Yavru kuş aldım kafesten yemini çıkarınca elimden yiyor ama onun dışında elime gelmiyor sürekli kaçıyor kapısını açıyorum kapıda dikiliyor elimi getirince yine içeri giriyor nasıl alıştırabilirim taktik
Arkadaş gayet net açıklamış aynı şeyleri benim yazmama gerek yok ben de besledim zamaninda...
Tipi kes 😂 Pek tatlı maşallah. İlk 4-5 gün üzerine gitme. Sana bulunduğu, yere alışsın. bir yere otur başının hizasında veya üstünde olsun kafesi. Kafesin içindekileri çıkardıktan sonra elini sakince uzat. çırpınırsa da sakince konuşarak elinin üstüne gelmesini bekle. yavaş yavaş alışır. Dışarı salma şimdilik daha çok küçük görünüyor. dışarı çıkardığın zaman da elini dış tarafından uzat ki korkmasın. parmaklardan korkar çoğu kuş. Bende takım var elimle besliyorum ikisini de. Dişi sadece tekken geliyor elime. Erkek gitsin diye kovalıyorum😂
Kuşa kafeste iken anı hareket etmek sarsmak vs. çok yanlış oluyor zamanında ben de öyle yanlışlar yaptım... uygunsa size mesaj atabilir miyim biraz konuşuruz ve kuş hakkında az bir bilgim varda zamanında ben de araştırdım da
Tipi kes 😂 Pek tatlı maşallah. İlk 4-5 gün üzerine gitme. Sana bulunduğu, yere alışsın. bir yere otur başının hizasında veya üstünde olsun kafesi. Kafesin içindekileri çıkardıktan sonra elini sakince uzat. çırpınırsa da sakince konuşarak elinin üstüne gelmesini bekle. yavaş yavaş alışır. Dışarı salma şimdilik daha çok küçük görünüyor. dışarı çıkardığın zaman da elini dış tarafından uzat ki korkmasın. parmaklardan korkar çoğu kuş. Bende takım var elimle besliyorum ikisini de. Dişi sadece tekken geliyor elime. Erkek gitsin diye kovalıyorum😂
Yeni aldıysan evet o izler seni zaten. Yem falan yemiyor diye de korkma. Sen bakmadığında yemini de yer suyunu da içer. Kendinden kat kat büyük bir canlıyla ilk defa karşılaşıyor normal yani ürkmesi. Cere deliklerini tam göremedim ama erkeğe benziyor. Deliklerin kenarında beyazlık yoksa erkektir. Erkek kuş çabuk alışır zaten korkma.
Ne kadar çok sevgi ve ilgi gösterirsen o kadar çabuk alışır. Ani hareketler yapmazsan ses tonuna dikkat edersen 1 haftaya eline alışır zaten. Rengi çok güzelmiş maşallah
Yani benim muhabbet kuşum diye demiyorum rahmetli az çektirmedi bana bir ara evden çıkıcaktı zor tutmuştum sen eğitirsen alıştırırsan bir şeycik yapmaz bacımsu