlar bence. Bir de size doğru geliyorlar gülün ve Tatlı ifadeler kullanın. Ben öyle yaklaşıyorum ve hiç biri bana saldırması. ( canım, oğlum, kızım) bu şekilde ifadeler tatlı bir dille bir de biraz eğilin.
04 Yorumla
Soran+1 yılBen dediklerini yapmak istemiyorum kendisi kendileri kendi yoluna baksın ben kendi yoluma interneti aç haberleri oku sokak köpekleri kaç kişinin canına mal olmuş, hadi ben bisiklet sürerken düşersem bunun hesabını kim verecek
Soran+1 yılAçıkçası
Soran+1 yılHayvan öldüren, yaralayan insanlarada ağır cezalar verilmeli para cezası ile olucak iş değil, İnsan öldüren yaralayan hayvanlarada birşey yapılmalı öyle sokakta her kişiye saldırmasınlar
Gecenlerde oldu. Bir tane sebek geldi yanima, sevimli de bisi, oynadim biraz, abi 3 4 tane daha geldi birden, tuhaf hirlama sesleri falan, korktum ne yalan soyleyeyim, hareketlendim hafiften, bunlar da hareketlendi, markete kostum kapiyi kapadim, danalar marketin onunde 2 saat hir hir hav hav.
Bir cozum bulsalar iyi olur ama bilemedim.
Toplu halde gezmeleri yasaklansin 😒12 Yorumla
Soran+1 yılToplu halde gezmeleri nasıl yasaklanacak :D belediye hepsini aşılayıp barınaklara götürmesi lazım
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
8Cevap
+1 yılHayvan barınaklarına toplayabilir belediye hepsini istese ama orda da gereken bakımın verildiğini zannetmiyorum ben açıkçası, sokakta kendilerine daha çok yetebiliyor olabilir o hayvancağızlar
11 Yorumla
Soran+1 yılAslında hepsi kısırlaştırılsa, kuduz aşısı vurulsa 3-4 yıl a kadar bu durum neredeyse ortadan kalkar
Serdaç Ortaç şarkısı dinliyormuşsun gibi oku dediklerimi. O melodiyi hisset. O sesi duy.
Çünkü bu devlet oldukça başta,
Bu umursamazlık bu baştan savmışlık.
Bu köpeklerin sonu alınmaz,
O köpekler yaşar kendi dünyasını.
LOL pek iyi yazmadım ama bence böyle.00 Yorumla
+1 yılBen hiçbir şey yapmasam saldıracak gibi oluyorlar. Ya ben onu ya o beni korkutmaya çalışıyoruz. Bazen arkama bakmadan bile yürürüm. Saldırmadan bir şey yapmaz ama aç, yorgunsa saldırıyorlar. Bunun için savunma hareketleri öğrenebilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇok basit, ben sokak köpeklerini devamlı beslerim , severim onları saldırmayı geç , beni görünce hepsi üzerime atlıyor , yüzümu yalıyorlar. Simariyorlar beni görünce. Sende onları sev , yiyecek ver bir daha saldirmazlar , seni de severler ve öyle sorunun hiç olmaz.
09 Yorumla
Soran+1 yılAklıma dizilerdeki mafyalar geldi dizilerdeki mafyalarda böyle para verirsen seni korurum, bir şey yapmam, para vermessen seni süründürürüz diyorlar bu köpeklerde para yerine yemek istiyor
Cevap sahibi+1 yılBen köpekleri çok seviyorum. Onlarla oynamak , çok zevk alıyorum. Apartmanda oturduğum için besleyemiyorum, sahiplenemiyorum köpek , bende sokak köpekleriyle oynuyorum , besliyorum , seviyorum onları , insanlardan bın kat daha vefakarlar. Onları gerçekten sevince nankörlük yapmıyorlar.
