🙏🏻

Tarkanın olu olabılır
EVCİL HAYVANLAR
Doğa'da büyüyüp yetişen ve kendi kendini doyurma ve yetiştirme özelliğine sahip hayvanlar vahşi hayvanlar olarak adlandırılır. Hayvanlar tarih boyunca insanların en önemli dostları olmuşlardır halen de öylelerdir. Tarih öncesinden itibaren hayvanlar insanlar tarafından evcilleştirilmeye başlanmıştır.
Hayvanların doğal ortamlarından uzaklaştırılarak, belirli bir yerde insan eliyle beslenen, insanların direktiflerine göre yeri geldiğinde kafeslerde bile yaşamak durumunda olan, insanlarla birlikte yaşamayı öğrenmiş hayvanlara evcil hayvanlar denir. Evcilleştirme yüzyıllarca süren titiz seçme, çaprazlama ve ıslah çalışmalarının bir sonucudur.
Bazı insanlar evcil hayvan yetiştirme işini abartmış doğada ki vahşi aslan, kaplan, leopar, jaguar gibi hayvanları evcilleştirmeye çalışmışlardır. Bu tür hayvanlar vahşi doğaya alışık hayvanlar olduğu için kolay kolay evcilleşemezler. Vahşi hayvanları evcilleştirebilmenin yollarından en iyi yöntem vahşi bir hayvanı yavru iken sahiplenerek onu büyütmektir.
Evcil hayvanlar sahiplerine ve yetiştirildikleri ortama çok çabuk uyum sağlarlar.
Cevap
6Cevap
Size tavsiyem gözlerine ve duruşuna bakın aklınıza gelen ilk ismi koyun.
Tacettin olabilir Rıfkı olur. Seyit olur. Hurşit Çimşit olabilir
Daha kolay telaffuz edilir olmali yurt disindakilerin zorlanmayacagi bir isim
Benim köpeğimin adı REŞKO. Sende REŞKO koy
Anlami ne?
Hmmm tesekkurler tavsiye icin
Bu cok guzel bir fikirmis bayildim
Gecmis olsun ayrica tebrik ederim her insansa olmasi gereken hayvan sevgisi
Ben kral koyardım bende reisim ya ondan dksns
Max koy
Guzel isim ama cok kullaniliyor
Alex
Ahahhaha eximin adi ölsem koymam ahahah