Bugün 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü.. Hayvan dostlarımız için kapınızın kıyısına bir kap su, bir kap mama koyarak dünyanın en güzel desteğini verebilirsiniz..
Beslediğiniz hayvanları bizimle görsellerini paylaşarak tanıştırırsanız çok sevinirim <3"Hiçbir hayvan, kendi türüne işkence yapmaz. Bazılarına hayvan demek onları yüceltir. Hayvan olmak için masum olmak gerekir. Her kim aç bir hayvanı beslerse, aynı zamanda ruhunu besler. En iyi arkadaşımız hayvanlardır. Ne soru sorarlar, ne kusur kabahat bulurlar."
4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü'nde baktığınız hayvanları bizimle tanıştırır mısınız?
Bahçeme güvercinler geliyor. Güvercinlere haftanın 7 günü her sabah yem veririm, hafta içi işte olduğum zamanlarda akşam üzeri annem yem veriyor. Hafta sonu akşam üzeri çoğunlukla ben veriyorum. Kışın çok sayıda güvercinim oluyor. İlk defa 40 güvercin geldi. Genellikle 10-15 güvercin gelir. "Kuzum" dedim mi çoğunlukla geliyorlar, bazen de kaçarken daha fazla uzaklaşamadan bir yere konuyorlar.
Binanın çevresi kedi dolu. En üst katta ben oturuyorum. İçeri gelip benim merdiven boşluğunda keyif köşem var orada kışı geçiriyorlar. Arada kavga ediyorlar ama olsun. Birde bahçede mangal yakınca hep beraber yiyip içiyoruz. Dünyada bizim kadar kedi seven ülke yok biliyormusun.
Apartmanımıza sürekli girip çıkan bir kedi var. Sürekli de bizim kata çıkar kapının önünde bekler miyavlar. Her sabah muhakkak aileden birisi ben kız kardeşim ya da babam önüne sosis süt ve ya su bırakırız bazen de eve alırız severiz öyle :)
Bu benimle yaşayan miniğim <3 Bunun yanı sıra sürekli yanımda mama bulunur.. Ne zaman dışarı çıksam o an hangi mamam varsa kedi veya köpek hemen dışarıdaki canları da beslerim <3
Bu benim cadı kızım limon, hep cadılık yapar Duman ona cilve yapmaya kalkıştığında hemen gaga atarak onu susturur 😊Buda benim yakışıklı oğlum Duman, yem yerken hep bir ayağını bi yemliğe diğer ayağınıda diğer yemliğe koyarak yem yer, yem yerken b
Evimde baktığım bir hayvan yok ama her gün iki tane sokak kedisi gelir beni ziyerete beslerim onları sonra çeker giderler, seviyorum hayvanları ama evimde baktığım bir hayvan yok ancak evde bakmıyorum diye bu beni hayvan sevmeyen biri olduğumu göstermez diye düşünüyorum, resimleri yok ancak rekleri ve kendileri benzeyen bir fotoları var şöyle.
Bu sarı kedi çok tatlı her konuştuğumda miyavlayarak cevap verir bana sesinde incedir.💕
Buda kül rengi güzel bir kedi şu an buna benzeyen kedi hamile bebişleri olacak, kendini sevdirmeden gitmez sevmezsen elini hafifçe ısırır sev beni der sevgiye aç bir kedi seviyorum tüm canlıyı.☺️💕
Yedi adette evde baktığım kedi var 15 adetti aslında ama üçü evden kaçtı birini buldum ikisini bulamadım biri balkondan düştü öldü biri sarılıktan diğerleri kedi gençlik hastalığından öldü🙁😢 Çok uğraştık ama kurtaramadık yedi tane kaldı geriye
Bu da benim Çirkin'im. Güzel kızım. Aramızda çok değişik bir bağ var. Ne ben onu bırakabiliyorum ne de o beni. Bir kaç saat ondan uzak olunca odama girip benim olup olmadığıma bakıyormuş, annem anlatıyordu. Eve girdiğim anda da sesimi duyunca miyavlamaya başlar. Hemen üstüme atlar, sarılır. Yalamaya başlar yüzümü.
"Köpekler, insanlar gibi görmezler dünyayı ama birbirlerini ve insanları, insanlar gibi severler; belki daha çok. Yaşı kaç olursa olsun, bir köpek sahibini gördüğünde -hele birkaç gün görmemişse- bir çocuk gibi koşup gelir sevinçle, kucaklamak, kutlaşmak ister sahibiyle; ön ayaklarıyla onun bacaklarına veya kollarına sarılmaya, boyu yetiyorsa ve eğer sahibi rahatsız olmuyorsa yüzünü yalamaya çalışır. Yani köpeklerin gözleri insanlar gibi görmez belki, ama yürekleri insan yüreği gibi çarpar belli ki." 🐕🐕🐕 Hayvanların kafaları nettir; ya sever bir köpek mesela ya düşmanca havlar; dost görünüp ısırmaz. Dost görünüp ısırmak insana özgüdür. İnsan ısırmakla da kalmaz, neyi nasıl ısıracağı konusunda tarifler, tarifeler edinir. 🐕🐕🐕🐕
şu an 1 xp olduğum için fotoğrafını paylaşamıyorum. Bir kedimiz vardı sürekli kendini sevdirirdi kapıyı kapattığımız zaman kapı üzerindeki anahtarlara pati vurarak ve miyav deyip bağırarak içeri girmek istediğini ifade ediyordu. O kadar sevdik ve alıştık ki. 2 haftadır görmemiştik hiç bir gün gelmemişti bizi kapıda karşılamıyordu. Bir tuhaflık olduğunu anlamıştık. DÜN ÖĞRENDİK Kİ ÖLDÜRÜLMÜŞ VE BOŞ ARSAYA ATILMIŞ.. Hala şoktan çıkamıyoruz.
Hayvanlar benim hayatımdaki en önemli canlılar evimde bir kedim ve bir köpeğim var onun haricinde hergun sabah ve akşam düzenli besleme yaptığım bir alanınım var ortalama 5 6 kedi ve 3 köpeğe besleme yapiyorum
bahçede bir sürü kedi var aralarında farede vardır hangisini tanıştırayım 15 kg kedi maması 135 lira olmuş toptan fiyatı insanlar sokak hayvanlarına da bakamayacak
Ah ah keşke korkmasam hayvanlardan. Sevmeyi geç yaklasamiyorum bile. Mama bırakırım ev yaparım ama asla yaklasamam :( umarım geçer ya ben de onları sevmek istiyorum sevmeye muhtaçlar
Dünyada bir tek erkek günü hakkı günü yok galiba. Kadın erkegi dolandırır tüm servetini götürür. Kediye kus a mama atar ben çok iyi insanım bakın der. Ne güzel tezgah
Ohooo saatlerimi burda geciremem o kadar vaktim yok dkdjdjd Ama kediciklerim, tavuklarim ve horozlarim, kuslarim ve civcivlerim clvar bu kadari kafi sanirim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sokak sokak gezip beslediğim onca bebişim var ki hangi birinin fotosunu çekeyip bu sokağa çıkma yasaklı günde... 😊 Allah bütün hayvanseverlerin yardımcısı bütün sokak hayvanlarının koruyucusu olsun. 😊