Soran+1 yılBana zarar veren bir hayvan a yemekmi verecem :D ben hayvanları çok seven bir insanım bahçemizde bir sürü kedi var onlara yemek ten kalanları veriyorum ne yemek verenlere nede yemek vermeyenlere saldırdıklarını görmedim kuşlara ekmek kırırıntıları veriyorum onların zaten hiç bir zararı yok. İş köpeklere gelince onlardan nefret ediyorum pis canlılar tek bildikleri şey HAV HAV HAV sonrada ısırmak
Soran+1 yıl@pllyna Aynen trolüm
Soran+1 yıl@pllyna Biliyormusun deminki sorum provakatif paylaşım yüzünden kaldırıldı sonra geri iade edildi demekki provakatif paylaşım yokmuş
Soran+1 yıl@pllyna Bende öyleyim
Anneannemlerin yaşadığı yerde bie orman var böyle çözüm bulsunlar denilen bütün köpekler oraya atılmış hepsi bir deri bir kemik yollar köpek leşi dolu orman da keza öyle, milyonlarca köpek arasından bir tanesi bile çıkıp da saldırmaz ama en azından ben denk gelmedim , köpekler hissediyor belki de insanın içini kimlerin onlardan kurtulmak istediğini
10 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 430 cevap paylaştı. Çözğm bulununca da bu sefer hayvan hakları savunucuları devreye giriyor aw
15 Yorumla
Soran+1 yılO sözde hayvan hakları savunucuları evinde beslesin bakalım bana saldıran, bir insanın ölümüne yol açan sokak köpeklerini
Soran+1 yılBirde demin sözde hayvan savunucusu kaldırılan bir soruma insanoğlu onların yaşam alanların katlediyor dedi bu nasıl bir mantıktır keşke soru silinmeden önce şunu yazabilseydim ve umarım bunu görüyordur
ben şahsım adına sokak köpeklerinin yaşam alanını işgal ettiğim için özür diliyor ve sabah ilk otobüsle türkiye'de sokak köpeği bulunmayan bir yere göç ediyorum. oturma vizesi verirlerse başka ülkeye de göç ederim bence hiç problem değil. bundan sonra da bir daha köpeklerin tahammül edebileceği desibelin çok üzerinde ses çıkartan araçlara -mesela otomobil- binmeyerek tavrımı pekiştiriyorum. ayrıca tüm insanlıktan bu problemin kaynağı olduğum için özür diliyorum.
Soran+1 yıl:D
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeye çare bulunuyor ki kardeşim ona çözüm bulsunlar
12 Yorumla
Soran+1 yıl:( bıktım artık sabah 6-7 gibi bisiklet e binememekten yürüyüş e çıkamamaktan aynı köpek gibiler kudurmuş varlıklar
Cevap sahibi+1 yılHaklısın keşke barınaklarda bakılsa köpeklere başıboş aç susuz dolaşıyorlar zaten sokaklarda ama sosyal bir devlet değiliz biz ne insana ne hayvanlara değer yok bu ülkede.
Bir sürü sokak köpeği var olduğum yerde hiç saldırmazlar. 1 kere bile denk gelmedim
Tam tersine kafamı okşasınlar diye bin türlü şaklabanlık yaparlar20 YorumlaArtik kaçmiyorum cidden ben de bıktım valla yaa gel asmonacoyayım offf diyorum bekliyorum, tek de degil çete 10 lu çete, bisikletleyken havahavhavhav
10 YorumlaSaldiriyorlarda bas tekmeyi..
Bu kadar basit çözümü.00 Yorumla
+1 yılinsanlarımız kimisi el atılsın diyorlar kimisi neşe kaynağımız diyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanlara çare çözüm bulunmamış ki sıra hayvanlara gelsin
08 Yorumla
Soran+1 yılBen hiç bisiklete bindiğim için arkamdan havlayıp koşan beni ısıran, kedileri yemek için değil sırf eğlenmek için öldüren, geceleri i dışarıda havlayıp milleti bıktıran bir insan görmedim
Cevap sahibi+1 yılHayvanlarında hiç insanları bıçaklayıp silahla öldürdüğü parçalara bölüp göllere attığı etrafındaki canlılara tecavüz ettiği görülmemiş
Soran+1 yılOlay a sadece türkiye yönünden bakma avrupa ya bak rusyaya bak amerikaya bak böyle olaylar pek olmuyor ama dünyada köpeklerin çok olduğu her yerde benim saydığım durumlar oluyor
Cevap sahibi+1 yılBen Avrupa’nın göbeğinde yaşıyorum bey efendi burda Türkiye’den bin kat beter olaylar var ve oluyor bırda medyaya yansıtılmaz Türkiye’de herşey medyaya yansıtılıyor o yüzden sadece Türkiye’de böyle şeylerin olduğu düşünülüyor. Azılı seri katillere işkencecilere bakın bakıyım hiçbiri Türk kökenli mi?
