Arkadaşlar 1.5 yaşında erkek muhabbet kuşum var ve bana geldi geleli bir kez bile elime gelmedi ya hatta ben ona elimi uzattığım zaman ya ısırıyor ya kaçıyor ya da bağırıyor.
Nasıl elime alıştırabilirim?
Nasıl elime alıştırabilirim?
Bi' kere alıştırmak için geç kalmışsın. Henüz aylıkken bu kuşlar alıştırılıyor.
Yapman gerekeni söylüyorum ; Bu kuş kafesindeyken, elini sürekli kafesin üstünde gezdir. ( İçine sokma ) ve Kuş sürekli senin odanda veyahut kafeste ama yine senin yakınında bulunsun. Seni görsün sürekli. Bu durum, senin zararsız biri olduğunu kendisine aşılayacaktır. Yakınlarına bir yerlere ufak yemler koy, gelsin oradan yesin. Hatta avuç içine bile yem koy. İlk başlarda gelmeyecektir ama sabırlı olursan, elinde sonunda avucuna konup o yemi yiyecektir. Bu şekilde devam ettikçe senin zararsız olduğunu anlayacak ve eline alışacaktır yavaş yavaş.
Çok teşekkürler
ilk etapta kafesteki çubukları tamamen cıkar sonra avuçlamadan elini kafese sok kuşa parmagına gelmesi için kafeste yorana kadar parmagını ayaklarının önüne gögsüne gelecek şekilde deydirerek gel diye komut vererek oyna en son yorulup eline cıkar o zaman da konuş kacınca bir daha yap baktın biraz alıştı bu seferde tül perdenin altında oynamaya başla ama avcuna alıp sevme hoşlanmaz ısırır
Teşekkür ederim
rc
Cevap
6Cevap
Bence elinizden yemek verin
birçok yöntemi var ya internette videolu anlatan da var onları izle önce olmazsa yine yardımcı olurum
Merhaba. Yıllardır muhabbet kuşu besliyorum. Yavruluk döneminde alismayan kuşu ancak aç bırakarak ele getirebilirsin. Oda çok zor yine deneyin şansınızi.
Aç bırakarak mı 😳😳
Evet 😂 tuhaf ama gerçek. Kuşun resimlerini gönderir misiniz merak ettim ırkı cinsi nedir.
Ben kuşumu çok ele aldım öldü ancak başka kuş görünce canlanıyor 🤭
Eşimin iş yerinde kuşu var. Hep elime alıyorum oynuyorum eşimin kuşuyla. Hiç ısırmıyo
Yavru olması lazım 3 aylık falan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?