Kimi uyutsunlar diyor kimi kısırlaştırsın nasıl olur sizce
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yorumlara bakıyorumda allah bildigi yapsın çoğunu hayır mübarek günde neler söylenmiş sanki canlarını o vermiş gibi kısırlaştırılmalılar daga terk etmek öldürmek çözüm degil hiç akıllanmıyor bu insan oglu sokak köpeği kedisi diye yaşam hakları yokmuş gibi davranmayın yurt dışında örnekleri çok neden onların sokaklarında bir tane başı boş hayvan yok demekki sistem var onlarda bişeyleri düzgün yapınca oluyor türkiyede barınakmı var adam akıllı köpekleri ya öldürüyorlar ya da açlıktan birbirini yiyo hepsi el merhamet diyorum şu zalim insanlara şu dünyanın onlara ait olmadıgını defalarca hatırlatıyor rabbim ama gel bunu sokaktaki köpekten daha zalim olan insan anlamıyor
Yanlışınız var yurtdışında itlaf ediyorlar yalnız ben almanya da doğdum böyle gördüm bu tüm avrupa ülkelerinde böyle itlaf yasal düzenlemesi var o sistem dediğin şey öldürmek yani geri kalan cins köpekler ya sahiplendiriliyor ya da ticaret için kullanıyorlar bir ömür barınaklarda bakılmıyor ki bu bahsettiğim köpekler baya bayağı türkiyede herkesin almak isteyeceği cins köpekler ben bizim ülkemizdeki sokak köpeği diye geçen (kangal kırması - karabaş) olan köpeklerden bahsetmiyorum
Köpeklerin sayısı fazla oluyor birbirleri arasında bile alan çatışması yaşayıp küçük sebeplerden öldürebiliyorlar mesele benim sokaktan sahiplendiğim köpeğin 5 tane daha kardedşi vardı maalesef sadece bu hayatta kalmıştı onu da diğer köpekler öldürmüştü bunu sadece insanlığa bağlamak çok mantıksız kısırlaştırma yapmak onlar için iyi bir şey zararın neresinden dönsen kardır
Yurt dışında yaşadım gördüm diyosun peki nasıl bakıldıklarını söykermisin ordaki barınaklardanda haberin var mı
Barınaktan köpek sahiplenmedim ama evet var küçüklüğümde gidip görmüştüm düzenli olarak bakım yaptıklarını biliyorum yemek su ihtiyaçlarını karşılıyorlar hayvanları yıkayıp gezdiriyorlar temiz bir yaşam alanı sunuluyor bunun yanı sıra sağlık muayenesi ve aşıları yapılıyor denetlemeler yapılıyor
İşte sistemden bahsederken bunu kast ettim bizde okmayan onlarda var
Orası öyle ama atladığınız çok şey var onlarda sokak köpeği diye bir şey yok itlaf ettiler yani bizde olduğu gibi sokakta 5-er 6-şar şekilde üreyip milyonlarca köpek olmasına izin vermediler barınaktakilerin nerdeyse hepsi cins köpek ki ilk cevabımda verdiğim gibi barınakta sonsuza kadar bakmıyorlar bu gelen köpekler ya sahibi tarafından dışarı atılmış ya da kaybolmuş köpekler durum bu haldeyken tahmin edebileceğiniz gibi sayılar çok değil barınakta sonsuza kadar bakılmıyor eğer köpek hastaysa veya saldırgansa barınakların uyutma hakkı var veya barınaklar doluysa barınaklar köpekleri uyutur eder bir diğeri ise bu köpekler sahiplenilmezse satışa sunulunca alıcı çıkmazsa barınaklar yine uyutuyor bu tüm avrupa ülkelerinde böyle yani bu işin bir de öbür yüzü var
Tamam dönüyoruz dolaşıyoruz aynı konuya geliyoruz dşyorum bu ülkede bırak hayvanları insanları bile koruyan sistem yok
Sokak kopeklerini gereksiz buluyorum. Ben evde kopek beslemeyi bile gereksiz buluyorum. Evin icinde hayvan beslenmesini de ayni sekilde sacma buluyorum.
Eger robot kopek yaparlarsa mesela o kopege dusman kisilerin profillerini tanitirim veya derim ki bahceye izinsiz giren kim ve ne olursa olsun etkisiz hale getirceksin. O zaman robot beslerim mesela.
İnsanlar sahiplenirse onlar daha iyi rahat yaşayabilir
Ne sahiplenmesi ya. Insanlar kendilerine bakamiyolar bi de kopek mi sahiplensinler. Bu sjwler baydi wala.
Peki siz ne öneriyorsunuz öldürülmeli mi yani satış yapılsa desem çok satışta yapacağını sanmıyorum
Yani olabilir. Kopekler de o sekidle yasamaktan mutlu degillerdir bence.
Öldürülmeli kesin çözüm
Kısırlaştırılsa önüne geçilemez mi barınak falan yapılsa?
O kadar köpeğe kimsenin barınak yapacağını sanmıyorum kısırlaştırma etkili olabilir ama etkili olması için uzun bir süre gerektiriyor bu sürede bir çok insan zarar görür zamanında sayıları azken kontrollü bir şekilde kısırlaştırılma yapılsaydı sorun olmazdı zaten bu hayvanların sayısı insanlar yüzünden arttı tekrar azaltılmasında bir sakınca yok
Doğru olabilir dedikleriniz ama yine de alternatif çözümler varsa insanların fikri alınması lazım
Ehuhu komikmiş kanka ne alternatifi ya :D insanların fikrini falan almaya gerek yok bizim toplumumuz cahil hayvan öldürmeye karşı çıkarlar ama çiğ tavukla köpek beslerler ne anlatabilirsin ki okey de geç
Hı evet sayıları çok fazla olduğunu unuttum yapacak pek bir şey yok gibi bu sefer hayvanseverler ayaklanacak ee diğer türlüde insanlar ölüyor haberde gördüm 2023 yılında adam kuduzdan ölmüş avrupada olsa gülerler valla ne diyeyim