Soran+1 yılBenim kuzenlerimde almanyada yaşıyor kızlar rahat rahat mini şortla gezinebiliyorlar dayım bu tecavüz, taciz haberlerini gördükten sonra bizi yanına almak istedi neden? orası daha kötü olduğu içinmi? hepsi değil ama çoğu türk kökenli mesela ümitcan uygun ben hiç bir katilin avrupa - amerika- kanada- azerbaycan soyundan geldiğini görmedim. genellikle çoğu türkiye li az kısmıda tahmin edersinki arap. Sen avrupa nın neresindensin bosna hersek falanmı
Cevap sahibi+1 yılAlmanya’nın göbeğinde hamburgdayım
Avrupa’da niceleri yaşanıyor gündem olmuyor kimse duymuyor avukat bürosunda dosya takibi yapıyorum
Avrupa’da ceza kanunları Türkiye gibi ağır değil adam öldür 3-5 sene yatıp çıkıyorsun
Genel kültür olarak evet rahat insanlar relax insanlar giyim olarak da rahat insanlar buradakiler. kimse de gelip laf atmaz rahatsızlık vermez. Sözüme geldiniz yine tüm bunları yapan insanoğlu hayvanlar değil baştaki konumuz buydu teşekkürler Avrupa’da yaşamadığın iÇin yabancı dil bilmediğin için medyaya da çok yansımadığı iÇin burdaki dönen olaylardan haberiniz olmadığından Avrupa’da hiç cinayet tecavüz olmadığını düşünen kısım çok sizin gibi..
Soran+1 yıl:D en azından orda 3-5 sene yatıyorlarmış öncelikle baktımki 5 ila 15 yıl arasında hapis cezası alıyorlar burda 1 gün bile yatmıyorlar, bu arada çeviri sayesinde biraz haberlere baktım bu tecavüz olayı en son 2 hafta önce yaşanmış ve tutuklamışlar adam öldürme haberi ise 16 saat önce yaşanmış yine tutuklanmış sende biraz türkiyedeki haberlere bak her gün bir cinayet özellikle kadın cinayeti ve tecavüz olayları ne dersen de almanya türkiyeye nazaran daha güvenli. O almanyadaki olaylarıda ben arap ülkelerindeb ve türkiyeden olan göç e bağlıyorum
köpeklere bakacaksakda kedileri parçalayıp yolun ortasına atıyorlar buda bir nevi cinayet, tecavüz konusunda haklısın
Cevap sahibi+1 yılBizzat dosyayı biliyorum 1 ay önce (Alman) bir çift adam kadını ormanda yakıyor ve yakalanacağını anlayınca kaçamadan kendini trenin altına atarak intihar ediyor.. Ve bunların daha niceleri var var oluyor. Alman halkında çocuk istismarı çok yaygın bir suç. Özellikle çocukları kaçırıp tecavüz ediyorlar bakın yetişkin demiyorum çocuk tecavüzü yaygın.. orda bir gün bile yatmıyor diyorsunuz hapisten her çıkan 8 sene biri der 10 sene biri der 12 sene biri der 17 sene yattım çıktım içerde yatanlar tavşan değil heralde insanlar yatıyor bu cezayı.. köpeklerin o halde olmasının sebebine gelince Buda insanlığın suçu hayvanları aç bırakıyorlar sahipsiz bırakıyorlar keyfi olarak köpek alıp sıkılınca sokağa aslanların suçu herşeyi ülkeye bağlamamak lazım insanlar karaktersiz
+1 yılben hiç görmedim markete giderken saldıran köpek, çok nadir, şehirde zaten çok fazla başıboş köpek var. uzaklarda mısın metropolden dostum. bizim kadar yaşamalı her canlı
00 Yorumla
+1 yılSokaklar onların mekanı, yanında caydıracak ses aleti olsun yaklaşmazlar
00 Yorumla
+1 yılYa hayvanları doğal ortam bırakmadık ki yazık nerde yaşasın bu hayvanlar
16 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlara saldırmasınlar da nerede yaşarsa yaşasınlar
Soran+1 yılÜstelik bunlar kediciklerede saldırıyorlar yani kısacası tek işe yaradıkları şey şehirde kaos daha kendi avlarını bile yakalayamıyorlar
Soran+1 yılYemeği insanlardan bekliyorlar. kuşlar öylemi kediler öylemi
- +1 yıl
Ya kıyamam ben onlara dilsiz canlılar onlar
Soran+1 yılBende kıyamam ama insanlara saldırmasınlar
Soran+1 yılYoksa böyle nefret kusarım :D
+1 yılBence neden sana saldırdıkları ile ilgilensen sorunun çözülür
05 Yorumla
Soran+1 yılYoldan geçtiğim için
Soran+1 yılBisiklete bindiğim için
Soran+1 yılİnternet e bak küçücük çocukları nasıl yaralamışlar pis köpekler hatta bizim burada motosikletli bir adamı düşürdüler
- +1 yıl
Kardeş orası neresi? 😕
Soran+1 yılHatay 8gunhaber. com/haber/51215/sokak-kopeklerine-carpan-motosiklet-surucusu-yaralandi. html 8gunhaber. com/ haber/48109/kopeklerden-kacarken-bisikletten-duserek-oldu. html boşlukları tamamlayarak aç xperim yetmiyor diye doğrudan link atamıyorum
+1 yılBende cok korkarım ya
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDemekki sen de bi bokluk var haci
09 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende bir bokluk var yoldan geçen çocuklardada bir bokluk var motorsiklet e binen adamlardada bir bokluk var köpeklerde bir bokluk yok
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle
Soran+1 yılyolda hiç bir şey yapmadığı halde köpeklerin kendisine saldırması sonucu yaralanan ya da ölen çocuklarda ne bir bokluk var, motor a bisiklete binen insanda ne bir bokluk var, yürüyen insanda ne bir bokluk var ama zararsız insanlara saldıran köpeklerde ne tür bir bokluk yok bana bunu açıklarmısın
Cevap sahibi+1 yılNerde yasiyosun sen bide cidden böyle bir olay oldumu köpek yüzünden ölen çocuk?
Cevap sahibi+1 yılHayvanlardan korkacak bir şey yok bu dünyayı beraber paylaşıyoruz. Bize hiç bir zararları yok insanlardan zarar gördükleri için insanlara tepki maayetinde bazen havliyorlar. Tek tük vardır saldırgan olanlar (insanlarda da olduğu gibi) ki insanların tek tük değil. O tür hayvanlara da ilgili birimlerin sahip çıkması iyileştirmesi gerekiyor! Eğer yapmazlarsa bu tür üzücü olaylar oluyor işte.. !
Cevap sahibi+1 yılCiddi zarar olabilecek canlılar insan veya hayvan dershal gözetim altına alınması gerekiyor. Gerçekten nerde bu ilgililer!!!
Soran+1 yılÇocuk olayı
yeniakit. com. tr/haber/sokak-kopegi-dehseti-6-kucuk-cocuga-saldirdi-olu-ve-yaralilar-var-1203883. html
yenisafak. com/gundem/liseli-cocugu-olduren-kopekler-kendi-irkini-yedi-3429937
Bisiklet olayı hatta bu bizim burada oldu
8gunhaber. com/haber/48109/kopeklerden-kacarken-bisikletten-duserek-oldu. html Boşluk olan yerleri tamamlayarak aç linkleri, xper yetmiyor diye tam atamadım
Ve dediğin gibi köpeklere bir şeyler yapılması lazım (burada hala o katil köpeklere yapılmadı ) belediyelerin köpekleri kısırlaştırıp, aşı vurup barınaklara almaları lazım o barınaklarda iyi bakılması lazım. hem aç kalmazlar hemde kimseye saldırmazlar
yine dediğin gibi hayvanlara zarar veren, aldıkları hayvanı sokağa atan cani insanlarada hapis cezasına çarptırılması lazım
Cevap sahibi+1 yılÇok yazık çok deveye nereb eğri demişler nerem doğruki demiş...
- +1 yıl
Sen ne tür bir cahilsin kaçtane çocuk yaralandı. kac tane çocuğun hayatı boyunca kalıcı izler kalacak izler oluştu. kaç tane çocuğun psikolojisi bozuldu daha gündemi bilmeyen narsistin tekisin. Önlem alınmak zorunda bizde hayvanları seviyoruz ama bir çözüm bulmak zorundalar öldürülsün demiyoruz. Senin başına gelince görürz senin bu kendini bilmiş yorumlarını.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBelediyenin tezi: biz onları kisirlastirdik😁
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı